kesäkuuta 27, 2019

HUONEetRUM - Inkoon ihana kesäkauppa aukesi eilenEilen työpäivän jälkeen nappasin Minnien mukaan ja lähdimme ajamaan HUONEetRUM kesäkaupan avajaisiin Inkoossa. Kävin elämäni ensimmäisen kerran tässä Johannan ja Eevan luotsaamassa sympaattisessa "lifestyle HUONEetRUM" puodissa Kirkkonummen vanhassa asemarakennuksessa jo vuonna 2015. Astuminen pikkuruiseen liikkeeseen oli "rakkautta ensisilmäyksellä". Vaikka tilaa ei ollut kaupassa montaakaan neliötä siellä oli äärimmäisen viihtyisää sekä paljon mielenkiintoisia esineitä ja tuotteita.

Olen palannut liikkeeseen useita kertoja ja täältä kävin myös ostamassa "mystisen haarikkakilpailu"-koruni myöhemmin. Olin ihaillut korua jo ensiviisitillä mutta en ostanut sitä silloin. Tästä voit käydä lukemassa tämän Johannan tekemän erikoisen kaulakorun tarinan. Harmittelin nyt koko kevään etten kiireiltäni ehtinyt mukaan HUONEetRUMin työpajoihin. Parin vuoden takainen pääsiäisaskartelu oli hauska kokemus. Ja tämäkin muuten toteutettiin siinä "pienessä asemahuoneessa".


Nyt puhaltavat uudet tuulet kesän kunniaksi ja HUONEetRUM löytyy osoitteesta Bollstantie 5, Inkoo. Tilaa on hurjan paljon enemmän kuin Kirkkonummella! Johannan ja Eevan uusi liiketila on Inkoon pappilan, 1800-luvun alussa rakennetussa kivinavetassa yli metrin paksuisten kiviseinien suojissa. Seinän takana löytyy Galleria Karaija. Ja jo kaupan ovenpielessä on valtavan kaunis punainen köynnösruusu. Tuntui kuin olisi astunut "sisälle satumaiseen tilaan". Inkoon kesäkauppa on avoinna 11.8. saakkaEilen avautui HUONEetRUMin tiloissa myös kuvataiteilija Päivi Hintsasen koskettava Kyyneltarha -näyttely. Päivin töihin olen tutustunut aiemminkin. Päivi on erittäin monipuolinen ihminen: visuaalisten alojen taiteilija, kuvittaja ja kuvittelija.

"Kuva-aiheissani liikutaan usein jossakin toden ja unen rajamailla: oikeat paikat ovat sekoittuneet keksittyihin paikkoihin ja tiloihin ja todellisuuden elementit häivähtelevät mielikuvitusmaailmassa. Itselleni kuvani ovat dokumentaatiota päässäni näkyvistä paikoista ja hahmoista, joihin unisilla tutkimusmatkoillani olen törmännyt."

"Kuvia työstän erilaisilla digitaalisilla sekä analogisilla kollaasitekniikoilla. Yleensä teosten tekniikkana on tietokoneella toteutettu grafiikka, jossa yhdistetään valokuvaa, skannattuja elementtejä ja maalausta."


Päivi Hintsanen, Tuhannen Ajatuksen Kyyneltäjä - kuva lainattu www.paivihintsanen.fi

Päivi Hintsasen työt ovat pysähdyttäviä. Niitä voisi katsella vaikka kuinka kauan ja galleriatila onkin kivasti erillään itse lifestyle-liikkeestä. Vanhan kivinavetan ikkunoista tulviva valo ja spotit tekivät kuvaamisen vähän haastavaksi joten lainasin yhden Kyyneltarha -teoksen kuvan taiteilijan omilta nettisivuilta.


HUONEetRUM on täynnä ihanaa vihersisustamista ja siellä on paljon erilaisia mehikasveja, tillandsioita, kaktuksia jne. Iskin silmäni eilen sellaiseen hauskaan "roikkuvaan ehkä vähän tupasmaiseen kaktukseen". Valitettavasti nimi pyyhkiytyi mielestäni vaikka Eeva sen minulle kertoi. En olisi edes uskonut, että kasvi oli kaktus!


HUONEetRUM on pullollaan kaikkea kivaa ja keräsin tähän muutamia juttuja teillekin näytille.


Nest Factoryn käsinpainettuja, vastuullisesti Intiassa tuotettuja yhdenkoon kimonoita, kesämekkoja.


Nuppu Print Companyn suloisia paperituotteita ja tapetteja.


Soap & Balsam saippuapajan syötävän ihania käsintehtyjä, säilöntäaineettomia saippuoita.


Tämän kivan peilin tekijän unohdin myös - innoissani kun hyörin kamerani kanssa!


Tarjolla myös paljon erilaisia kirjoja: ruoanlaitto, sauna, vihersisustaminen, lifestyle jne.


HUONEetRUM on avoinna ke-pe 11-18 ja la-su 11-16. Inkoo on muutenkin ihana kesäpaikka joten kipikapi kurkkimaan mitä sieltä löytyy. ♥ Kiitos Johanna ja Eeva kivasta tapaamisesta ♥

14 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Rakennus on kyllä varsinainen namu! Inkoon 1800-luvulta peräisin olevassa pappilan navetassa on aikoinaan asustellut lehmiä, hevosia ja kanoja. Nyt se tarjoaa tilat toisenlaiselle toiminnalle.
   Kivaa alkavaa viikonloppua Satu <3

   Poista
 2. Onpa ihanan näköinen paikka. Kesäinen kimono voisi ollakin ihana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo vanha navetta on hurmaava paikka ja niin on myös HUONEettRUMin valikoimatkin. Minä hipelöin pitkään tuota värikkäintä tunikaa... Jäi mieleen väreillään ja ihanalla laadullaan myös.
   Päivi Hintsasen teoskin olisi kiva... :)

   Poista
 3. Kylläpä on ihanassa miljöössä tuo HUONEettRUM:n kesäkauppa. Vanhoista navetoista on moneksi. Siellä on kaunista niin sisällä kuin ulkonakin. Ihanaa, kun tälläisiä kesäpuoteja joku viitsii laittaa pystyyn. Kivaa viikonloppua sinulle, Marjo ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Inkoon Pappilan vanha navetta on kaunis rakennus. Tuo on muuten ihan totta, että vanhoista navetoista ja muistakin rakennuksista saa vaikka mitä kun käyttää mielikuvista sekä rohkeutta. Jos et ole käynyt koskaan Inkoossa suosittelen joskus. Rentouttavaa viikonloppua Krisse ♥

   Poista
 4. Pienet putiikit on parhautta��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihan samaa mieltä kanssasi :) isoissa ei ole sitä samaa tunnelmaa!

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Sitä se juurikin on Mari 😊
   Kivaa uutta viikkoa!

   Poista
 6. Aivan upeita kuvia ja helppolukuista tekstiä!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HUONEetRUM avaa nyt 12.6. kesänäyttelyn ja puodin jos kiinnostaa.

   Poista
 7. Inkoo on meillä kesäkohteiden listalla, pitääpä käydä kurkkaamassa tämä kauppa samalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos menette Tähystäjäprinsessan kanssa tänä kesänä Inkooseen niin HUONEetRUM avaa uuden näyttelyn ja kesäpuodin nyt 12.6.

   Poista