tammikuuta 06, 2015

Vuosi 2014 pähkinänkuoressa vol.1

Leppoisaa loppiaista vain kaikille. Bloggaajanne kurkistaa vähän taaksepäin ja muistelee mitä sitä tuli touhuiltua viime vuoden aikana. Kaiken kaikkiaan viime vuosi oli täynnä suuria muutoksia elämässä ja paljon onnekkaita sekä mukavia hetkiä tuli koettua. On muuten hauska itsellekin pikakelata omia menojaan ja sattumuksiaan läpi näin jälkikäteen. Pitäkää huiveistanne ja hatuistanne kiinni sillä nyt mennään eikä meinata. Tervetuloa Marjon matkaan 2014 tammi-kesäkuun ajalle.

Tammikuu 2014


Tammikuussa haaveiltiin ihanasta puutalosta Helsingin ydinkeskustassa merenrannalla kun käveltiin Töölönlahden ympäristössä koiruuden kera. Lunta ei ollut maassa yhtään eikä pari päivää myöhemmin alkaneessa Valo LUX Helsinki tapahtumassakaan vaan vesisateessa ihasteltiin valoa pimeässä tammikuun illassa. Töölönlahti on kaunis paikka kyllä kaikkina vuodenaikoina. 


Muutamia viikkoa meni ja maisema tammikuisessa Helsingissä alkoi muistuttaa jo ihan arktisia olosuhteita lumen ja pakkasen suhteen. Ulkoiltiin paljon kauniissa talvisäässä merenrannalla Uunisaaressa ja Sirpalesaaressa vaikkei vielä jäälle uskallettu mennäkään. Uunisaareen kun pääsee ponttoonisiltaa pitkin ja sieltä sitten eteenpäin. Ulkoilu pakkasella on pukeutumiskysymys kuten Minnie näyttää kuvassa. Päälle vain lämmintä vaatetta ja töppöset jalkaan. Aurinko paistoi mutta ei kyllä lämmittänyt vielä yhtään. 


Tammikuun kirja-alesta tarttui mukaan vaikka mitä hyvää luettavaa mutta selkeästi tarpeellisin oli tämä "Koira omistajan opas" -kirjanen, jonka olisin tarvinnut jo kahdeksan vuotta sitten koiranpennun muutettua huusholliimme. Riittävän yksinkertaista tekstiä ja hauska kuvitus sekä mikä parasta russeli seikkailemassa joka sivulla mannekiinina :) Olin hankkinut lukemattomia käyttäytymisoppaita ja vinkkivihkosia mutta tässä oli kaikki kompaktisti yksissä kansissa. 

Helmikuu 2014

Helmikuussa haaveiltiin jo keväästä ja puettiin jalkaan keltaiset sukkahousut sekä kaulan ympärille limenkeltainen tekokarvakaulus. Alennusmyyntilöytöjä kaikki! Päivä tuntui jo vähän pidemmältä ja uudella Lumialla oli mukava kuvailla kun kuvien laatu oli niin huippua. Ulkona oli silti vielä lunta ja talviset maisemat kun kävimme Korkeasaaressa katselemassa jääveistoksia kummitytön kanssa. 


Helmikuussa myös päästiin repimään vaatteita ihan luvan kanssa Palonin Paidanrepimis -iltaan trashionisti Outi Pyyn opastuksella. Palonin IHANA Minna tarjosi meille puitteet ja pientä syötävää ja sitten sitä aloitettiin. Ensiksi todella vaikeaa mutta kun sai langanpäästä ja jutunjuonesta kiinni kaikki sujuikin yllättävän helposti ja nopeasti. Pakko myöntää, että koukuttavaa puuhaa ja teki mieli repiä kotona lisää - hillitsin silti itseni. Outi on ihan guru tällaisissa jutuissa. Sääli, että Palonin kivijalkamyymälä joutui lopettamaan mutta onneksi Minna jatkaa erilaisissa myyjäis/messutapahtumissa. 


Ystävänpäivää juhlistettiin leipomalla fudge-karpalomuffinseja tosin puolukat joutuivat esittämään karpaloita Marjon keittiössä :) Hyviä olivat ja maistuivat myös astianpesukoneen korjaajalle, joka teki hukkareissun kotiimme tämän leivontahetken jälkeen. Astianpesukone piti vain resetoida uudelleen kun vesihana oli unohtunut kiinni käynnistettävä ja se oli sotkenut ohjelman. No, mutta saihan korjaaja herkullisia muffinseja ja minä laskun tästä hukkakeikasta. Damned!


Maaliskuu 2014

Oranssi oli tosi kova juttu maaliskuussa. Vietettiin Paisley-perjantaita ja syötiin hurjasti C-vitamiinia sisältäviä appelsiineja. Lähi-Siwan kiltti kauppias jopa jakoi niitä meille kotiin kaupan remontin valmistumisen jälkeen ja toivotti tervetulleeksi taas shoppailemaan. Ystäväni tupaantuliaisiin tein tänne blogiin postauksen oudosta harrastuksestani purettavien talojen bongaillusta ja niiden valokuvaamisesta. Kotona alkoi myös projekti kasvattaa ruohotukka Grass Manille :) I did it - finally!


Ulkona oli vielä kylmää ja luntakin mutta keittiössäni alkoivat jo lennellä kevätlinnut yhden Indiskan reissun jälkeen. Oli kiva istua kotona ja hörppiä teetä uudesta kupista lukien Hesaria villasukat jalassa. Kevät keikkuen tulevi joten no worries folks :) mietin vaikka olisi niin jo kevät poltellut. 


Maaliskuun loppupuolella oli Kaapelilla Retro &Vintage Design Expo. Tutustuin tapahtumassa Fiskamin asiantuntija Mikko Aaltoon ja sain kutsun Fiskarsin Orange - and more - näyttelyyn Hämeentielle. Huomasin juuri, että lupailin tehdä siitä ihan omaakin postausta mutta varmaan matkavalmistelujeni (Pietari) ja viisumihässäkän takia olen unohtanut - sorry! Maaliskuussa otettiin vastaan myös Weetabixin viiden päivän haaste :)


Huhtikuu 2014

Huhtikuun alussa piipahdettiin Hakasalmen Huvilassa mainiossa Rasvaletti -näyttelyssä. Ihania viisikymmenluvun ajankuvia Helsingissä ja mikä parasta tapahtumassa oli aito 50-luvun kampaamo, jossa sai ajan hengen mukaisia kampauksia. Itse otin stylen nutturan. Seuraavaksi kutsui sitten Allegro ja Marjon matka suuntautui Pietariin elämänsä ensimmäistä kertaa. Upea reissu ja kaunis kaupunki koleasta säästä huolimatta. Eremitaasi lumosi kauneudellaan ja loistollaan! Taidetta silmänkantamattomiin ja paljon kaunista katsottavaa.


Uskomattomia kirkkoja, mosaiikkikoristeita, vanhoja rakennuksia, kanavaristeily, pelmenejä, kauniita puistoja ja patsaita, ystävällisiä ihmisiä vaikkei aina ollut yhteistä kieltä, mukava ja hyvin sujunut junamatka ja hauskaa seuraa. Pietari jäi polttelemaan ja se on nähtävä vielä kesäisenä kaupunkina uudelleen tässä lähitulevaisuudessa. 


Sitten tulikin jo pääsiäinen, joka viime vuonna oli vain reilua viikkoa ennen vappua. Perinteinen Matteus-passio Johanneksen kirkossa, rahkaa, Mignon-munia ja yhdessäoloa kiireettä.
Huhtikuun lopussa käytiin taas Kaisun käsittelyssä Hiusmuotoilu Inochissa ja saatiin mukaan uusia hiustenhoitotuotteita vino pino. Lisäksi tehtiin syväkuorinta päänahalle ja tehohoitoa latvoille.
Ja kyllä taas kiiltää! 


Toukokuu 2014

Tuli vappu ja tuli myös kevät. Toukokuun 5.päivänä Oopperatalon vieressä olevat kirsikankukat olivat kauneimmillaan ja vaaleanpunainen unelma täytti kadunvarren. Jos talvi tuli myöhään tuli kevät puolestaan aikaisin viime vuonna. Sinivuokkoja nähtiin jossain päin Etelä-Suomea jo maaliskuussa. Oli ihanaa vähentää vaatetusta ja poimia metsäorvokkeja äitienpäivänä. Aurinko paistoi. Ulkoiltiin paljon merenrannalla. 


Ravintolapäivän perinteiset herkuttelut 17.toukokuuta Helsingin ydinkeskustassa. Samalla päästiin myös ihailemaan Ihana Helsinki -kaupunkifestivaalin upeita kukkasomistuksia Espan varrella. Käsittämättömiä luomuksia taas jälleen kerran. Kaupat olivat pullollaan kevät vaatteita ja Lindexin Vintage Stories hullaannutti minut. Country Whiten Oitbackan putiikki avautui ja kiva paikka oli vaikka ensin meinattiin ajaa navigaattorin opastaman pellolle :)


Toukokuun lopussa tehtiin huikea työmatka Etelä-Ruotsiin 125-vuotta vanhalle Kasthallin mattotehtaalle. Käsittämätöntä ammattitaitoa ja äärimmäisen kauniisti kudottuja mattoja. Käsintuftaus oli ihan huikeaa ja vaatii todella kovan luokan ammattilaisen, jotta jälki olisi hyvää. Värejä, muotoja, kuoseja, ystävällisiä ihmisiä, iloisuutta ja taidokkuutta. Ihana majapaikka ja taivaallinen ruoka. Sitä lakritsilla maustettu näkkileipää jäin kaipaamaan. 


Kesäkuu 2014

Ja sitten alkoi kesäkuu. Siirryttiin iloisempiin väreihin pukeutumisessa mutta päällystakkia ei voinnut jättää pois koska ilmat olivat todella viileitä. En muista näin kylmää kesäkuuta aiemmin. Hurahdin fuksian-punaiseen sekä huulilla että vaatteissa. Ostin Holly&Whyten todella värikkäät housut, jotka varmaan saivat monet hieraisemaan silmiään kaksi kertaa värikkyydellään. 


Etelä-Haagan rhodopuistossa käytiin useana iltana kävelemässä ja ihailemassa tuoksuvien kukkien kauneutta. Kesän ensimmäiset ulkojäätelöt maistuivat ihan taivaallisen hyviltä Helsingin Jäätelötehtaan kioskilla Kaivarin rannassa. Purjeveneitä, sinistä vettä ja aurinkoa - sitä se on hyvä kesäkuukausi täynnä.


Ennen juhannusta käytiin testaamassa uusi Finnair Sky Wheel ja herkuttelemassa Klippanin Ravintola Saaressa. Juhannusaatto aamu vietettiinkin sitten Haartmannin sairaalan hammaspäivystyksessä hirveässä hammassäryssä mutta odottaminen palkittiin juurihoidon aloittamisella ja 54 euron laskulla. Lupiinit kukkivat ja niitä jaksettiin hakea maljakkoon mutta muuten juhannus sujui vähän toipilaana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti