maaliskuuta 07, 2014

Paisley perjantai

Perjantai aamun fiilis on aina yhtä mahtava! Se tunne kun tietää, että huomenna ja ylihuomenna ei välttämättä tarvitse juosta kilpaa kellon kanssa vaan voi tarvittaessa vaikka lekotella hetken sängyssä ja kuunnella lintujen laulua. Ja nehän laulavat kuin hullut aamuisin! Mustarastaan huilumaisen heleän äänen kuulin jo viime sunnuntaina joten selkeä kevään merkki siis. Valon määrä on lisääntynyt  hurjasti ja miettikää, että päivän pituus on jo 11 tuntia ja 2 minuuttia!!!! Aurinko nousee jo 7 aamulla on laskee horisonttiin vasta 6  illalla. Ihan mieletöntä sanon minä :) 

Oranssiteemani ei ota loppuakseen. Kävin jo tammialessa Zarassa on löysin 15 eurolla tunikan, jota ei voinut kahdesta syystä millään vastustaa: paisley kuviointi ja minulle passeli väri. Toki myös hinta oli sen verran naurettava, että roikkuu nyt vaatekaapissani.


Paisley-kuviointi näkyy hyvin voimakkaasti kesän 2014 muodissa. Meille tämä paisley kuviointi on useille tuttu miesten solmioista. Eksoottista kasmir-kuviointi tai kutsuttakoon sitä tässä yhteydessä nyt sitten paisley-kuvioinniksi oli muotia jo 200 vuotta sitten ja taas se on kuuminta hottia muotirintamalla. Paisley suosion noususta voidaan kiittää itse Napoleon Bonapartea, joka antoi paisley-kuvioidun huivin puolisolleen Joséphinelle. Tästä linkistä voitte lukea tarkemmin tapahtumien kulun ja mistä tuo paisley-sanan alkuperä juontaa.

"Pisaraa muistuttava mir-i-bota tai mir on se kuvio, joka monelle tulee ensimmäisenä mieleen sanasta paisley. Se merkitsee ruhtinaan kukkaa ja on yksi kašmirsaalien peruskuvioista."

Mietin, että kyllähän kaunis tunika ansaitsee parikseen myös uuden korun. Itiksen Zaran jälkeen suuntasin Selloon ruokaostoksille ja eksyin siellä Glitteriin - jossa en juurikaan koskaan käy - ja löysin aivan ihanan herkullisen, kukilla varustetun kaulakorun. Jännää, että näissä kotona otetuissa kuvissa tunika näyttää enemmän lohenpunaisilta mutta kyllä se oranssiin oikeasti vivahtaa. Lumiani asetukset ovat jotenkin pielessä..... Itse asiassa koru on väriltään enemmän lohenpunainen.
Tätä samaista korua on muuten luonnonvalkoisena ja samaan sarjaan kuuluu myös rannekoru kukilla. Luonnonvalkoiset korut olivat loppu kun kävin ja tuskin niitäkään enää on koska Glitterin filosofia  on, että koruja tulee vain 3-6 kappaletta per liike. Ehkä en siis jatkossa kovin helposti törmää samanlaiseen kaulakoruun :)Meidän pikkuruinen Siwa on taas avattu reilun viikon kestäneen remontin jälkeen ja kauppias oli muistanut lähiseudun taloja jakamalla appelsiinipussin talouksiin. Koska vastapäinen asunto on tyhjillään pelastin toisenkin pussin itselleni joten appelsiineja riittää hyvin taas aamumehun puristamiseen. Päivän C-vitamiini annos saadaan isosta lasillisesta raikasta mehua.

Valoa, iloa päiväänne :)

6 kommenttia:

 1. Meidän lähi-Siwa kahden talon päässä remontoitiin myös jokin aika sitten, mutta eivät vaan muistaneet meitä...

  Kiva tunika. Paisley on aina ollut lempparikuosejani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän Siwan vastaava taitaa olla nainen eli johtuisiko siitä :) Muutenkin Siwan myyjät ovat todella mukavia vaikka FB:ssä ennen remonttia vähän morkkasinkin sitä yhtä töykeää. Hän ei muuten ollut vakkareita siellä.

   Paisley on klassikko - kiitos minäkin ihastuin tähän!

   Poista
 2. hieno pusero ja kivat värit. ai että kun pääsen.........

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - joko sulla on aamukampa Suomen kesään?

   Poista
  2. Ui....ei enää siis kovin pitkää aikaa - onnea uuteen kotiin Shanghaissa :)

   Poista