maaliskuuta 02, 2018

JYSK goes kesä


Ulkona paukkuvista hurjista pakkasista huolimatta pääsin eilen "jo piipahtamaan kesässä" ja tutustumaan JYSKin uusiin kesäisiin tuotevalikoimiin. Eläintarhanlahdella kelluva panoraamaravintola Meripavinjonki oli aivan loistava paikka loihtia kesä talven keskelle. Todella paljon luonnonvaloa tulvi tilaan sisälle joka puolelta. Säästöpankinrannan jäällä kävelevät ihmiset loivat jännän kontrastin sille, että me istuimme aurinkovarjojen alla JYSKin mukavissa kalusteissa kädessä kylmän kesäinen juoma. Voisi melkein sanoa, että auringonvalo jo lämmitti tai ainakin väenpaljoudessa tuntui siltä. Kevät tulee ja sen jälkeen kesä....ihanaa!!! huokaa ikuinen kesänlapsi.


Tanskalainen JYSK avasi ovensa jo 1979 ja perustaja Lars Larsen omistaa edelleen huonekaluketjun. Tällä hetkellä JYSK-konsernilla on liikkeitä 2500 ympäri maailmaa 50 eri maassa. "JYSK" sana tanskankielessä viittaa mihin tai kehen tahansa Jyllannin niemimaalla ja se liitetään usein maltillisuuteen, perusteellisuuteen ja rehellisyyteen.



JYSKin trendikäs kevätmallisto koostui kolmesta inspiroivasta teemasta: skandinaavisen elegantti Simplified Luxury, luonnonmateriaaleja korostava Urban Roots ja lämminhenkisen rempseä Hygge. Tanskalaiset ovat tunnetusti erittäin tyylitietoisia ja aina niin trendikkäitä. Tanska mainitaan myös usein maailman onnellisempana maana. Viime vuosien aikana me kaikki olemme ihan varmasti kuulleet tanskalaisesta hyggestä, jolla myös selitetään tuota onnellisuutta. Tanskalla ja Kööpenhaminalla on ihan erityinen paikka myös minun sydämessäni ja siellä on aina mukava piipahtaa. JYSKin tilaisuuden innoittamana olen jo selaillut netissä viikonloppureissua Köpikseen...



JYSKin kevätmallistot näyttivät erittäin hyviltä ja istuinryhmät kutsuivat istahtamaan. Simplified Luxury mallisto on saanut innoituksensa ihanasta ja itselleni niin rakkaasta 50-luvun huonekalumuotoilusta. Yksinkertaisen tyylikästä, hillittyä muotokieltä ja puhtaita keveitä sävyjä. Eläväpintaiset, stukturoidut tekstiilit tuovat kivaa pehmeyttä kovien pintojen rinnalla. Materiaalina tässä mallistossa lasi, kivi, metalli, messinki, keramiikka, pellava, sametti ja sävytetty peili.



Urban Roots mallisto puolestaan huokuu luonnonläheistä rauhaa ja hyvinvointia. Muodot ja pinnat ovat aidon viimeistelemättömiä ja raffejakin. Viherkasveissa suositaan lehteviä ilma- ja juurikasveja. Nyt viimeistään kannattaa siis hankkia kotiin ihania tillandsioita, jotka eivät kaipaa multaa lainkaan. Urban Roots yhdistää savuisen ja utuisen värisiä puupintoja lämpimiin maanläheisiin väreihin ja viileään vihreään. Materiaaleina mallistossa rottinki (ikisuosikkini), vaalea puu, tammi, mokka, nahka, korkki, betoni, teräs, puuvilla, pellava ja huopa.



Hygge on joustava käsite tarkoituksellisesta epätäydellisyydestä. Perhe ja ystävä ovat tärkeitä ja yhteinen oleilu. Hyggeily on elämäntapa ja asenne, jossa vaalitaan tietoisesti hyvää oloa. Muotoilussa on mukavaa rosoisuutta ja selkeä käsityön leima. Perinteiset käsityöt innostavat ja materiaaleina bambu, rottinki, puu, tilkut, käsimuotoiltu keramiikka, lasi ja neulos.



Löysin JYSKin kevätvalikoimasta monia mielenkiintoisia juttuja, joilla voisin taas vähän päivittää oman kesähuonettani parvekkeella. Materiaalit olivat mielestäni erittäin laadukkaita, moderneja ja mikä parasta ne on myös vastuullisesti tuotettuja ottaen huomioon kestävä kehitys. Maaliskuun lopussa trendikokonaisuuksien rinnalle tulee myös uusi Scandinavian Sense -tuotesarja, joka kostuu orgaanisesta puuvillasta valmistetuista kodin tekstiileistä. Niissä käytetty puuvilla on 100 prosenttisesti GOTS-sertifioitua.

Myös piensisustuksen puolella oli todella paljon ihania lyhtyjä ja erilaisia keraamisia vateja sekä rasioita, joilla saisi omaan sisustukseensa keväisiä yksityiskohtia. Iskin myös silmäni vaaleanpunaiseen taljaan, joka näytti ihanan pirteältä maaliskuun auringossa. Ei yhtään hassumpi katseenvangitsija ja laiton taljan mietintämyssyyn hautumaan...


JYSK aloitti jo viime vuonna liiketilojensa ilmeen uudistamisen, joka jatkuu edelleen kuluvana vuonna. Syksyllä 2018 lanseerataan ensimmäisen citykonseptin mukainen myymälä, joka vastaa meidän kaupunkilaisten kuluttajien tarpeeseen. Uusia citymyymälöitä tulee keskeisille paikoille ostoskeskuksiin ja ydinkeskustoihin. Jään mielenkiinnolla odottamaan mihin ensimmäinen tällainen myymälä tullaan avaamaan...

Pimenevästä illasta ja pakkasesta huolimatta minulla oli hyvin keväinen olo kun lähdin kotiin eilen Meripaviljongista. JYSK yllätti todella upealla kevätkokoelmalla ja nyt päässä surisee paljon ajatuksia siitä mitä olisi kiva hankkia kevään tässä vielä edetessä. Enää vajaa kaksi kuukautta ja on jo vappu. Tuokokuu on jo melkein kesäkuukausi ja sitten on kesä.

JYSK goes kesä! 


24 kommenttia:

  1. Kivalle näyttää tyylikkäässä ympäristössä. Tykkään erityisesti noista tuoleista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meripaviljongissa kannattaa piipahtaa jos haluaa erilaisen "veden päällä" kelluvan ravintola kokemuksen. Tein ravintolasta postauksen 2015 kun se oli juuri avattu
      http://styleheaven-marjorie.blogspot.fi/2015/04/elaintarhanlahden-kelluva-ravintola.html

      Minua puhutteli todella paljon 50-lukuisuus ja totta kai tuo piensisustus myös. Värikkäät "pyöreät" narutuolit olivat myös hauskoja.

      Kivaa viikonvaihdetta Satu!

      Poista
  2. Olisipa ollut kiva olla mukana. Nyt vain ei sopinut. Voi harmitus! Mutta onneksi olet tehnyt näin hienon esittelyn. Tuolta olisi saanut kivoja vinkkejä saarimökin sisustukseen kuin myös kotisisustukseen. Upeita juttuja! Ja nämä viimeisen kuvan "narutuolit" ovat ilo silmille.
    Mukavaa viikonloppua, Marjo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Narutuoli oli hauska ja sitä löytyi ihanissa kesäväreissä. Odotin näkeväni sinut Meripaviljongissa mutta eihän sitä aina joka paikkaan voi ehtiä. Upeasti järjestetty tilaisuus ja puitteet niin "kesäiset" ulkona paukkuvasta pakkasesta huolimatta. Piensisustuksen puolella oli myös itseäni puhuttelevaa.
      Mukavaa viikonloppau Tuula :)

      Poista
  3. Nuo rottinkihommelit voisin meidän pihalle hetsilleen huolia, vaikka tykkäänkin enemmän väreistä, siis värikkyydestä noin muuten. Mutta yhdistelemällähän sekin onnistuu. Aivan ihania kuvia olet napsinut.

    kaunista viikonloppua Marjo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia ihanuus! Otin kuvani auringon jo laskiessa kun virallinen osuus oli ohi joten kuvissa näkyy jo "sininen hetki". Auringon keltaisuus oli poissa. Rottinki on oma ikisuosikkini ja harmittaa kun aikoinaan kierrätin omat rottinkituolit pois. Eivät sopineet silloin mihinkään nyt kaipaaan niitä.

      Aurikoista viikonloppua Tiia :)

      Poista
  4. Itselle Jysk on aika vieras huonekaluliike, en ole varmaan ikinä sieltä mitään hankkinut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kurkista netistä ja yllätyt mitä kaikkea kivaa sieltä näiden terassikalusteiden lisäksi löytyykään. Kivaa viikonloppua :)

      Poista
  5. Kivoja keväisiä fiiliksiä. Kyllä tanskalaiset osaavat tyylin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tanskalaisilla on tyyli kyllä hallussa. Ihailen aina heidän rennon huoletonta pukeutumista, joka kuitenkin on hyvin tarkkkaan harkittua vaikkei se siltä näytäkään :)

      Poista
  6. Harmitti kun tuo tapahtuma sattui nyt olemaan vähän väärään aikaan. Onneksi nyt pääsen kurkkimaann näitä ihanuuksia teidän muiden blogeista.
    Mukavaa viikonloppua Marjo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kun et ehtinyt tulla mukaan tänne! Olisi ollut tosi kiva nähdä sinua taas :)
      Mukavaa viikonloppua Outi <3

      Poista
  7. ihania yksityiskohtia ja värejä! :)


    Anna/Kello neljän aamukahvi
    https://neljanaamukahvi.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anna - kevät ja värit tulevat.
      Aurinkoita viikonloppua :)

      Poista
  8. Tanskalaiset osaavat designin niin pukeutumisessa kuin sisustamisessa.

    Odotan innolla heidän freesattuja myymälöitä. Meidän Vaasan toimipiste on ainakin aika sekainen paikka ja ei oikein inspiroi shoppailemaan.

    Kivaa viikkoa sinulle Marjo :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tanskalainen design puhuttelee aina.

      Myymälän ulkoasulla on tosi suuri merkitys ja Vaasan myymäläkin uudistuu. JYSK tehostaa myös asiakaspalvelua ottamalla käyttöön digitaaliset hintakyltit.

      Kivaa uutta viikkoa😊

      Poista
  9. Kauniit kuvat ja upeasti järjestetty tilaisuus. Oli kiva nähdä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ❤ oli tosi kiva nähdä. Upeaa, että tekin olitte Maritan kanssa lähteneet isolle kirkolle. Missähän me seuraavan kerran törmäillään....Kevätmessut kenties....

      Poista
  10. Oi vitsi miten ihania juttuja siellä on ollut. Ja monta juttua näkisi omallakin terassilla mielellään. Ihana tuo keltainen tuoli.😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keltainen tuoli minuakin houkutti :) niin pirteä kuin aurinko!
      Kivaa alkavaa viikkoa Mervi ❤

      Poista
  11. Voi miten ihana postaus! Todella kauniit ja värikkäät kuvat!
    Nyt todella huomaan mitä kaikkea minulta jäi kuvaamatta!
    <3 Oli tosiaan kiva nähdä ja puittethan meillä oli aivan mahtavat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marita ❤ Kiva oli nähdä teitäkin Marjan kanssa.
      Taisin kuvata enemmän näitä värikkäitä juttuja :) vaikka olihan siellä myös mustavalkoista ja luonnonsävyjä. Jostain syystä bongaillen aina värejä.
      Toivottavasti nähdään taas pian!

      Poista
  12. Muhun ei oo koskaan Jyskin tuotteet iskeneet, varsinkaan sen jälkeen kun muutama huonekalu lahosi ihan silmissä parissa kuukaudessa, puhumattakaan ongelmista niiden kasauksessa ja puuttuvista osista yms. Ja itseasiassa ei näistä sunkaan esittelemistä jutuista kovinkaan moni iske nytkään :) Ei vaan taida olla mun tyyliseni sisustuksessa sitten yhtään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi Henna. Meillä on erilaisia makuja ja makuasioista on turha kiistellä. Omassa kodissaan pitää olla juuri oman näköinen sisustus ja sellainen missä itse viihtyy.
      Kiva alkanutta viikkoa sinulle :)

      Poista