kesäkuuta 30, 2019

Tänään risteillään Riikaan Silja Europalla

Kaupallinen yhteistyö Tallink Silja

Kohta pitäisi olla laukkuun pakattuna kaikki se tarpeellinen mitä parin päivä reissussa tarvitaan. Olen iltapäivällä lähdössä Latvian pääkaupunkiin Riikaa risteillen. Kyllä, luit ihan oikein eli Silja Europa tekee todellakin tänä kesänä kolme risteilyä iki-ihanaan Riikaan. Ensimmäinen risteily oli 30.4. ja voit kurkistaa Meriharakat - Iirislahdesta maailmalle ja takaisin -blogista Pirkon ja Lassen vappureissusta.

Toinen risteily on nyt 30.6. ja sattuu vielä minun syntymäpäivääni joten mikä olisi mukavampi tapa juhlistaa merkkipäiväänsä kuin Riikan matka. Kolmas Silja Europan risteily 12.8. eli jos kaunis arkkitehtuuri, ihanat kahvilat, herkulliset ravintolat tai shoppailu kiinnostaa kannattaa suunnata kauniiseen Riikaan.

Olen käynyt Riikassa neljä kertaa tätä ennen ja voisin sanoa jo joten kuten tuntevani kaupungin. Olen täällä blogissa hehkutellut jugend arkkitehtuuria kaupungissa useaan otteeseen. Tiedän, että tulen maanantaina suuntaamaan ihan varmasti Alberta Ielalle katselemaan niska vinossa maailman kauneinta jugend julkisivujen rivistöä. Jos aikaa riittää saatan piipahtaa myös Riga Jugend Museum talossa, jossa olen lähemmäs kymmenen vuotta sitten poseerannut tämä sulkahattu päässä museokierroksella. Tuolla museossa voi kierroksen ajaksi pukeutua jugend henkisesti!


Totta kai istun ihan varmasti myös jossain ihanassa katukahvilassa hyvän leivoksen ja kahvikupposen kera. Ehkä jossain Kissatalon lähellä vaikka siinä pienellä hurmaavalla aukiolla, joka nimeä en juuri nyt muista. Tämä talo ja sen päällä "pyllistelevä kissa" toimii hyvänä maamerkkinä muuten vanhassa kaupungissa liikkuessasi. Ja Mustapäiden talo täytyy jälleen kerran käydä katsastamassa. Mustapäiden veljeskunta oli mahtava aikoinaan ja niin on myös heidän talonsa. Toivottavasti Latviassa ei ole ihan hirvittävä helle maanantaina. Minulla on aikaa samoilla Riikassa  puolilta päivin iltaseitsemään ennen paluuta laivalle ja kotimatkaa.


Muutaman päivän loma tekee hyvää koska aloitan varsinaisesti kesälomani vasta 22.heinäkuuta. Pystykää kuulossa sillä juttuja Riikasta on tulossa. Jos Riikan risteily kiinnostaa kannattaa kurkistaa vieläkö elokuulle on vapaita paikkoja jäljellä. Riika on kaunis ja monipuolinen kaupunki! Lisäksi tuon Latviassa vietettävän päivän voi vaikka halutessaan viettää Jurmalan hiekkarannoilla eli sinne pääsee järjestetyllä bussikuljetuksella. Jurmalassa käyneenä jätän sen tällä kertaa väliin ja keskityn vain Riikaan.

Mukavaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa kaikille! Instagramin kautta kannattaa seurata miten matkani etenee ja varsinkin Instastoryn kautta päivystä tapahtumista on tulossa. Blogiin sitten myöhemmin kun olen taas kotosella.

Hattukuvaa lukuun ottamatta kuvat Pixabay.

14 kommenttia:

 1. Oijoi ihanaa synttäriä ja reissua. Riian risteily on huippu, tuli koettua se vuosi sitten ja tietenkin Riika. 🤗💙🤗

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia❤️ Muistankin lukeneeni sinun postauksen kun olitte Minnan kanssa vastaavalla reissulla. Riika on ihana kaupunki ja odotan taas innolla sen näkemistä.

   Mukavaa uutta viikkoa!

   Poista
 2. Kiva, että pääset kokemaan tuon risteilyn, vaikka itse Riika onkin sinulle jo entuudestaan tuttu paikka. Oikein mukavaa reissua ja ihanaa syntymäpäivää sinulle, Marjo ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krisse❤️ Riika on kaunis kaupunki ja koettavaa sekä nähtävää riittää

   Kivaa uutta viikkoa!

   Poista
 3. Oih, olen aina halunnut mennä Riikaan.,Veljeni oli siellä ennen useinkin, hän jopa lensi sinne pari kertaa pienkoneella kun harrasti lentämistä (onneksi ei enään...=) Oikein paljon synttärionnea Marjo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jael❤️ Toivottavasti sinäkin pääset Riikaa katsomaan ja kokemaan kaupunkia. Veljesi on lentänyt pienkoneella pitkän matkan.

   Poista
 4. Ihanaa synttäriä ja reissua sinulle Marjo <3 Pidä hauskaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi❤️ Mukavaa ensimmäistä lomaviikkoa. Nauti!

   Poista
 5. Kiitos linkkauksesta! Meiltä loppuikin aika (ja energia) juuri Alberta Ielan kohdalla, joten hienoa, että pääsemme nyt sinne Sinun matkassasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä oli silti paljon nähtynä ja koettuna. Lupaan paljon kuvia!

   Poista