maaliskuuta 08, 2018

Parhainta naistenpäivää siskot ♥


Hei siskot siellä ruudun toisella puolella tänään on virallisesti meidän päivä! 

"Mistä on pienet tytöt tehty? Mistä on pienet tytöt tehty? Sokerista, kanelista, inkivääristä ja kukkasista, niistä on pienet tytöt tehty." Muistan tämän lastenlorun Kirsi Kunnaksen Hanhiemon iloisesta lippaasta vieläkin ulkoa. Pojat taas oli tehty "Etanoista, sammakoista, koiran häntätupsukoista. Niistä on pienet pojat tehty." Jos laitan silmät kiinni muistan vielä kuvatkin, jotka liittyivät näihin lastenloruihin. Olin aika rasavilli tyttö, letit aina vähän hujanhajan ja polvet ruvella joten olisin kyllä paremmin mennyt tuonne sammakko ja koiranhäntätupsu osastoon :D


Kasvaminen opetti pienelle tytölle sen, että me naiset Suomessa olemme hyvin itsenäisiä ja melkein tasa-arvoisiakin miesten kanssa. Meidän esiäitimme olivat vaatineet jo yli sata vuotta sitten meille naisille yhtäläisiä oikeuksia miesten kanssa. Olimme saaneet jo 1900-luvun alkupuolella äänioikeuden, työoikeuden, oikeuden ammattikoulutukseen ja meitä ei saanut enää syrjiä työelämässä. Kaikkialla maailmassa eivät em. oikeudet ole vieläkään valitettavasti toteutuneet naisille. Meillä on ollut naispresidenttikin ja nainen piispana!


Yhdistyneet Kansakunnat julisti vuoden 1975 Kansainväliseksi naistenvuodeksi ja tätä kautta myös Kansainvälisen naistenpäivän viettäminen rantautui meille Suomeen. Monissa maissa 8.3. on virallinen pyhäpäivä. Tänään meilläkin liehuvat liput saloissa. Naisia on varsinkin Itä-Euroopassa aina muistettu kukkasilla, pienillä lahjoilla ja vaikka ravintolaillallisella. Minusta meidän naisten huomioiminen omana päivänämme edes onnittelulla on ihan paikallaan. Eikä se ruusupuskakaan olisi huono juttu :) wink wink wink!


Meillä naisilla on monia rooleja. Olemme äitejä, siskoja, tyttäriä, vaimoja, miniöitä, kollegoita, ystäviä, lastenhoitajia, uranaisia... Tuntuu, että oma naiseus hukkuu joskus kaikkeen siihen mitä meiltä odotetaan ja aikakaan ei aina riitä kaikkeen. On ruuhkavuosia, PMS-oireita, ikuinen laihduttamisen tarve, menopaussi, liikaa tehtävää ja vain kaksi kättä. Joskus meidän elämä tuntuu varsinaiselta kilpavarustelulta ja kivireen vetämiseltä perässä mutta sitäkin huolimatta minusta on upeaa olla nainen! Ja mikä parasta suomalainen lähes tasa-arvoinen nainen. Kiitos esiäideille tästä!


Naise elämää?

Jos sää ole itsenäine , sää ole pelottava.
Jos sää ole ystävälline ja ymmärtäväine, sää ole liian kiltti.
Ku sää sano, mitä sää ajattele, sää ole rääväsuu.
Jos sää ole hiljaa, on sus jotta kummallist.
Jos sää anna, sää ole helppo nakki.
Jos sää pihtaat, haeta joltain muult.

Yritä täsä sit olla. Jua pari lasi kuaharii. Venytel tualis semmottos,
et pää menee taakse ja kattelet maailmaa ylösalasi.
hiukka hianon näköst.
Ei iloseks tulemiseks enemppä tarvita.

Kyl o helppo ol naine!!!

Heli Laakkonen


Kiukuttelu, kuukautiset, synnytykset.
Selluliitti, vaihdevuodet, tylsä avioliitot.
Epäluotettavat rakastajat, katkeilevat kynnet.
Huono palkka.
Ilman näitä varjopuolia naiseksi haluavia
olisi tungokseen asti.

Tommy Tabermann


♥ Upeaa naistenpäivää meille naisille♥

Kaikki postauksen kuvat on lainattu netistä. 

20 kommenttia:

 1. Naiseuden moniulotteisuus ja se, että samana päivänä voi mieli vaihtua, koska tulokulma onkin eri,tunteet, järki, tämä hetki, tulevaisuus tai menneisyys, niin sanonko vaan, että olen mielelläni nainen kaikessa tässä hullussakin tunnemyrskyssä.

  Ihanaa naistenpäivää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia ♥ Meidän tippaleipäaivot antavat ihan valtavan kapasiteetin juuri tuohon mitä kuvailit eli mieli voi muuttua "kuin tuuliviiri" mutta ihan järjellisistä syistä. Ei minusta oli hauskaa omistaa putkiaivoja vaan tykkään juuri tästä "rönsyilystä".

   Ihanaa naistenpäivää ♥

   Poista
 2. Hyvää naistenpäivää. "Joku" meillä ei muistanut koko päivää, alkoi vain aamulla keskustan läpi kulkiessamme ihmetellä miksi monilla miehillä oli kukkapuketeja, joillain jopa sylillinen niitä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää naistenpäivää ♥ Joku saattaa muistaa vielä...anna mahdollisuus :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Hyvää naistenpäivää ♥ ja kiitos eilisestä sushiseurasta. Hyvää oli!

   Poista
 4. Hyvää naistenpäivää! Todella hyvä postaus. Toivotaan että naistenpäivä tuo muutosta sinne missä sitä vielä tarvitaan ja arvostus naisten työpanosta kohtaan myös nousisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Joanna😊 hyvää naistenpäivää sinne Ecuadoriin myös!
   Minäkin toivon sydämestäni, että jonain päivänä kaikilla maailma naisilla olisi yhtä hyvät olot kuin meillä.

   Poista
 5. Hyvää naistenpäivää täältä koti-isyyden keskeltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos😉 tsemppiä sinne koti-isyyteen ja teidän yhteiseen puuhasteluun.

   Poista
 6. Ihan mahtava postaus!
  Ihanaa naistenpäivää sinullekin Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi ihanuus ♥
   Sinä olit saanut kukan ja suklaata....ihana mies ♥

   Poista
 7. iHKUJA KUVIA MENNÄ VUOSIKYMMENILTÄ JA MUUTAMA KIVA RUNOKIN OLI PÄÄSSYT HYVÄÄN SEURAAN. kOTONA ODOTTI YLLÄTYS, FAZERIN SINISTÄ ISO LEVY SEKÄ PANTTERIASKI, RUOKA PÖTYÄÄN LAITETTUNA, NAM! OLIN OTETTU <3. OTIN JOTAIN LÄÄKETTÄ (PAHOINTAIVOINTIA RAUHOITTAVAA) JA OON IHAN TILLIN TALLIN, TAIDAN LÄHTEE PEHKUIHIN. kIITOS KIVASTA POSTAUKSESTA MARJO JA MUAKAVAA LOPPUVIIKKOA SINULLE <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein hyvää naistenpäivän iltaa sinulle Sari ihanuus ♥
   Sinulla on ihana mies kun tuollaisen yllärin oli järjestänyt.
   Hyvää yötä ja kauniita unosia ystäväni!

   Poista
 8. Kauniin yllätyksen on miehesi järjestänyt ❤️ Ihanaa, myöhästynyttä naistenpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Karoliina :) Jokainen päivä on tärkeä meille naisille!

   Poista
 9. Minä olen jo monena vuonna saanut mieheltä suklaalevyn ja tulppaaneja naistenpäivänä. Tänä vuonna en saanut, mutta illalla mies teki ruuan ja minunkin kasvisruokavalioni huomioi ihanasti! <3 Minä sain vain levätä sohvalla. Ihan paras naistenpäivä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana muistaminen ja kasvioruokavaliokin otettu huomioon <3 Kivaa viikonloppua Minna!

   Poista