syyskuuta 26, 2015

Hälsningar från Sverige

Keskiviikko aamuna kun kännykkäni pirahti klo 4.00 ja ympärillä oli säkkipimeää minusta tuntui ettei vielä voinut olla aamu! Samaa mieltä oli karvakaveri kun talutin sen pikapyrähdykselle tuohon lähimetsään. Edes Hesarin jakajaa ei ollut vielä saapunut joten ensimmäinen kahvikupillinen juotiin ilman päivän painomusteen tuoksuisia uutisia. Taksi oli tilattu 5.45 ja onneksi olin laittanut kaiken aivan valmiiksi jo illalla. Lentokentälle tulin hieman liian aikaisin mutta ehdin sitten juoda sen toisen kupillisen kahvia rauhassa ja tsekata itseni hyvissä ajoin ennen pahinta aamuruuhkaa koneeseen.


Kaksi työntäyteistä workshop päivää ja taas paljon hyvää ruokaa tarjolla. Pakko myöntää, että kyllä ruotsalaiset osaavat laittaa maukkaita ruokia. Silloin kun on "fika" aika ei myöskään säästellä tarjottavien kanssa. Ehkä parasta vaniljapullakakkua mitä olen koskaan syönyt ja ruotsalainen tummapaahtoinen kahvi siihen kyytipojaksi - ai, että oli hyvää! Oli muuten pakko ihan tarkistaa kotiin tultuani mitä "fika" noin ruotsiksi tarkalleen tarkoittaa "en typ av lättare maltid som ofta består av kaffe, te, choklad  och något att äta till, t.ex. kaffebröd eller smörgås".


Yövyimme Göterborgin ulkopuolella Mölndalissa ja hotelli Scandic Mölndal muistutti interiööriltään ihan ruotsinlaivaan. Vitsailtiin illallispöydässä, että koska taxfree mahtaa aueta ja kenellä on Promenade-hytti/huone kenellä taas ulkoikkunallinen hytti. Jännää, että tänne oli kopioitu tällainen tuttu laivamiljöö! Hyvä aamiaispöytä eikä illallisessakaan ollut mitään moitittavaa. Palvelun olisi ehkä toivonut olevan hieman ripeämpää...tarjoilijat hieman unessa...



Torstaina työpäivä osuuden päätyttyä minulla oli hetkinen aikaa piipahtaa Göterborgin keskustassa mutta koska alkoi satamaan vettä ehdin kävellä pienen matkaa Nya Allén nimistä katua ja piipahtaa vanhassa kauppahallissa pitämässä sadetta ennen hyppäämistä taksiin lentokentälle. Katukuvassa näkyi jo syysvaatteita vaikka ilma oli melko lämmin. Yhdessäkään kaupassa en ehtinyt poiketa mutta näyteikkunoiden perusteella harmaata, mustaa, sinapinkeltaista, viinipunaista, terrakottaa ja sähkönsinistä näkyi. Kauppahallissa oli herkullisen näköisiä myyntipöytiä - ihania juustoja, katkarapuja, makkaroita, suklaamakeisia ja leipiä mm. mutta en silti ostanut sieltä mitään.







Kentällä jäi sitten enemmän aikaa kierrellä ja kaarrella. Löysin melko ihanan Deli-pisteen, jossa myytiin perinteisiä ruotsalaisia voileipiä. En voinut vastustaa muna-anjovisleipää, joka muuten maistui ihan taivaalliselle. Jos toastskagen on ruotsalaisen keittiön ylpeys niin ei tämä muna-anjovisleipäkään ollut huono valinta vaan erittäin ruokaisa ja pidän anjoviksen mausta.



Delin yhteydessä oli pieni valikoima ruotsalaisia herkkuja ja tyypillisiä kansankodin ruokatuotteita. En voinut vastustaa hirvenmuotoisia näkkileipiä joten Marjon matkaan lähti paketti hirvinäkkäriä. Tässä näkkärissä on käytetty dinkel-vehnää ja puolukkaa. Maku melko samanlainen kuin Malmgårdista ostamassani dinkel-mustikka näkkärissä. Tässä on nyt jo rouskuteltu hirvi jos toinenkin. Hyvää ihan sellaisenaan sipaistuna päälle vähän margariinia.





Työtäyteinen ja antoisa työreissu kaiken kaikkiaan mutta kotiin on aina kiva palata.

Viime viikolla sain muuten kunnian liittyä 40+ blogit blogiyhteisöön joten nyt ollaan sitten kirjoittamassa muiden mukavien yhteisössä olevien 40+ tyyppien kanssa. Kiitos!

6 kommenttia:

  1. Näinkö mä hirven muotoista näkkileipää?
    Mukavaa lauantai-iltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näit Outi ihan oikein - pikkuisia hirviä näkkärissä ja MUMS!
      Mukavaa alkaa viikkoa :)

      Poista
  2. Hauskat hirvinäkkärit!

    Haluan olla kentällä mieluummin liian ajoissa kuin hermoilla ehtiikö jonoista koneeseen. Työnantaja on toista koulukuntaa, joten hänen kanssaan reissatessaan saa jännittää ehtimistä. Viime matkalla onneksi haon hänet kotoa ja määräsin aikataulun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin haluan olla kentällä ajoissa mutta nyt ehkä tuli mentyä vähän liian aikaisin. Olisin voinut lähteä ehkä 15-20min. myöhemmin mutta nyt ei ainakaan tullut kiire :)
      Jännittäminen toisen ehtimisestä koneeseen voi käydä hermoon mutta onneksi otit ohjat omiin käsiin...

      Poista
  3. Näyttääkö Göteborgin lentokentän valikoima vain minun mielestäni paremmalta ja herkullisemmalta kuin esim. Hki-vantaalla? Siis eihän noita voileipiä voi verratakaan siihen näivettyneeseen täytettyyn reissumieheen, jonka viimeksi "nautin" aamupalaksi kentällä. Ja kauppahallin leivät niin kauniisti esillä :) Olisin varmasti ostanut tuliaisiksi hirvinäkkäreitä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Göteborgin kenttä on pieni verrattuna Hki-Vantaan kenttään. Tämä Delin valikoima on aina yhtä tuoreen ja houkuttelevan näköinen joten eihän sitä voi vastustaa. Olen kyllä nauttinut Hgin päässäkin vähän muuta kuin "täytetyn reissarin" mutta en muista missä paikassa :D
      Kauppahallissa tuli vähän paniikki kun olisi halunnut ostaa mutta ei oikein mahdollisuutta kuljettaa niitä kotiin ja laukku jo täynnä. Lisäksi näiden kuvien ulkopuolella herkkullisen näköisiä makkaroita ja paljon erilaisia sieniä.

      Poista