tammikuuta 13, 2015

Vuosi 2014 pähkinänkuoressa vol.2

Viime vuoden toisen puoliskon kuulumiset Marjon matkassa blogin tapahtumista tulevat tässä.

Heinäkuu 2014

Heinäkuussa alkoivat helteet ja siinähän oli sitten oivallista aloittaa myös kesäloma. Oikein osui ajoitus viime kesänä lomasäiden suhteen. En valita kuin tuskaisen kuumia öitä koska edelleenkään ei tuuletinta/ilmastointilaitetta ole hankittu. Ehkä sitten ensi kesänä... 

Lapsuudenystävän kesämökillä Lopella muisteltiin ihania lapsuus/nuoruusaikoja tällä samaisella kesänviettopaikalla ikuisuus sitten ja syötiin hyvin tyttöjen juttujen lomassa. Kesäisellä niityllä kukkivat varsankellot ja marjapensaat notkuivat tulevasta sadosta.


Soudettiin ja huovattiin Karjalohjan järvenselällä muttei päästy vielä onkimaan. Lumpeita ja ulpukoita silmänkantamattomiin ja kalan pyrstön lupaavia loiskahduksia järvellä. Pikku haaverin seuraukseni päästiin sitten näyttämään mäyränkoiranpuremaan lääkäriasemalla mutta selvittiin ilman tikkejä mutta piikki saatiin käsivarteen jäykkäkoristuksen varalle.


Perinteiset Billnäs/Firskars antiikkimarkkinat kierrettiin helteisessä säässä vesipullo toisessa kädessä ja ihailtiin kaikkea ihanan vanhaa ja kiinnostavaa. Myynnissä olisi ollut vanhat pitsipöksytkin mutta ei silti ostettu niitä :) Olisiko sitten pitänyt tarttua tähän tilaisuuteen...


Kesäloman seuraava pit stop oli Kalamaja Tallinnassa. Yritettiin ottaa Tallinnan uusin trendialue haltuun yhdessä päivässä. Moon oli kesätauolla joten ruokailu siellä jäi seuraavaan reissuun. Paljon design liikkeitä ja mielenkiintoisia vanhoja rakennuksia. Ehdottomasti must to see again!


Auton nokka kääntyi seuraavaksi kohden Poria. Jazzit ja Pet Shop Boys oli melkoinen spektaakkeli. You're always on my mind <3 Ilmat suosi ja mukavaa seuraa - ehkä ensi kesänä uudestaan....
ja sitten ehdottomasti kahden päivän keikka!


Ehdittiin seilata yksi Pirturisteily Espoon saaristossa lohikeittoa nauttien ennen siirtymistä Itä-Suomeen ja Lappeenrantaan kesäloman viettoon. Hiekkalinnoja, sinisenä siintävä Saimaa, mie-ja-sie murre, koirien baari satama-alueella, älyttömän hyvää ruokaa, ystäviä, Majurska Linnoitus alueella ja todella helteisen kuuma - ilmat suosivat siis edelleen.


Ihan mahtava kesäloma kuukausi kaiken kaikkiaan ja bloggaalta lähti vähän mopo käsistä tästä muistelua tehdessä - heinäkuun kuvia tuli tuplasti ellei enemmänkin muihin kuukausiin nähden.... ♥♥♥ sorry ♥♥♥

Elokuu 2014


Elokuussa parveke jatkoi olohuoneen jatkeena ja siellä todella vietettiin aikaa ja syötiin lähes kaikki ateriat aamiaisesta iltapalaan. Pimenevät elokuun illat saivat sytyttelemään tuikkuja ja kynttilöitä. Superkuukin näyttäytyi ja ilmat jatkuivat edelleen lämpiminä. Töihin oli kuitenkin jo palattava.


Hyvän musiikin parissa jatkettiin elokuussakin. Ex-tempore työkaverin kanssa Flow-festivaaleille nauttimaan superihanasta laulajasta ja showmimmistä - Janelle Monae. No, olihan siellä muitakin kuten se Outkast :)

Havis Amanda ympärille pystytettiin Hotel of Manta ja ihan WOW paikka vierailla siellä sisällä. Vähän jäi kaivelemaan, että pari ystävää pääsi ihan yöpymään Mantassa. Taiteiden yössä rakenneltiin Senaatintorilla pahvilaatikoista taloja. Hauskaa puuhaa kaiken kaikkiaan. Joukkovoima rules! Elokuu huipentui ihanaan Loviisan Wanhat talot tapahtumaan.


Syyskuu 2014

Syyskuu alkaa aina kiireisesti Design Week tunnelmissa ja tänä vuonna jouduin jättämään jopa Habitare messutkin väliin päällekkäisten tapahtumien vuoksi. Sen sijaan Design Forum Showroomissa ehdittiin nauttia pikainen perjantain aamiaisbrunssi Minna Parikan ja hänen ihanien kenkiensä parissa. Jäi taas kyllä kutkuttelemaan aika monta kenkäparia takaraivoon...
Tahtoo taas yhdet Minna Parikat itselleen :)


Marjon matka löysi vihdoin syyskuussa tiensä Cafe Birgittaan ja maistelemaan ihan superhyviä hampurilaisia. Mukavan leppoiset ilmat vain jatkuivat ja merellä näkyi veneitä kuin kesällä konsanaan. Odotan jo innolla Cafe Birgitan avaamista nyt keväällä ja uutta puraisua näistä herkkuburgereista MUMS!


Syyskuun kauniit säät sallivat vielä matkustaa Suomenlinnaan päiväksi vaeltamaan kalliolle ja seikkailemaan pimeisiin tunneleihin kummitytön kanssa. Helsinki Dresses näyttely Helsingin Vanhalla linja-autoasemalla hurmasi ja sai tekemään retken ympäri pääkaupunkia etsimässä pukujen innoittamat rakennukset ihan livenä. Kannatti ehdottomasti ja nyt katson vaikka
Uudenmaan 17/Annankatu 12 kulmataloa ihan uusin silmin!


Lokakuu 2014

Lokakuussa alkoi kaunis ruska ja syksyn merkkejä oli selkeästi jo ilmassa enemmänkin. Lauttasaaren rannoilla liikuttiin paljon ja Laru Art tuli tutuksi iltalenkeillä. Blogiteksteissä muisteltiin vielä elokuista retkeä Karhupainijan kivilinnaan ja vähän jo kaivattiinkin mennyttä upeaa kesää.Lokakuussa alkoi odotettu Vain elämää Nelosella ja silloin kyllä liimauduttiin teeveen ääreen ihan joukollakin viettämään yhteistä Vain elämää iltaa, johon kuului paketti nenäliinoja ja hyvää syötävää sekä juotavaa. Nenäliinoille tulikin käyttöä...


Lokakuun lopussa oli Indieday's Bloggers päivä Katajanokalla ja Lumon kanssa sinne kävellessä kyllä tuntui jo todella kylmältä. Mukava tapahtuma ja innolla jo seuraavaa kevään tapahtumaan odotellen. Tuttuja, hauskoja kohtaamisia, hyviä standeja ja hyvä fiilis!


Marraskuu 2014

Marraskuun alkupuolella syötiin Kummituskeittoa ja nakkihämähäkkejä Halloween illassa perhepiirissä. Ulkona satoi ja Minnie ei halunnut enää tehdä pitkiä lenkkejä sateessa. Parvekkeelle sytyteltiin enemmän lyhtyjä torjumaan alkavaa kaamosta ja kotiin myös kynttilöitä.


Kaamosväsymystä torjuttiin syömällä paljon sitrushedelmiä sekä C-vitamiinia ja lisäbuustia pimeään aikaan haettiin myös hemmotteluhoidosta Muukalaiskadun Living Day Spasta. Ihana tunne hoidon jälkeen ja ihokin niin heleä monta päivää.


Marraskuun loppupuolella annettiin vähän jo periksi tulevalle joululle ja piipahdettiin Country Whiten joulunavausillassa sekä hankittiin omaan makuuhuoneeseen tähtilamput yöpöydille. WeeGee talo useine museoineen tarjosi mielenkiintoisen lauantai päivän taiteen parissa ja olihan siellä jo ensimmäiset joulumyyjäisetkin.


Joulukuu 2014

Joulukuu alkaa joka vuosi yhtä yllättäin ja niin kävi viime vuonnakin. Ehdittiin piipahtaa Tampereella uudessa Torni Hotellissa tutustumiskäynnillä sekä pikkujouluissa. Joulukalenteri alkoi ilmestyä Facebookin puolella nallepoikien Niilon ja Jalon seikkailuista ja päätyi sitä kautta tänne blogiin myös. Kaikkialla alkoi näkyä jouluvaloja ja koristeita joten kotiinkin oli aika laittaa jo vähän joulua mutta vain vähän tässä vaiheessa joulukuuta.


Tuomaan markkinat valtasivat Senaatintorin ja karuselli oli aivan huippu kaunis. Loviisan Joulukoteihin oli pakko päästä tänäkin vuonna ja ensi kertaa myös sitten Kuninkaanlampeen. Jos joulufiilis ei ollut vielä noussut niin vierailu Loviisassa nosti sen viimeistään. Reissulla tutustuttiin myös hurmaavaan koiraan nimeltään Alma-Orvokki :)


 Kotona leivottiin piparkakkuja, joulutorttuja ja joulukakkuja. Nurkkia siivottiin ja kaappeja raivattiin tyhjäksi turhista vaatteista, joka lahjoitettiin Fidan Lähetyskirppikselle. Joulukortit kirjoitettiin perinteisesti toiseksi viimeisenä iltana ja sullottiin punaiseen kirjekuoreen ja postiin!
Jouluaattona joulunhenki laskeutui kotiin ja hyvän ruuan sekä läheisten kanssa oli hyvä olla. Olin ollut kiltti tyttö koko vuoden kun joulupukkikin muisti minua.


 Upea vuosi 2014 oli tässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti