maaliskuuta 17, 2018

HUONEettRUM - kohti pääsiäistä ja kevättä askartelukurssilla


Tänään on ihan huikean keväinen ja aurinkoinen ilma kun lähdin ajamaan Espoosta Kirkkonummelle. Olin innoissani myös siksi, että kohta alkaisi HUONEettRUM lifestyle puodin askartelukurssi. HUONEettRUM on  sympaattinen pikku liike Kirkkonummen vanhassa asemarakennuksessa. Blogissani puotia on esitelty pariinkin otteeseen. Tästä pääse kurkkaamaan ensivisiittini Eevan ja Johannan liikkeessä. HUOEettRUMista on peräisin myös minulle merkityksellinen kaulakoru, jonka hankin sen kummiteltuani mielessäni tarpeeksi pitkään.


Maaliskuun 6. löysin ihan sattumalta Facebook uutisvirrasta HUONEettRUM lifestyle puodin itseäni puhuttelevan kutsun "Tervetuloa tekemään trendikäs kranssi pääsiäiseksi ja innostu koristelemaan pääsiäismunia decoupage-tekniikalla. Kurssilla materiaaleina mm. metallilankaa, höyheniä, nauhoja, erilaisia oksia, vanhojen kirjojen sivuja." Onneksi tälle kuluvalle päivälle ei ollut vielä sovittu muuta menoa joten ilmoitus osallistumista Eevalle ja Johannalle.


Minusta oli tuntunut jo pitkään, että käsillä pitää ehdottomasti päästä tekemään jotain. Hektisessä työelämässä näkee harvoin nimittäin konkreettisia tuloksia kun taas askarrellessa tai tehdessä käsitöitä lopputuloksen näkee välittömästi kun työ on valmis. Askartelu workshopeissa on myös sellainen kiva flowtila, joka myös vie osallistujat mukanaan. Syntyy uusia kontakteja ja saman äärellä puuhastelevat ihmiset lähentyvät jännästi prosessin aikana.


HUONEettRUM on pieni yhden huoneen liiketila, joten meitä kurssilaisia oli seitsemän ja lisäksi vetäjät Eeva ja Johanna. Enempää tilaan ei olisi mahtunutkaan työskentelemään. Meille oli varattu juustoja, suolaisia keksejä, hedelmiä, alkoholitonta kuohuvaa, kasvislastuja ja totta kai pieniä pääsiäismunia koska pääsiäinen lähestyy kovaa vauhtia. Vajaan kahden viikon kuluttua vietämme kristikunnan toista suurta yhteistä juhlaa joulun lisäksi. Odotan jo innolla pääsiäislomaa!


Kun Eeva opetti meille kuinka teemme metallisen kranssin huomasi kyllä, että ammattitaitoinen metalliartesaani osaa asiansa ja tuntee myös materiaalin. Eevan käsissä sinkitty metallilanka muodosti näppärästi pyöreän ympyrän ja kääntyi hänen käsissään myös lukitsemaan ympyränpäät toisiinsa muodostaen vielä ripustuskoukunkin. Minusta tuntui, että oma kranssini oli alkuun ihan muotopuolisen ovaali mutta sitä pystyi kyllä todella helposti vielä myöhemminkin muotoilemaan. Latta- ja pyöröpihtien avulla minäkin onnistuin saamaan oman kranssini suljettua lopulta. Näitä metallikransseja voi ostaa myös valmiina jos ei halua itse alkaa väsäämään.


Seuraavaksi Johanna näytti miten tuota metallikranssia lähdettäisiin koristelemaan vähän ohuempaa metallilankaa apuna käyttäen. Tytöt olivat varanneet meille pajun-, koivun- , pähkinäpensaan- ja taikinanmarjapensaanoksia. Ja paljon ihania juuri HUONEettRUMin tyyliin sopivia höyheniä. Helmikanan pilkulliset höyhenet olivat todella kauniita mutta myös syvän konjakinruskea höyhenet viehättivät minua. "Näistä saataisiin kyllä aikaan todella kauniita kransseja", tuumin kun aloitimme. Päätin itse vielä käyttää luonnonväristä juuttinarua omassa kranssissani ja tehdä siitä vain "puolikkaan" kun se tällä hetkellä näyttää olevan trendinä.Tällainen kranssi tulee sitten tänä pääsiäisenä löytymään meidän kodistamme. En ole vielä päättänyt tuleeko kranssi ehkä peräti ulko-oveen vai kiinnitänkö sen johonkin kodin sisäpuoleiseen oveen. 


Seuraavaksi aloitimme työstämään pääsiäismunia. Eeva ja Johanna olivat onneksi tyhjänneet riittävän määrän kananmunia helpottamaan meidän työskentelyä. Muniin oli tehty kaksi reikää ja pillin avulla sitten puhallettu munan keltuainen ja valkuainen pois kuoren sisältä. Keltuainen kannattaa rikkoa vaikka hammastikulla niin sen saa sieltä helpommin ulos. Johanna kertoi, että tyhjennettyjä munankuoria kannattaa keittää vähän aikaa niin niistä tulee kovempia.

Edessäni oli pino vanhoja kirjoja ja kuin kohtalon johdatuksesta tartuin kirjaan, jonka nimi oli Marjorie. Minua on kutsuttu joskus kouluaikoina Marjorie-nimellä ja siksi myös blogini osoitteessa tämä nimi näkyy. Ihan mieletön yhteensattuma! Tämä teos on amerikanjuutalaisen kirjailijan Herman Woukin kirjoittama vuonna 1955. Marjut Niiniluodon suomennos on ilmestynyt 1956. Kirja kertoo nuoren newyorkilaisen naisen miessuhteista. Kirjan perusteella on tehty myös elokuva, jonka päärooleissa ovat näytelleet Gene Kelly ja Natalie Wood. Selailtuani kirjaa tulin siihen lopputulokseen, että se on ehdottomasti luettava.


Päätin myös leikata tekstin kirjan sivuilta niin, että omasta pääsiäismunastani voisi lukea sen kyljessä olevia kokonaisia lauseita. Toinen tapa olisi ollut leikata sivu pystysuuntaan jolloin vain muutamia kirjaimia olisi näkynyt. Nyt sain mahdutettua tähän pääsiäismunaani sekä Marjorien että Marshan välistä vuoropuhelua parin sivun ajalta sieltä täältä.

Seuraavaksi sitten pääsimme tekemään itse decoupage-tekniikkaa. Tosin emme käyttäneet lakkaa näihin muniin vaan vedellä laimennettua EriKeeper liimaa. Mietin, että jos tekisin enemmän näitä munia voisin hankkia tuota lakkaa niin kirjansivujen kellastuminen myös estyisi. Olen joskus vuosia sitten päällystänyt pahvisia laatikoita erilaisilla kuvilla ja silloin lakkaaminen lopuksi toimi erittäin hyvin.


Toinen pääsiäismunani tehtiin sitten käyttäen koristeluun servietin päällimmäistä kerrosta. Näitä olisi tehnyt vaikka kuinka monta mutta meillä oli rajallisesti kurssiaikaa jäljellä ja vielä pitäisi ehtiä koristella omat pääsiäisoksamme. Valitsin itselleni pähkinäpensaanoksan ja kiinnittelin siihen sulkia sinne tänne. Laitoin muuten jo kotona tämän oksani veteen ja toivoisin, että pääsiäisenä minun oksani jo vihertäisi pieniä hiirenkorvia. Nähtäväksi jää käykö näin!Kaikilla on hyvä draivi päällä tehdä omia koristeitaan ja selkeästi jokaisella oli myös oma visio lopputuloksen  osalta. Jos haluatte kurkata HUONEettRUMin Facebook sivulle niin siellä on esitelty meidän kaikkien taidonnäytteet pääsiäiskranssien osalta. Erilaisia mutta kauniita kaikki!HUONEettRUMiin oli tullut ihanan keväisiä viherkasveja. Lifestyle liikkeestä voi ostaa niitä ihania tillandsioita, joista itsekin olen kirjoitellut täällä blogissa mm. Johannan Living with airplants -kirjan julkistamisen yhteydessä. Tillandsiat ovat juuri nyt todella trendikkäitä vihersisustamisessa ja ne ovat lisäksi äärimmäisen söpöjä ja myös helppoja!Jos et vielä koska ole vieraillut HUONEettRUM lifestyle liikkeessä kehotan piipahtamaan siellä joskus. Eeva ja Johanna ovat myös usein messuilla ja seuraavan kerran Kevätmessuilla nyt huhtikuussa Messukeskuksessa. Liikkeeseen on tulossa myös muita yhteisiä työpajoja/kursseja ja niistä löytyy lisätietoa Facebookin puolelta.

Aiotko askarrella jotain pääsiäiseksi? 
Vai oletko jo tehnyt jotain valmisteluja tulevaa pääsiäisjuhlaa ajatellen? 
Kasvatatko rairuohoa vai korvaatko sen vehnällä tai ohralla?


18 kommenttia:

 1. Onpa ollut ihanan inspiroiva kurssipäivä. Niin kauniita juttuja! Tykkään itsekin askarrella jotain pääsiäiseksi, vaikka vain pieniä juttuja. Munien koristelu on aina innostavaa. Ja rairuohon sijaan laitan kasvamaan kissanruohoa, joka ilostuttaa myös kissojamme :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati :) Vaikka olimme kursseilla 14-17 ehdittiin tässäkin ajassa vaikka mitä. Käsillä tekeminen on kyllä niin terapeuttista. Pääsiäismunia ajattelin tehdä vielä kotona lisää jos vain ehdin muilta kiireiltäni. Kissanruohokin voisi olla ihan kiva pääsiäisenä - kiitos vinkistä!

   Poista
 2. Mielettömän upeita juttuja <3 Luonnonmateriaaleista saa hienoja koristeita tehtyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Melissa :) Höyhenet vaan lensivät pöydällä kun me sidoimme pääsiäisoksia innoissamme. Sormetkin olivat aika liimassa mutta onneksi Eri Keeper on vesiliutoista. Oli hauska iltapäivä.

   Poista
 3. Ihania inspiraatiokuvia! Osaisipa itsekin tehdä käsillä noin hienoja juttuja. :)
  http://www.indiedays.com/blog/cincinbymiamalmi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mia :) Ihan varmasti sinäkin olisit osannut nämä tehdä. Johanna ja Eeva antoivat todella selkeät ohjeet ja koko ajan neuvoivat jos meni vähän pieleen.

   Poista
 4. Ihana kranssi insipiroivassa ympäristössä. Olin pikaisella kranssikurssilla itsekin muutama viikko sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HUONEetRUM on todella kiva paikka :) sympaattisen pieni! Kiva, että sinäkin olet päässyt tekemään kransseja. Ennen joulua kävin Ivana Helsingin joulukranssia tekemässä ja nyt pääsiäiskranssin. Tähän näyttää jäävän koukkuun!

   Poista
 5. Oi, sinulla on ollut kiva päivä eilen ja niin hienoja koristeitakin olet tehnyt! Meillä kylvettiin eilen ohraa rairuohon sijaan. Ensimmäisen kerran ajattelin korvata rairuohon ohralla. Katsotaan, mitä siitä tulee. Olen myös osanut jo muutaman ruukkunarsissin ja laitellut muutamia pääsiäiskoristeita esille. Pajunkissoja olisi kiva saada, mutta niitä ei oikein meinaa löytyä mistään tai sitten ovat niin korkealla, ettei niitä saa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krisse :) Olen parina vuonna korvannut rairuohon myös ohralla ja itäähän se nopeamminn mutta jotenkin pidän enemmän perinteisestä rairuohosta. Tuolla aiemmin tuli myös vinkki kissanruohosta. Sinähän voisit laittaa sitä kun teillä on kissa. Näin tänään pajunkissoja kun olimme Laajalahden rannoilla kävelemässä mutta unohdin ottaa.

   Poista
 6. Oi miten kiva päivä sinulla on ollut ja hienoja koristeita olet aikaansaanut!
  Tuo kranssi on upea<3 Ehkä minäkin kokeilen jotain tuollaista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Milli :) kokeile ihmeessä! Varmasti osaat ja näitä oli niin kiva tehdä.

   Poista
 7. Voi miten ihana tapahtuma. Arvaatko kuka olisi myös viihtynyt tuolla ja varsinkin sinun kanssa? Joo minä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkö, että ajattelin kysyä olisitko halunnut lähteä mukaan mutta tiesin sinun menevän Karkkilaan. Ihan varmasti olisit viihtynyt :)
   Kivaa sunnuntai iltaa Outi!

   Poista
 8. Askartelu on ihanaa ja rentouttavaa. Tosi kivan kuuloinen paikka ja kaunis kranssi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli rentouttavaa ja ihana tapahtuma ❤
   Kivaa alkanutta viikkoa.

   Poista
 9. Aivan ihana kurssipäivä ja varmasti inspiroiva ympäristö. Pääsiäiskoristeesi ovat niin kauniita - askartelu ja kaikki luova käsillä tekeminen on niin rentouttavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Karoliina :) Kyllä oli todella rentouttava päivä.
   Kivaa viikkoa sinulle!

   Poista