tammikuuta 12, 2015

Tarina on alkamassa

Juoksin tänään hirveässä kiireessä Espaa pitkin miettien koko ajan sekoanko jalkoihini liukkaan niljakkaalla kadulla ja pyllähdän pitkin pituuttani maahan. Jalassani ei todellakaan olleet mitkään korkosaappaat vaan ihan traktoripohjilla varustetut bikersit mutta lämmitetyt jalkakäytävät muuttuvat tällaisilla pakkasilla todella liukkaiksi.

Yritin keskittyä katsomaan vain kipittäviä jalkojani painavan kassini ja käsilaukkuni kanssa pystyäkseni pystyssä kunnes nostin hetkeksi silmäni maasta ja katsahdin Iittalan ikkunaan. BING - näin jotain niin kaunista, että minun oli pakko pysähtyä muutamaksi minuutiksi ja ottaa nämä kuvat. Iittala Shopin ikkunoissa oli lumovan kaunis satumaailma. 


Kauppaan oli saapunut kevään 2015 Klaus Haapaniemen uutuussarja Tanssi. Tämä sarja on täynnä värikkäitä mystisen metsän asukkaita ja ikkunat näyttivät ihan mielettömän ihanilta. Tanssi sarjan taianomaisen kuvituksen inspiraationa on toiminut tsekkiläisen Leoš Janáčekin ooppera Ovela Kettu. Muotoilija Klaus Haapaniemi on myös visualistina Kansallisoopperassa esitettävässä Ovela Kettu oopperassa. Ovela Kettu saa muuten ensi-iltansa nyt tammikuun 23.päivänä :)Ovela Kettu on surullinen mutta kaunis tarina eläinten ja ihmisten rinnakkaiselosta ja elämän loputtomasta kiertokulusta. Oopperassa nuori kettu päätyy metsänvartijan vangiksi ja joutuu siksi tutustumaan myös ihmisen elämään. Lopulta kettu pääsee vapauteen takaisin mutta se ei ehdi nauttimaan siitä kovin pitkään. Kuulostaa vähän surulliselta tarinalta ja varmaan myös opettavaiselta.Tanssi sarjassa näytti olevan pikasilmäyksellä ainakin lautasia, mukeja, kuppeja ja kodintekstiileistä tyynyjä. Mietin jo mielessäni miltä tuntuisi juoda tällaisesta kettumukista aamukahvia haaveellisesti...Minun täytyy ehdottomasti mennä paremmalla ajalla ihastelemaan näitä ihanuuksia. Myös tuo ooppera alkoi kutkuttamaan ja sinnehän voisi viedä vaikka nuorimmaisen kummitytön koska ikäsuositus oopperan sivuilla näytti olevan yli 6-vuotiaille.

2 kommenttia:

  1. Nyt on kyllä aika killerikelit, varsinkin jos tämän lumen nyt pakastaa yön yli.

    Klaus Haapaniemi on muuten ollut hyvin näkyvillä Tokiossa, hän oli ollut viime vuonna visualistina Isetan-luksustavarataloketjulle Japanissa. Bongasin myös käsineosastolla näyttävän näköiset ( ja -hintaiset!) käsineet, kappas vaan "Design By Klaus Haapaniemi". Ei Klausin tuotteet silti päässeet näkyvyydessä ihan muumien tasolle, niitä todella oli joka puolella. Marimekkoakin näkyi.

    VastaaPoista
  2. Tänään oli muuten taas lähellä etten ollut kumossa jäisellä kadulla.... En vain kehtaa tai edes voi mennä töihin IceBugit jalassa :) koiralenkeille niitä ilman ei talvella lähdetä ollenkaan.

    Luinkin jostain Klaus Haapaniemen yhteyksistä Japaniin. Jännää miten monipuolinen Haapaniemi on muotoilussaan.

    VastaaPoista