maaliskuuta 24, 2014

Viiden päivän haaste

Viikko sitten päätin tarttua haasteeseen, josta kerroinkin jo teille aiemmassa postauksessani. Olinko mainoksen uhri vai tuliko vain kaipuu siihen lapsuuden aamupalaan? Mene ja tiedä mistä oli kyse mutta marssin kauppaan ja nappasin kainalooni yhden paketin Weetabix Original täysjyvä murokkeita. Tarkoituksenani oli siis viitenä aamuna peräkkäin syödä aamiaisella kulhollinen Weetabixia.

Ensimmäisenä aamuna kulhoni näytti tältä (tästä olikin jo aiemmassa postauksessa kuva). Olin ostanut viikonlopuksi sharoneita ja niitä oli jäänyt yksi, joten kuorin sen, viipaloin seuraksi pienen banaanin ja lorautin tilkkasen maitoa sekaan. MUMS.....ensi kosketus lapsuuden  aamiaisista tuttuihin Weetabixeihin nenän alla.

Toisen päivän aamu käynnistyi ananasmurskalla, luumuilla ja banaanijugurtilla. Ananasmurska oli omassa mehussaan joten sokeritonta siis. Huomasin, että Weetabixista saa vieläkin täyteläisemmän käyttäen mukana maidon sijasta jugurttia.


Kolmannen testipäivän Weetabix aamiaiskulhosta löytyi kiivihedelmä, rusinoita (joulusta jääneitä) ja bulgarilaista jugurttia. Kulhon pohjalle oli kaadettu lisäksi tilkka maitoa.


Neljäs haastepäivä ja uusi aamiaiskombo näytti melko aurinkoiselta: aprikooseja (taas omassa mehussaan säilykepurkista) ja viinirypäleitä maustettuna luonnonjugurtilla.

Olen allerginen kivellisille hedelmille tuoreina eli siksi joudun käyttämään niitä vain säilykemuodossa. Em. allergiani sulkee pois myös omenan käyttämisen ilman suun tolkutonta turpoamista ja henkitorven totaalista tukkoonmenoa. Ristiallergiani kuulemma liittyy tuohon koivunsiitepölyongelmaan.... Pakko kertoa, että tähän kuuluu vielä sellainen huvittava juttu, että en pysty kuorimaan perunoita ilman hanskoja saamatta niistä hirveää allergista nuhaa. Meillä keittiössä perunateatterissa ollaan aina siis kumihanskat kädessä.


Viides haastepäivä oli lauantai ja kaapissa oli edellisen illan jälkkäristä ylijääneitä vadelmia ja pensasmustikoita, jotka saivat taas seurakseen luonnonjugurttia. Kaikissa näissä kulhollisissa on käytetty kahta Weetabix muroketta. Viimeinen aamiaiskuppi oli sen verran pieni, että murskasin murokkeita hieman pienemmiksi :)


Olin selvinnyt siis läpi viiden päivän haasteesta ja nauttinut jokaisena päivänä aamiaiseksi tätä lapsuuden nostalgista Weetabixia. Lapsena laitoimme murokkeisiin vain hilloa - useinmiten mansikkaa - sekä lorauksen maitoa. Nyt aikuisena sitä sitten vähän kekseliäämmin käytettiin hedelmiä sekä jugurttia ja unohdettiin se sokeri kokonaan :)

Nautin haasteaamiaisestani ja tulen syömään paketin lopunkin aamupalanani. Murokkeet pitivät oikein hyvin nälän lounaaseen saakka kun kyytipojaksi join juuri puristettua tuoretta appelsiinimehua ison lasillisen sekä pari kupposta kahvia.

Hyvä runsaskuituinen aamupala, josta sai riittävästi energiaa päivään.

Ai niin, käypä Weetabixin Facebook sivuilla ja osallistu haasteeseen vastaamalla yhteen helppoon kysymykseen facebook.com/weetabix/international tai www.weetabix.com. Voit voittaa ylellisen loman salaiseen kohteeseen ja hyvän olon siinä samalla.

Jään odottamaan josko arpaonni suosisi minua koska ylelliselle lomalle olisi juurikin nyt loman mentävä aukko elämässäni :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti