maaliskuuta 17, 2014

Eksotiikkaa ja väriä roppakaupalla

Vein lauantaina auton pesuun ja sisätilojen siivouksen joten minulla oli aikaa ruhtinaalliset puolitoista tuntia kulutettavaksi kauppakeskus Sellossa. Koska ruokaostokset oli jo aiemmin tehty päätin pistäytyä Indiskassa ihan VAIN katsastamassa kevättuulia. Muistan vuosien takaa kun Ruotsin risteilyillä poikettiin Indiskan megaliikkeessä Tukholman Drottninggatanilla ja pyöriteltiin päätä sille tavaramäärälle ja kaikelle uudelle ja niin ihmeellisen eksoottiselle mitä Suomessa ei vielä ollut.


Indiskalla on muuten melko mielenkiintoinen historia ja tästä linkistä pääsette kurkkaamaan sitä tarkemmin. En olisi itse uskonut, että tämä yritystoiminta on aloitettu jo vuonna 1901. Minusta Indiska on ollut Suomessa jo kauan aikaa mutta yrityksen nettisivuilta selvisi sekin, että vasta 2000-luvulla on laajennettu sekä Suomeen että Norjaan. Muisti tekee tepposia.


Ai, miten ihanan herkullisia esillepanoja taas jälleen kerran!
  
Pidän Indiskan eksotiikasta ja ennen kaikkea värien ystävänä tuotteiden värikkyydestä ja boheemista tyylistä. Juutuin taas jälleen kerran ihailemaan koristetyynyjä, jotka olivatkin  -20% alennuksella.

Minun pitää aina hillitä itseäni nähdessänii kauniita tyynyjä. Tätä ongelmaa ei olisi jos Indiskassa myytäisiin vain pelkkiä tyynynpäällisiä koska joka kerta en tarvitsisi myös uusia sisätyynyjä. Olen tiedustellut (taisi olla juurikin Sellon liike) enkö voisi ostaa vain päällistä ja olen saanut vastauksen, että Indiskan politiikan mukaan myydään aina kokonaisia tyynyjä. Tyynyjä ei ole pakko ottaa tarvittaessa mukaansa jos niitä ei tarvitse mutta tuotteet on hinnoiteltu siten, että ostat sekä tyynyn että tyynypäällisen tarvitsit sisätyynyä tai et.


Koska itse haluan vaihtaa kotona tekstiilejä aina vuodenaikojen ja fiilisten mukaan minun tyynyvimmallani hukun kohta tyynyihin ja toivonkin sydämestäni, että Indiska alkaisi myydä myös pelkkiä tyynynpäällisiä meille tyynyhamstereille :) On pakko myöntää, että minulla on jo kellarissa kaksi Ikean sinistä kassia täynnä tyynyjä....


Tuttua paisley-kuviointia lakanoissa ja tyynyissä. Jännän pastelliset väriyhdistelmät tässäkin ja olisi tehnyt mieli heittäytyä tuohon sängylle hetkeksi unelmoimaan jostain lämpimästä paikasta :) Osa Indiskan kevään tuotteista on selkeästi romanttisen runollisia ja kankaissa näkyi kukkia, kasvavia lehtiä, lintuja ja perhosia.


Toisaalta Indiskan kevään toinen puoli on äärimmäisen värikylläinen ja myös erilaisia raitoja oli yhdistetty tähän rohkeampaa teemaan. Yllättäviä kuvioita ja väriteemoja oli yhdistetty keskenään ja paljon näkyi korallia, punaista, vihreää, turkoosia (AAH yksi lempivärini).


Värikästä Bollywood-meininkiä sekä tuhannen ja yhden yön tunnelmaa voi mielestäni olla aina pieni ripaus omassakin kodissani. Olen miettinyt omaa tyyliäni kodin sisustuksessa ja siinä on kyllä selkeästi juuri Indiskan mentävä kolo. Ehkä minun kotini on twisti useista erilaisista tyyleistä.
Perinteistä skandinaavista tyyliä pohjalla maustettuna sitten vaikkapa boho chic vaikutteilla. Toisaaltaan kodissani on myös vanhoja (lue: antiikkia esineitä) ja huonekalumaailman klassikoitakin eli jonkun mielestä varmaan melkoinen sekametelisoppa mutta itse viihdyn ja se on tärkeintä.Kodikkaassa kodissa on mielestäni kerroksellisuutta eli kaikkien huonekalujen ei suinkaan tarvitse olla samaan aikaan hankittuja ja upouusia. En pidä liian kliinisistä sisustuksista, joissa ei ollenkaan näy "elämisen meininki" enkä kodista, josta puuttuu se kodikkuuden henki. Nämä ovat nyt niitä henkimaailman juttuja eli kodissa joko viihtyy tai sitten ei mutta meillä on erilaisia makuja ja mieltymyksiä eikä minun olekaan tarkoitus viihtyä kaikkialla. Pääasia on, että omassa kodissaan viihtyy siellä asuva ja kokee sen hyväksi paikaksi.Tämän lintutyynyn jättäisin itsekin hyllyyn eli se vaikutti minusta vähän hyökkäävältä koukkunokkineen eikä siis päätyisi Marjon sohvalle tarkkailemaan :)


 ´
Minä tyydyin vain tällä kertaa ihailemaan näitä kevään värikkäitä uutuksia ja laitoin mietintämyssyyn tuolta parikin kutkuttavaa väriläiskää uusiksi tyynyiksi. Sisustustekstiilit jäivät siis tällä kertaa ostamatta ja mutta vaatepuolelta tulikin sitten tehtyä ihan urakalla hankintoja. Se onkin sitten ihan oma tarinansa joten palaamme siihen tässä lumien sulaessa.

Nyt lenkille koiruuden kanssa :)

PS. yksi miespuoleinen hyvä ystäväni kysyy aina "Kävitkö siellä hippikaupassa taas?" LOL ei Indiskasta nyt hippikauppaa saa eikä minunkaan kodissa pala suitsukkeet, joiden tuoksua muuten inhoan koska saan niistä päänsäryn.

2 kommenttia:

  1. aivan ihania! vaihdan vuodeaikojen ja fiiliksen mukaan tyynynpäällisiä. Indiska on ihan huippu ja niiden tyynyliinoja on lähtenyt maailmalle mukaan:)

    VastaaPoista