kesäkuuta 21, 2019

Juhannusta, mittumaaria, keskikesän juhlaa


Keskikesän juhlan juhannuksen kunniaksi menin niitylle. Täytyyhän minun vanhoista juhannuksen kansainperinteistä pitää kiinni. Seitsemän kukkaa tai yrttiä keräämällä juhannusyönä tulee näkemään tulevan puolisonsa yöllä unessa  :D Minä totta kai vähän oikaisin tässä ja kirmaisin niitylle jo juhannusaattona kirkkaassa auringonpaisteessa. Unohdin heinikossa vaanivat ikävät punkitkin hetkeksi. Minnien jätin helteisen sään takia autoon. Varjoinen paikka ja ikkuna auki totta kai, niin on helpompi karvakaverilla olla. Pelkäsin jo sekoavani laskuissa kuin kukkia oli niin paljon mutta kyllä minä seitsemän sain kasaan. Tai jos totta puhutaan niitä taisi olla yhdeksän vai oliko se sittenkin kymmenen...


Siniristilippu liehu salossa kuten juhannuksena pitääkin. Tosi lippu sääntöjen mukaan tulisi nostaa vasta juhannusaattoiltana kello 18 mutta ei olla nyt niin tarkkoja. Juhlavalta se näytti joka tapauksessa. Ja lippu liehuu juhannusiltaan klo 21 saakka. Vasta nyt katsoessani valokuviani huomaan, että olen saanut kuvaani myös lentokoneen. Joku onnellinen lentää jonnekin juhannuksen viettoon. Tai hän on tulossa Suomeen mittumaaria ihmettelemään.


Minun juhannuskukkani päätyivät maljakkoon eivätkä suinkaan sinne tyynyn alle. Siitepölyallergisen ja punkkikammoisen on parempi tyytyä katselemaan luonnonkukkia vain pöydällä. Juhannusyönä voi myös kukkien keräämisen sijaan ylittää seitsemän aitaan nähdäkseen puolisonsa. Vanhan kansan mukaan tulevasta sulhosta voi myös unelmoida vasemman jalan sukka väärin päin jalassa. Ja niille, jotka ajattelivat pyöriä Tinderissä juhannuksena ehdotan vaihtoehtoisesti alasti pyörimistä viljapellossa. Kannattaa muistaa tarkka punkkisyyni sen jälkeen :D Voi myös - alasti totta kai - katsoa keskiyöllä kaivoon, lampeen tai lähteeseen juhannuksena. Tai sitten vain nukkua onnellisena kotona. Useimmat kansanperinteen juhannustaiat tehdään jostain kumman syystä alasti...Jos ole sinkku ja juhannustaiat niityillä alasti eivät jostain kumman syystä kiinnosta juhannusyönä löysin myös oivallisen Facebookissa tehtävän taian ystäväni Facebook-seinältä. Tämähän kuulostaa oikein oivalliselta vai mitä tuumitte!

"Mene juhannusyönä alasti Facebookiin. Ensimmäinen päivitys, 
jonka näet on tulevalta puolisoltasi. Mikäli ensimmäinen päivitys 
on joltain tyhmältä, varatulta tai muuten epäsopivalta henkilöltä, 
piilota se, päivitä feedi ja kokeile uudestaan."


Minä ehdin päivän niittyreissullani vähän myös silitellä lampaita varoen koko ajan sähköaitaa. Niin pehmoisia nämä pikkuiset olivat ja määkivät suloisesti. Kävin myös kurkkimassa miten Herra Kukko ja Rouva Kanat kupsuttelivat maata kanalassa. Puuhakkaita olivat kaikki!

♥ Nyt haluan toivottaa kaikille oikein mukavaa ja leppoisaa juhannusta.
Ollaan kuulolla sunnuntaina seuraavan kerran.
Pitäkää toisistanne huolta missä ikinä juhannusta vietättekään. ♥12 kommenttia:

 1. Hyvää juhannusta Marjo.

  Maalle oli tullut laitumelle kesälampaita. Pienimmät ovat aivan pikkiriikkisiä, mutta aika kesyjä, tulivat rapsuteltavaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! Kyllä tänä vuonna ilmat menivät juhannuksena ihan nappiin. Tosin helteen ja metsäpalovaroituksen takia kokkoa ei nähtyä. Kävin eilen katsomassa oliko vielä paikoillaan järvellä. Kokko oli hinattu nyt rantaan ja toivottavasti ehtivät purkaa sen ennen kuin joku saa päähänsä sytyttää sen omin lupineen.

   Ihania pieniä kesälampaita ♥

   Poista
 2. Ihania kesäkuvia! Kaunista juhannusta sinulle Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi ♥ Kivaa juhannuksen jälkeistä sunnuntaita sinulle ja alkavaa lomaa myös.

   Poista
 3. Nämä vanhat juhannustaiat ovat minullekin tuttuja, mutta onhan ne aika hassuja. Luonnonkukkia kävin minäkin aamupäivällä poimimassa, mutta ihan vain tuosta ojan penkalta tien varresta. Ihania nämä sinun juhannuskuvasi. Hyvää Juhannusta, Marjo ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ennen on haluttu niin monia asioita ennustaa tai katsoa tulevaisuuteen. Juhannukseen liittyy todella vahvasti tämä naimaonneen liittyvä taikojen tekeminen. Ja jostain kumman syystä niissä pitää kaikissa olla alasti :D Ovatkohan miesten keksimiä. Vaikka taikoja en itse tee on noita juhannuskukkia ihana kerätä niityltä. H

   Hyvää juhannuksen jälkeistä sunnuntaita Krisse ♥

   Poista
 4. Mulla jäi juhannustaiat tekemättä, eilen tuli keskityttyä auringosta ja uimisesta nauttimiseen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei hätää Mira - uskon, että selviät ilman niitäkin loppuvuoden :D
   Kivaa juhannuksen jälkeistä sunnuntaita ♥

   Poista
 5. Rentoa ja aurinkoista juhannusta sinulle Marjo <3. Itse kanssa punkkikammoisena jätän kukat niitylle!

  Ihania kesäkuvia :) Meidän kesä on vaan niin kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuulanneli ♥ teen Minnielle punkkisyynin aina kun tulemme kotiin. Yllättävän monta punkki löytyi ihan alkukesästä sen turkista - nyt ei ole löytynyt.
   Kivaa juhannuksen jälkeistä sunnuntaita :) nautitaan!

   Poista
 6. Ihana vihreä hattu!

  Meillä tehdään aivan erilaisia taikoja juhannuksena. Appi osti jälleen konditorian suurimman kakun, jonka kokoa taivastelimme: "Kyllä jää taas kakkua syömättä". 24 tunnin päästä siitä oli jäljellä 2cm x 2cm pala ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rva Kepponen ♥ Hattu on iänkaikkisen vanha ja siitä on kuva jossain minun profiilikuvissa vuosien takaa. H & M alesta joskus tarttunut mukaan.

   Sinulla on hauska appi ja osaa myös ennustaa "kakun riittävyyden".

   Hyvää juhannuksen jälkeistä sunnuntaita ♥

   Poista