syyskuuta 18, 2015

Vilkaisu viikkokalenteriini

Tietokoneeni on takkuillut koko kuluvan viikon eikä toimi tälläkään hetkellä ihan sulavasti. Valokuvien lataaminen tänne Bloggeriin vie minuutteja joten jotain on nyt kyllä pielessä. Yleensä en urputa juuri mistään mutta olisi ollut kiva bloggailla tänne jotain mutta kun masiina vain surisee ja miettii....miettii...miettii.... eikä jutut sillä tavalla juurikaan edisty. Tietsikkani myös päättää puolestani mille sivuille se minut päästää tai milloin ilmoittaa kylmän viileästi "Tätä sivua ei voida näyttää." Toivottavasti ensi viikolla oma pc-tukeni ehtii auttaa tässä probleemassa...

Maanantaina käytiin järvellä ja russeliriiviö sai polskia vielä ihan kesäsäässä. Pääskyset ovat lähteneet jo aikoja sitten. Lintuparvia ja -auroja näkyy taivaalla joten kaipa se on kohta hyväksyttävä, että vuodenaika tulee vähitellen muuttumaan syksyyn.

Aloitin työviikkoni muuten melko erikoisella tavalla. Istuin Yleisradion aulassa maanantai aamuna kello 8.00 odottaen, että isäntäni tulee noutamaan minut. Selatessani uutisia netistä sisään tuli jotenkin tutun näköinen mies ja nostin katseeni sanoen samalla ihan vaistomaisesti "Huomenta". Avatessani suuni tajusin, että "big mistake huge mistake" mutta minulle vastattiin hymyn kera "Hyvää huomenta!" takaisin. Varmaan Alexander Stubb on tottunut siihen, että ventovieraat ottavat kontaktia mutta minua otti silti päähän vietävästi....

Tiistaina olin työmatkalla Kanta-Hämeessä ja Hämeenlinnassa. Verkatehtaan ulkopuolella istui ihmisiä terassilla auringossa syömässä lounasta. Mittarissa +18C joten ei huono päivä ollenkaan. Itse söin liian myöhään ja päänsärkyhän siitä tuli kun aurinkolasitkin oli unohdettu aamulla kotiin. Keskiviikkona nautin lounasta Sörnäisten Mokossa kun satuin olemaan siellä päin liikkeellä. Mokon salaattiannos on melkein liiankin suuri mutta hyvistä raaka-aineista. Pakkohan sitä oli aterioinnin jälkeen vähän kiertää kurkkimassa Mokon valikoimaa ja Marjon matkaan lähti....no, jätetään se vielä salaisuudeksi ja paljastetaan toisessa bloggauksessa.Torstai iltana olikin erilainen iltatilaisuus tiedossa. Ystäväni Saija oli pyytänyt minut mukaansa Östersundomin kirkon muisteluiltaan. En ollut koskaan nähnyt tämän vanhan - nykyään muuten Helsingin vanhimman - kirkon sisätiloja joten kiinnosti kyllä lähteä kurkkimaan niitä.  Onhan tämä kappeli/kirkko myös todella suosittu vihkikirkko joten halusin nähdä sen myös itse sisältä. 

Tilaisuudessa puhui ihan huikea historian asiantuntija Kaarina Nazarenko, joka tiesi todella paljon asioita ja osasi samalla pitää yleisön hyppysissään koko ajan. Kirkon sisätiloissa kuvaaminen oli todella haastavaa pimeyden takia joten kuvia ette sieltä näe. Kiertelimme vielä hetken vanhalla hautausmaalla ennen kotiinlähtöä.Tänään perjantaina vein aamusta auton huoltoon ja köröttelin töihin pienellä sijaisautolla. Olin varautunut siihen, että Länsiväylä kuhisee autoja kun julkinen liikenne seisoo mielenilmauksen takia mutta missään ei ollut ruuhkaa. Ehkä moni sitten piti etäpäivän eikä edes lähtenyt seikkailemaan kustannuspaikalle tänään. Tänään sitten ropisi, salamoi, satoi, paistoi aurinko ja tuuli. Kaikki muu taidettiin kokea paitsi räntä/lumisade.

Kastuin kotimatkalla ja päätin ostaa kaupasta jotain valmista ruokaa. Ystäväni (lue varsinainen kulinaristi ja kotikokki) oli hehkuttanut Facebookissa Atrian uutta samettista punajuuri-vuohenjuustokeittoa, josta hänelle oli jaettu Kampissa viikolla ilmaisnäyte. En olisi ikinä uskonut, että kirjoitan tänne blogiin ostoksesta ja vielä suosittelen maistamaan tätä keittoa. Ihan taivaallinen maku ja mukana ihanaa Juustoportin juustoa. En kokenut huonoa omaatuntoa vaikka keitto ei ollut itse valmistettu.


Hieman odottavat tunnelmat muuten tämän illan Vain elämää lähetyksen jälkeen.... Hyviä vetoja joukossa mutta jaksossa vähän alkukankeutta vielä. Varmaan paranee sarjan edetessä.

Huomenna kummitytön kanssa shoppailemaan joten  tyttöjen päivä tiedossa!

4 kommenttia:

 1. Eihän tervehtimisessä ole mitään hävettävää? Päinvastoin! Malesiassa tervehdittiin kadulla tuntemattomiakin, täällä ja Kiinassa on tylympi meininki. Vain elämää oli hyvä, varsinkin Tuiskun Antti. Ihanan hymyilevä nuori mies! Me käydään veljentytön kanssa myös shoppailemassa ja on mukavaa, vaikka maut eivät mene aina yksiin :))))) Hän on niin varma tyylistään ja muutenkin aivan ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tervehtimisessä sinänsä ole mitään hävettävää. Ko. poliitikko on ollut juuri nyt niin paljon esillä kaikkien säästötoimien ja hallituksen takia itselleni tuli ehkä sellainen fiilis, että muut siinä ajattelivat minun tukevan täysin hänen ajatuksiaan, haluan infota muille tuntevani hänet, olen julkiisuustyrkky jne.

   Vain Elämää oli hyvä, että ehkä vielä ihmiset jäässä kun eka päivä. Tuisku oli kyllä mukaansa tempaava samoin Anssi Kela.

   Me shoppailtiin kummitytön kanssa oikein huolellisesti. Jopa kummitäti sai jotain pientä ostettua :)

   Poista
 2. Kävin kurkkaamassa tänne blogisi puolelle ja samalla toivotansinut tervetulleeksi 40+ bloggareiden joukkoon!!! Sinulla on mielenkiintoinen blogi ja kauniita kuvia. Eipä tullut tästä pelkästään pikaista käyntiä, vaan kiinnitänpä itseni lukijaksikin... Oikein mukavaa alkavaa viikkoa sinulle! T: satu ( satuelämää-blogin takaa)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu ja hauska tutustua toiseen 40+ bloggaajaan. Käy kurkkimassa myös sinun blogiasi. Mukavaa viikkoa sinnekin päin :)

   Poista