kesäkuuta 09, 2019

Haun avainsanat Marjon matkaan


Blogiini on tullut viime aikoina paljon liikennettä Suomen rajojen ulkopuolelta. Olen ollut todella ihmeissäni miksi ihmeessä katselijat Yhdysvalloista on käyneet blogissani? Minähän kirjoitan postauksia vain suomenkielellä? Blogialustani Bloggerin mukaan vierailijoita on ollut yhtä paljon Suomesta kuin rapakon takaa Jenkeistä. Ja vielä useana päivänä lähes viikon ajan. Todella outoa! Kolmantena maana katselijoiden joukossa on Norja tosin vähän pienemmän luvulla. En ole löytänyt tähän mitään syytä ja voi todella olla vain joku "tilastollinen piikki".

Samalla kiinnitin taas kerran huomioni haun avainsanoihin, joilla päädytään Marjon matkassa -blogiin. Tällä kertaa Luojan kiitos kukaan ei ollut tullut haulla "marjo alasti" blogiin! En kovin usein edes kurkistele näitä hakusanoja mutta jossain vaiheessa "eevanasuista bloggaajaa" etsi useampi kymmenen ihmistä. Mutta ihan mielenkiintoisilla hauilla blogiini on taas eksytty.

"haapkylä suku"


Tämä postauksen tunnistin heti eli kyse on yhdestä koko blogihistoriani luetuimmasta postauksesta tammikuulta 2014 Linnunlaulun eleganssia. Postauksen kuvat on otettu kännykällä pimenevässä talvi-illassa joten laadullisesti ne ovat minusta todella surkeita. Tällä kertaa postaukseen on päädytty hakemalla Minna Haapkylän suvun taloa. Haapkylän suvun omistuksessa talo on ollut yli 115 vuotta. Toinen haku, jolla postaukseen päädytään on "aulis junes". Kansalaisaktivisti Aulis Junes osti Linnunlaulusta huvilan 1980-luvulla mutta sen kunnostaminen tapahtuu hitaasti. Viimeksi 2018 alkutalvesta tästä arvohuvilasta ja korjaamisesta kiisteltiin lehtien palstoilla.

"antiikkiliike huldan puoti"


Pakko myöntää, että itse en kyllä heti muistanut missä yhteydessä olisin kirjoittanut Antiikkiliike Huldan puodista. Pienen kaivamisen ja harmaiden aivosolujen hieromisen jälkeen se selvisi kuitenkin ajan kanssa. Viime kesänä vieraili ensimmäistä (LUE: en varmasti viimeistä kertaa) hurmaavassa Mathildedalin ruukkialueella. Siellä oli alpakoita, Ruukin Kehräämö, ihana kahvila, hurmaavia taloja ja myös Antiikkiliike Huldan Puoti. Ja minä piipahdin siellä ennen kotiinlähtöä!

"arabian reliefit"


Tämä tuntui aluksi minusta todella mystiseltä haulta päätyä blogiini. Toisaalta kirjoitan paljon taiteesta, muotoilusta ja designista joten selvisihän tämäkin pienen kaivamisen jälkeen. Olen joskus sanonut, että minusta tulisi hyvä salapoliisi tai etsivä koska minä rakastan mysteerien selvittämistä. Aivoni kaipaavat sellaista jännittävää tietoja etsimistä ja asioiden yhdistelyä.

Tällä haulla on selkeästi päädytty kyllä Rut Bryk - keramiikkataiteen uudistaja -näyttelyyn, joka oli EMMAssa 2016. Muistan näyttelyn upean värikylläisyyden ja huikean kauniit perhoset itse hyvin. EMMAn katseluvarastossa näin myöhemmin lisää Rut Brykin sekä Tapio Wirkkalan töitä.

"jälkifunkkis"


Tämän selvittäminen oli helppoa ja postauskin on tehty nyt kuluvan vuoden aikana. Ravintola Meiccu siis entinen Ravintola 11 - Kuusihokki - Käpyhokki, joka avasi uusittuna ovensa nyt helmikuussa. Tämä postaus on jostain syystä ollut koko vuoden yksi luetuimmista blogissani. Ehkä se kiinnostaa tai osuu muuten vaan hyvin hakukoneoptimoinnissa. Vielä en ole itsekään ehtinyt sinne toistamiseen syömään paljon kehuttua sunnuntaibrunssia.

"keppanakellari"


Mistä tietää, että kesä lähestyy? Siitä, että blogin haussa alkaa näkyä Keppana Kellari. Olin itse kuullut tästä "erämaaravintolasta" paljon ystäviltäni ja lukenut juttujakin. Itse vierailin paikassa ensimmäistä kertaa 2017 ja olen sen jälkeen käynyt toisenkin kerran. Vielä toistaiseksi en ole syönyt Örömököä mutta ehkä sekin päivä vielä koittaa. Tätä paikkaa on hyvin vaikea kuvailla koska se pitää itse kokea. Mitäpä jos ottaisit suunnaksi nyt kesällä Tammelan...

"mustion linnan taide"


Tämä oli helppo sillä Mustion Linnasta on blogissa useita postauksia.  Mustion Linnassa olen käynyt monia kertoja mutta ensimmäinen blogipostaus paikasta syntyi helmikuussa 2018 kun olin työni puolesta siellä pari päivää. Talvinen Mustio tarjosi huikeat puitteet, ruoka oli maukasta ja saimme kokea "murhamysteerinkin". Toinen postaus Mustiosta ja linnakierroksesta syntyi loppuvuodesta ja siellä taisi olla enemmän vielä taiteesta.

Viimeinen mielenkiintoinen haku, joka blogiini on tullut on "kuka omistaa taistelevat metsot"? Olen kirjoittanut Ateneumin Veljekset Von Wright näyttelyn yhteydessä, että "taulu on hankittu Suomen Taideyhdistyksen kokoelmiin jo samoihin aikoihin kun itse Ateneumin rakennus avattiin yleisölle 1887".

Paljon blogiin päädytään myös haulla "sudden deafness" ja "kolonoskopia löydökset". Omien aika rankkojenkin kokemusten jakaminen "äkillisestä kuulon menetyksestä" ja "kolonoskopiasta" on kiinnostanut myös aiheina teitä lukijoita. Olen saanut myös useita kymmeniä sähköposteja liittyen juuri paksusuolen tähystykseen. Vaikka aiheet ovat olleet aika erilaisia jaettavaksi täällä lifestyle blogissa on niistä selkeästi ollut vertaistukea ja apua tietoa hakeville.

Mielenkiintoista katsoa joskus miten tänne 
Marjon matkassa -blogiin oikein netin kautta päädytään.
Hyvää uutta viikkoa kaikille!

.


8 kommenttia:

 1. Minullakin tuli aivan yhtäkkiä erääseen reseptiin satoja kävijöitä vuorokaudessa Ukrainasta, ja syvempi tutkinta vei minut Ukrainalaisille deittisivustoille. Opin ettei kannata liian seksuaalissävytteisiä ilmaisuja käyttää edes katkaravuista; reseptissä sana nautinto ja viettelys sai kyseenalaista sakkia sivustolle 🤣🤣

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho - jännä juttu kun noinkin tavalliset ruokasanat saavat deittisivut kiinnostumaan blogista :D
   Olisin voinut itsekin kirjoittaa katkaravuista ihan samanlaisilla sanoilla.
   Minulla ei näy Bloggerissa mitään epäilyttävää sivustoa ainakaan vielä mutta tarkkailen tilannetta. Kivaa päivää Hanna :)

   Poista
 2. Kiintoisaa! Osaisinkohan minäkin tehdä tällaista salapoliisityötä? Sinä vaikutat huisin hauskalta persoonalta! Nyt minä menen tekemään vähän toisenlaista salapoliisityötä. Tavoitteena löytää vanha autoromun runkonumero. Pidä peukkuja! Kesäterveisin Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minä uskon Tuija, että sinäkin tähän salapoliisityöhön pysyisit.
   Itse asiassa aika hauskaa puuhaa ja toivottavasti löyst autoromun runkonumeron.
   Olen aina muuten lukenut rikosromaaneita ja dekkareita joten "tutkiminen"
   kiinnostaa minua.

   Poista
 3. Minulla sokeritärkkäys ulkomaalaisen vaimo, rasismi ja helppo ompelu ovat haetuimmat hakusanat.
  Aurinkoista uutta viikkoa sinulle Marjo ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Helppo ompelu" on NIIN sinua. Mietin tuota sokeritärkkäystä mutta jotain olet siitäkin
   varmasti kirjoittanut. Sinun blogista varmaan etsitään paljon vinkkejä erilaiseen
   askarteluun. Itse olen aina miettinyt mikä boomi mahtoi tämä "marjo alasti" olla
   jossain vaihessa... :D
   Kivaa tiistaita Outi <3

   Poista
 4. Välillä on tosiaan hauska katsoa, millä hakusanoilla blogiin tullaan. Itsellä eniten käytetty hakusana viimeisen kuukauden aikana on arjen helmiä. Muut hakusanat liittyvät sitten kirppistelyyn, ystävien kanssa vietettyyn aikaan sekä askartelu- ja DIY-juttuihin. Löytyypä listalta sellainenkin haku kuin vanha talo loviisa.

  Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle, Marjo ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on jännä juttu, että "marjon matkassa" on hyvin harvoin omalla listalla.
   Erikoisin on tämä "marjo alasti" enkä sitäkään ymmärrä miksi sitä kautta päädytty
   minun blogiin :D Ihan mysteeri...
   Kivaa ja aurinkoista päivää Krisse <3

   Poista