maaliskuuta 16, 2014

Kevätlinnut keittiössä

Vaikka luonto ottikin vähän takapakkia eilen ja lumipeite tuli takaisin meillä keittiössä on kevätlintuja jo sirkuttamassa. Kävin eilen Indiskassa (tästä tulossa ihan omaa postausta kohta) ja sieltä nämä linnut lennähtivät Marjon keittiöön. 

Tänä aamuna aamiaispöydässä nautittiinkin poikkeuksellisesti teetä ihanan suuresta teekupposesta. Yleensä arkiaamuisin on saatava kahvia muutama mukillinen herättelemään ja avaamaan uniset silmät. Tosin näin keväällä valon lisääntyminen saa minut kyllä heräämään jo ennen Lumian vaativaa pirahdusta. Myös karvavekkari pitää huolen siitä ettei todellakaan nukuta liian pitkään kun kevät ja kesä alkavat lähestyä. Joku nimittäin aloittaa vaativan kävelyn ympäri makuuhuonetta kynsien rapistessa parkettia vasten ja ylösnousua voidaan myös tehostaa äärimmäisen sitkeällä tuijotuksella sängyn vieressä. Auta armias jos satut ihan pikkuisen raottamaan silmäluomiasi niin sitten ei todellakaan enää ummisteta niitä uudelleen. Aamuisin on parempi "leikkiä kuollutta" jos haluaa hetken loikoilla - muussa tapauksessa peli on menetettty ja nouset ylös väsytti tai ei :)Teehaudutin/siivilä on vuosien takainen löytö myös Indiskasta ja on tainnut täällä blogissa jo vilahdella aiemminkin. Teesiivilä on kuin miniatyyrikopio minun kirpparilta hankkimastani Kupittaan Saven teekannusta väritystään myöden. Teekannun löysin Vermon kirppikseltä vuosia sitten. Ihana turkoosi värisävy miellytti silmää eikä kannu ollakseen Kupittaan Saven tuote ollut edes kovin kallis. Teekannun nokassa on pienenpieni halkeama mutta pystyn elämään sen kanssa :)
Olen onnistunut löytämään kirppikseltä myös myös saman värisiä Kupittaan Saven lautasia, joita nyt jouluhässäköissä rikoin yhden. Harmittaa mutta ovathan astiat käyttöesineitä eli nyt on vain metsästettävä uusi jostain tilalle. Säästin kyllä lautasen ja harkitsen sen "elvyttämistä" mutta katsotaan nyt....Puinen aasialaisvaikutteinen tarjotin on isoäidin jäämistöistä minulle tullutta ja pidän siitä ihan älyttömän paljon. En ole koskaan missään nähnyt vastavaa ja tarina ei kerro miten se on isoäidille kulkeutunut. Pohjassa on tarra Made in Japan, joten mikään kovin vanha tuote se ei varmaan ole mutta minulle rakas esine ja paljon käytetty.

Teekupin kanssa eilen samaan pakettiin sujahti Indiskasta myös lehden mallinen keväänvihreä pieni lautanen, jossa teehaudutinta/teepussia voi sitten pitää. Kassiin pääsi myös "vähän muutakin" mutta siitä sitten tuonnempana enemmän....
Taidan nauttia vielä toisen kupillisen höyryää teetä ja kahlata Hesaria vielä rauhassa läpi. Lunta näyttää taas vihmovan taivaalta joten toivottavasti tänne jo muuttaneet kevätlinnut eivät nyt ihan kylmety tuolla ulkosalla.

Kevät keikkuen tulevi joten no worries folks :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti