marraskuuta 02, 2013

Syyssomisteet....vihdoinkin!

Pakko myöntää, että korjasin kesäkukat pois parvekkeelta vasta reilu viikko sitten. Koska ilmat ovat olleet niin lämpimiä mm. sitruunamelissa teki vielä uusi versoja ja käytin sen lehtiä jopa vielä ruuanlaitossa. Tuntui jotenkin pahalta heittää se ja lobeliat roskiin mutta karaisin itseni ja annoin kesän nyt mennä lopullisesti tältä vuodelta. Niisk!

Nyt on muuten ensimmäinen vuosi, että olen nostanut pelargoniat talvehtimaan olohuoneen lasihyllykköön. Saa nähdä mitä siitä tulee mutta tämä on kokeilu perinteisen kellaritalvehtimisen sijaan. Kellaritalvehtiminen ei ole onnistunut ihan kaikkina vuosina joten nyt sitten odotellaan miten tässä käy. Leikkasin kukat pois ja nyt minulla on paljon vihreitä uusi kasveja sisätiloissa.

Seikkalin Tammiston Plantagenissa kahteen otteeseen viime lauantaina ja vielä viikollakin yhtenä iltana metsästämässä uutta kukkamerta parveketta koristamaan. Näin sattumalta työkaverini siellä Callunahyllyjen välissä ja meillä molemmilla on tuskainen olo kun kaikkea olisi halunnut ottaa ostoskärryynsä ja suurta valinnan vaikeutta oli selkeästi ilmassa. Lopulta se visio alkoi sitten muotoutua ja postasin löydöistäni kuvan Facebookiin otsikolla "Riittääköhän tämä lasti talviparveketta varten?" Kasveja taisi olla melkoisesti kun minulle vastattiin "Koko kiinteistön kaikki parvekkeetko ajattelit somistaa?" Pakko oli vielä napata mukaan kurpitsakori erivärisiä ja kokosia kurpitsoita. Hauska idea muuten tehdä tällainen kori ja hinnallisesti siitä tuli paljon edullisempi kuin yksittäin ostetuista kurpitsoista.

TADAM ja tässä on parvekkeeni nyt syysloistoissaan. Tosin tänään on niin harmaa syyspäivä etteivät värit ihan hehku parhaimmillaan. Olisi pitänyt ottaa kuvat heti aamusta kun aurinko paistoi mutta metsälenkki koiruuden kanssa vei voiton.

Tämä vuoden syyskattauksessa parvekkeelleni käytettiin Callunoita, kanervia, pikkusypresseja, kahta isoa koristekaalia ja erilaisia kurpitsoita. Parvekkeelle vihreyttä tuovat vielä kesän muratit, pari muuta ikivihreää ja Puksipuu, joka kyllä kuolee pakkasiin. Ikävä kyllä meidän leveysasteilla en ole saanut sitä talvehtimaan koskaan parvekkeella. Jouluvaloja en parvekkeelle vielä ole laittanut mutta sinne ripustettiin nyt Ikeasta mukaan napattu Stråla-ulkovalosarja valkoisilla erikokoisilla palloilla.
Ikeassa on muuten täysi jouluhässäkkä on päällä siinä tapahtumatorilla kassojen edessä. Muuta en sieltä katsonut kuin näitä valosarjoja koska ne tuppaavat loppumaan ellei ole aikaisin liikkeellä. Pyrin muutenkin välttämään joulun aloittamista viimeiseen saakka eli voitte odottaa minulta joulupostauksia vasta ensimmäisenä adventtina.

Nyt täytyy aloittaa Halloween illallisen valmistaminen :) 
Hyvää Pyhäinpäivää kaikille ja pimeyttä vastaan kynttilöitä runsaasti palamaan.

  

5 kommenttia:

 1. Kesättyäni kesäkasvit pois parvekkeelta, en jaksanut enää satsata syyssomistukseen. Seuraava vaihe taitaa olla havuköynnös ja jouluvalot kuukauden päästä.

  Ikeassa on ollut ne joulujutut kassojen edessä jo kolme-neljä viikkoa sitten! Aika ajoissa...

  Jostain syystä kone herjaa blogiisi siirtyessä sivun olevan mahdollisesti vaarallinen? Oletko asentanut jonkun lisägadgetin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tutkin blogiani tarkemmin ja tuo Animation on hävinnyt sieltä ei aiemmin minulla oli kritallikruunu lentävällä lintuhahmolla. En saa sitä "file not found" tekstiä poistettua lisägadgetistä eli voisiko johtua siitä....?

   Poista
  2. Sain poistettua sen eli tuleeko vielä tekstiä...?

   Poista
 2. Apua....en ole asentanut mitään lisägadgetia blogiini....?? Mitä mitä teen? Osaatko neuvoa? Laitoin jo viestiä Bloggerin ylläpitäjälle pari viikkoa sitten mutten ole saanut mitään vastausta.
  Osaanko joku toinen neuvoa?

  VastaaPoista
 3. kaunista on ja noi valot on kivat!

  VastaaPoista