maaliskuuta 11, 2018

Synsam Sports -mallisto ja uudet aurinkolasit


"Kun rehkit sata lasissa, onko sinulla tippa linssissä vai rillit huurussa? Eri urheilulajeja harrastetaan usein yksillä ja samoilla arkilaseilla, jotka ovat ehkä omaan lajiin täysin sopimattomat. Kuitenkin vaikka tennispalon näkeminen vaatii laseilta erilaista optiikkaa kuin juoksu. Pyöräillessä ja painonnostossa linssit huurtuvat eri tavalla. Jousiammunnassa lasit pysyvät yleensä päässä, latinotanssien pirueteissa eivät välttämättä. Frisbeenheittäjä tarvitsee heijastamattomuutta, kolopalloilija kontrastia."

Sain oheisen todella mielenkiintoiselta kuulostavan kutsun Itiksen uuden Synsam -liikkeen sporttiaamiaiselle pari viikkoa sitten. En ollut itse koskaan edes ajatellut pienessä mielessäni, että erilaisiin urheilulajeihin pitäisi olla erityiset silmälasit linsseineen. Mutta täysin järkeenkäyväähän se on ettei työhön ja muuhun elämiseen hankituilla silmälaseilla välttämättä juosta puolimarathonia tai pyöräillä kymmeniä kilommetrejä "hyvin näkevänä".


Synsamin toimitusjohtaja Vesa Mars kertoi, että Suomeen on rynnimässä vauhdilla uusi urheiluväline: eri urheilulajeihin räätälöidyt silmälasit. Aiemmin varsinaiset urheilulasit ovat olleet vain aktiivisimmilla liikkujilla mutta nyt yhä useampi tavallinenkin kuntoilija hankkii eri silmälasit urheilukäyttöön. Optikko Juha-Matti Lehtiniemi tietää Itäkeskuksen liikkeessä kaiken sen mitä urheilusilmälaseista pitääkin tietää ja auttaa asiakasta tekemään oikeat valinnat urheilulasien hankinnassa.


Synsamin Itäkeskuksen myymälä on uudistettu ja siellä olikin esillä paljon erilaisia urheilulaseja. Urheilulasit tulivat Synsamin mallistoon kaksi vuotta sitten. Synsam Sports -mallistosta löytyy nyt kehyksiä jopa 18 eri tyyppiseen urheilulajiin. Itiksen liike tarjoaa nyt Suomen laajimman urheilulasien malliston. Totta kai Sports -mallisto on tarjolla kaikissa Synsamin liikkeissä kautta Suomen maan.


"Tänä keväänä urheilulaseja ostavat myös peruslenkkeilijät ja sunnuntaihiihtäjät. Ensimmäisenä urheilulasit ovat löytäneet pyöräilijät ja hiihtäjät, sillä näissä lajeissa tarve silmien suojaamiseen, kehysten säädettävyyteen ja hyvään näkemiseen myös urheilleissa tulee nopeasti vastaan." jatkoi Synsamin toimitusjohtaja Vesa Mars.Sain myös kuulla, että Synsam liikkeissä on mahdollista tehdä sopimus, jonka puitteissa voi valita itselleen useammat lasit yhdellä kertaa. Synsam Lifestyle on kuukausimaksullinen sopimus, jonka tehtyään saa käyttöönsä kolmet silmä- tai aurinkolasit. Laseista ja palvelusta maksetaan kiinteää kuukausimaksua. Maksun suuruus määräytyy sen mukaan minkä hintaryhmän kehykset ja linssit valitsee. Voit valita moniteholasit tai yksiteholasit tai aurinkolasit vahvuuksilla. Kuulostaa mielenkiintoiselta koska silloinhan käytössä olisi lasit, jotka olisivat aina trendikkäät ja muodinmukaiset.Kevätaurinko on näyttäytynyt nyt monena päivänä ihanasti alkaneen maaliskuun kunniaksi. Totta kai minun piti kauniin sään kunniaksi vähän testailla erilaisia aurinkolaseja ja miten ne sopivat kasvojeni muotoon. Synsamin valikoimista löytyi paljon itseäni puhuttelevia aurinkolaseja. Omat kasvoni ovat pitkänomaiset ja melko kulmikkaat joten parhaiten niihin käyvät vähän kissamaiset ja neliskulmaiset lasit. Jos laitan nenälle pyöreät aurinkolasit "näytän ihan Woody Allenilta".


En tiedän katselinko vain muovikehyksisiä aurinkolaseja mutta minulle jäi sellainen tunne, että muovi olisi nyt kovin IN kehyksissä. Myös läpikuultavat muovikehykset olivat todella kauniita. Ja totta kai melko isot aurinkolasit myös näyttävät sopivan pitkänomaisille kasvoilleni. Iskin silmäni noihin aavistuksen petroolinsinisiin kulmikkaisiin "Ekslusive" -malliston laseihin. Myös metallikehyksiä näkyi aurinkolaseissa mutta itse pidän enemmän muovikehyksistä.Mietin myös aurinkolaseja hankkiessani minkä värisen linssin läpi haluan katsella maailmaa. Pidän itse tummista linsseistä enemmän kuin rusehtavista. Vihertäviä linssejä en tule enää koskaan hankkimaan koska niistä saan päänsärkyä ja värit vääristyvät niin paljon. Peililasit eivät myöskään ole minun juttuni. Värilliset peililinssit soveltuvat hyvin kyllä urheiluun, sillä ne poistavat häikäisyä tehokkaimmin.Päädyin lopulta valitsemaan itselleni nämä Ray-Banin Erika aurinkolasit mustilla kehyksillä ja mustilla metallisangoilla. Tummanharmaat linssit ovat juuri hyvät aurinkoisella säällä. Kissamaisuutta aavistuksen verran ja juuri sopivasti minun kasvoilleni. Nyt vain sitten meni aurinko ilmeisesti hetkeksi pilvien taakse mutta kun se taas tulee esille minulla on varmasti uudet Ray-Banit nenällä ja katse kohti aurinkoa!

Joko sinä olet hankkinut uudet aurinkolasit?
Oletko kuullut sporttilaseista tai peräti omistatko jo sellaiset?
Hyvää sunnuntaita kaikille ♥

Ray-Ban Erika aurinkolasit on saatu pr-näytteenä.

24 kommenttia:

 1. Vau - eipä noita heti urheilulaseiksi tunnistaisi! Tarvitsisin itsekin, mutta kun joutuisin hankkimaan monitehot, olen toistaiseksi pihistellyt ja käytän urheillessa laseja, joissa on polarisoivat linssit eli ne tummuvat valossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos viittaa minun valitsemiin aurinkolaseihin niin ne eivät olet erikseen "urheilulasit" vaan ihan normaali aurinkolasimalliston puolelta. Urheilulasit eivät kyllä välttämättä näytä kovin erilaisilta.
   Aurinkoista viikkoa Ladylle ♥ ja hyviä treenejä!

   Poista
  2. Heippa! Satuin selailemaan blogia ja silmään pisti kommenttisi. Urheilulasit on nykyään saatavilla helposti monitehona! Kannattaa tutustua mm. Sziols-urheilulaseihin, joihin saat vaihdettavan linssin sekä oman voimakkuuden käsityönä hiottuna! (eikä hintakaan ole paha :))

   Poista
 2. Ihanat lasit valitsit <3 Minäkin tykkään enemmän muovipokista. Itselläni pisti nyt silmään nuo lilat Ray-Banin pokat, niistä saisi kauniit lukulasit.
  Mukavaa sunnuntai-iltaa Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lilat ovat myös kivat :) ei ehkä kuitenkaan minun väriset joten siksi mustat.
   Kivaa sunnuntai iltaa Outi ♥

   Poista
 3. Urheilulasit kuulosta aika fiksulta ajatukselta. Ja tuo kolmet lasit tai aurinkolasit kuukausisopimuksella käyttöön ei ole myöskään ollenkaan pahempi idea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihan samaa mieltä Joanna :) Urheilulaseista löytyy varmasti apua monille, jotka ihan oikeasti linssit huurussa joko kuumasta tai kylmästä treenaavat.
   Kivaa alkaa viikkoa sinulle!

   Poista
 4. Onpas hyvä idea nuo sporttilasit. Omani ei meinaa pysyä mukana menossa. Aurinkolaseja myös minä kaipailisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt vain sitten sporttilaseja hankkimaan :) Jäin miettimään, että mitä lajia mahdat harrastaa... Alkuviikosta ajoin autoa ja ihan oikeasti häikäisi todella pahasti ja totta kai aurinkolasit kotona. Aurinko kun on vielä niin matalallakin.
   Kivaa alkavaa viikkoa!

   Poista
 5. Monessa urheilulajissa tavalliset lasit eivät pysy menossa mukana. Aikoinaan ratsastaessani käytinkin aina piilolinssejä.

  Kivat aurinkolasit valitsit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ratsastus voi olla kyllä sellainen laji, että lasit voi olla parempi vaihtaa piilolinsseihin.

   Itse pidin näistä ja harmittaa kun en saanut tänne postaukseen yhtään ulkokuvaa
   itsestäni aurinkolaseissa kun nyt on ollut pilvessä viime päivät.

   Poista
 6. Hienoja ovat. Mun juoksulasit kaipaakin jo päivitystä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kipin kapin Synsamin uusimaan juoksulasit. Valtava valikoima :)

   Poista
  2. Tsekkaa Sziols-urheilulasit! Parhaat urheilulasit mitä markkinoilta tällä hetkellä löytyy!

   Poista
 7. Olisipa ollut kiva olla rillejä sovittamassa. Kutsun sain, mutta ei vain sopinut kalenteriini. Hyvännäköiset lasit valitsit itsellesi. Erilaiset pokat kiinnostavat minua rilli-ihmisenä. Ja onhan niitä rillejä kiva vaihtaakin asusteiden mukaan. Ja eri urheilulajin mukaan.
  Kiitos esittelystä. Mukavaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi ollut todella kiva nähdä sinut pitkästä aikaa. Aurinkolasit ovat ihan must juttu sillä saan todella herkästi päänsärkyä kirkkailla keleillä. Kyllä minustakin silmälaseja pitää saada vaihtaa oman pukeutumisen ja tilanteiden mukaan. Ja totta kai urheiluun sitten juuri lajiin sopivat prillit!
   Kivaa viikonloppua Tuula :)

   Poista
 8. Teillä oli todella kiva aamu ja näytät hyvältä noissa aurinkolaseissa. Täällä tarvitaan aurinkolasit vahvuuksilla aina ja nyt olisikin uusille tarve.

  Kivaa päivää Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli mukava sporttiaaminen ja sain paljon uutta tietoa liittyen laseihin.
   Harmi kun et ollut mukana. Kivaa päivää Tiia :)

   Poista
 9. Urheilussa tarvitaan omat lasit, että ne pysyvät päässä. Golfiin on kehitetty ihan omat aurinkolasit, jotka ovatkin todella hyvät. Pelaantanhan me suurin osa ajasta auringossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi sinä golfaajana tiedä nämä asiat ja osaat ottaa ne huomioon golfkentällä.
   Kivaa päivää Tuulanneli :)

   Poista
 10. Valitsin juuri myös nämä RayBan Erika aurinkolasit! :D Kun tein Synsam sopimuksen, niin sai todella paljon laseja :D
  Ei tosin ilmaiseksi mutta kumminkin... Aurinkoisia päiviä odotellessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erika olivat minusta itselleni parhaiten sopivat. Kiva kuulla, että olet ollut tyytyväinen Synsam sopimukseen. Nyt vaan toivoisin se auringon tulevan esiin niin voisin ottaa Erikat käyttöön :)

   Poista
 11. Kiitos kun osallistuit Viikon Kuva Maailmalta Link-Up Partyyn! Toivottavasti olet mukana taas huhtikuussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Joanna :) yritän olla mukana taas huhtikuussa. Sinun täytyy varmaan muistuttaa minua, että muistan. Kivaa uutta alkavaa viikkoa sinne maapallon toiselle puolelle!

   Poista