syyskuuta 14, 2015

Herkku sunnuntain satoa

Eilen vietettiin varsinainen herkku sunnuntai. Ruuanlaiton suhteen pääsin todella helpolla kun aamiainen oli päivän ainoa itse valmistettu ateria. Joskus on hyvä hemmotella itseään pyhäpäivän kunniaksi. Kesäinen sää sai totaalisesti minut unohtamaan kokkailun omassa keittiössä ja siirtymään ulos meren äärelle ja aurinkoon. Tästä syyskuun intiaanikesästä on nyt nautittava täysin siemauksin koska loppuviikoksi on luvattu rankkasateita. Kauppatorilta hyppäys vesibussiin ja suunnaksi Lonnan piskuinen saari Suomenlinnan edustalla. Pakko myöntää, että minulle ensivisiitti saarella vaikka olin menossa sinne koko viime kesän. No, parempi myöhään kun ei milloinkaan...  Lonnan saari on todella pieni vain 150 metrin pituinen ja sinne pääsee Kauppatorilta 7 minuutissa. Entinen Puolustusvoimin saari oli vielä melkoisen myllerryksen keskellä kun entisiä miinavarastoja kunnostettiin ensi kesää varten mutta ravintola/kahvilarakennus toki ihan valmis. Mukavan valoisa ja modernin skandinaavinen sisustus. Olimme tehneet varauksen päivän ensimmäiseen kattaukseen klo 12.00 alkaen. Muitakin nälkäisiä näkyi ja Lonna on auki vielä 20.syyskuuta saakka.


Ravintola otti erittäin hyvin huomioon ruoka-aineallergiani ja minä sain tämän ravintolan omenaisen alkutervehdyksen sijaan appelsiinimango juoman. Todella ystävällistä ja huomioonottavaa palvelua henkilökunnalta. Ja totta kai herkuttelu vaati vähän kuohujuomaakin. Cincin syyskuun lämmölle!Kolmen lihan annos sisälsi myös makkaraa. Kalalautasella puolestaan suussa sulavaa siikaa, lohta ja silakkaa sekä kurkkucuscus. Halusin ehdottomasti kalaa eilen vaikka tuo lihaisa lautanenkin näytti herkulliselta. Ihania kesäisiä makuja kalasta eri muodoissa Lonnan listalta.Jälkiruokana superfoodia eli mustikoita sekä mustikkajäätelöä sekä totta kai kahvia. MUMS! Ravintolan astiat ovat Arabiaa mistä suuri plussa. Luettuani loppuviikosta tylsän uutisen, että Arabia aikoo lakkauttaa tuotannon Suomessa kuristi kurkussani ikävästi ja toivottavasti näin ei kuitenkaan tulisi käymään vaan saisimme pitää Arabia kotimaisena yrityksenä jatkossakin....
Paluumatka Lonnasta tapahtui Suomenlinnan kautta. Vesibussi käy kääntymässä Kuninkaanportin luona napaten ihmisiä kyytiin kahdelta eri laiturilta. Tässä vaiheessa taivaalle oli kerääntynyt pilviä ja muutamia sadepisaroitakin tippui joten paluumatkalla istuttiin vesibussin sisätiloissa.

Myöhemmin iltapäivällä alkoi vielä kolottamaan kahvihammasta siihen malliin, että päätettiin lähteä kävelylle Töölönlahdelle ja ehkä siinä samalla kahvittelemaan myös johonkin kahvioon. Matkassa mukana koiruus joten kahvilan tulisi olla sellainen jossa olisi joko terassi tai mahdollisuus, että karvakaveri pääsisi mukaan sisätiloihin. Tällä kertaa Taideterassin kahvila vei pisimmän korren ja sielläkään en ollut ehtinyt vielä vierailla tänä kesällä.

Kahvilassa oli ihana pakko herkutella makealla ja makoisilla viinimarjoilla. Suklaakakku on hyvää mutta minä jätin tämän viimeisen palan suosiolla seuralaiseni....  Kukkivia kukkia kuin kesällä. Jos joku teistä sattuu tietämään mikä tuo keltainen taivasta kohti kurottava kerroksellinen kukka on niin kertokoon minulle? Itse en tätä tunnistanut ja olen yrittänyt tuloksetta googletella onnistumatta sen löytämisessä. Upea joka tapauksessa ja todella pitkä!


Näkymät terassilta Töölönlahdelle ihan mahtavat ja lämmintähän siinä oli istua auringossa. Suppailijoita näkyi täälläkin ja todella paljon kävelijöitä ja lenkkeilijöitä. Voi kun tämä koko syyskuu olisi samanlaista kuin tällä hetkellä.
Herkuttelusunnuntain iltalenkki karvakaverin kanssa oli tavallista pidempi kun päivän mittaan oli tankattu herkkuja sen verran huolellisesti. Kaikin puolin ihan mahtava viikonloppu. Toivottavasti teidänkin viikonloppunne sujui kivoissa merkeissä ja nautitte säästä?

2 kommenttia:

  1. Wau mitä loppukesän kuvia ja mitä ruokia! Tuonne tuonne ensi kesänä...

    VastaaPoista
  2. Kiitos Sari! Tästä loppukesästä on ollut helppo ottaa kuvia kun ilmat niin ihania. Vaikka nyt loppuviikosta on sadellut lämpötila 18C joten en valita :)

    VastaaPoista