lokakuuta 27, 2013

Tik-tok tik-tok

Tänään olemme taas palanneet normaaliin aikaan ja kelloja on pitänyt kääntää tunti taaksepäin. Minulle kellon siirtäminen keväällä tunnin eteenpäin ja syksyllä tunnin taaksepäin ei ole koskaan aiheuttanut mitään sen kummenpaa väsymystä ja ongelmaa sopeutua uuteen aikaan. Tiedän kuitenkin lähipiiristäni muutamia henkilöitä, joita jo tunninkin aikaero tuntuu rasittavan melkoisesti ja heidän oma sisäinen kellonsa tarvitsee useamman vuorokauden tähän siirtymisprosessiin.

Onneksi tämä siirtäminen tehdään aina viikonloppuna. Minun oli muuten ihan pakko googlettaa koska Suomessa olemme virallisesti siirtyneet tähän kellojen rukkaamiseen kahdesti vuodessa ja se on tapahtunut vasta 1980. Jotenkin sitä on niin itse kasvanut tähän sisälle, että olisin kuvitellut näin tehtäneen jo paljon aiemminkin mutta kyllä Google tietää :)

Onneksi suurin osa kelloista - gsm ja kodin digitaaliset laitteet - siirtyvät itsestään oikeaan aikaan ilman sen suurempia ponnistuksia. Toisaalta kodeissa saattaa silti olla paljon sellaisia kelloja, joita täytyy alkaa siirrellä ihan urakalla sunnuntai aamun kunniaksi. Itselläni on yksi seinäkello, josta on muuten tällä hetkellä patterit loppu joten sen osalta siirtäminen siirtyy kunnes saan sormiparistoja.

Olen paljastanut jo aiemmin teille lukijoilleni, että olen kenkähullu ja niitä on kertynyt kotiin pienen kenkäkaupan verran. Nyt on pakko käsi sydämellä tehdä teille toinenkin tunnustus: olen myös kellohullu tai ainakin olen ollut. Ihan viime aikoina en ole juurikaan ostanut uusia kelloja vai olenko.... :) Ööö....pakko myöntää, että yhden ostin pari viikkoa sitten Sellosta.

Minun kelloista mikään ei ole kovin kallis tai mitenkään erityisen merkkinen vaan olen ostanut niitä lähinnä asusteiksi itselleni koska pidän siitä, että voin vaihtaa kelloa usein. Toki haaveilen, että jonain päivänä minulla on joku ihanainen merkkikello mutta toistaiseksi pärjään näillä mitä nyt omistan.

Kaikkiin kelloihini liittyy myös aina joku kiva tarina siitä mistä olen ne ostanut tai muuten vain mieleenpainuvia muistoja.

Tässä pieni kelloesittely teille lukijani.


Tämä Swatch on kesäisen pirteä ja väritykseltään hauska kultaista nahkahihnaanasa myöden.


Guessin kulmikas metallikello lähti mukaan ihan sattumalta. Olin Hulluilla Päivillä ja etsimässä ihan toista kellomallia, mutta ostinkin sitten tämän. Olen ollut erittäin tyytyväinen tähän ostokseen.


Ihan viimeisin hankintani on tämä musta melko maskuliininen kello kumisella rannekkaalla. Olin Gina Tricotissa hakemassa t-paitoja kun löysin tämän.


Sveitsiläisen Jacques Farelin kullanvärinen korukello on hankinta yhden vuoden pikkujouluihin. Pukeuduin kultaan ja tämän lisäksi ei juuri muita käsikoruja tarvittu. Nämä surrealistiset Softwaches ovat peräisin Espanjan matkoilta. Kävin Salvador Dalin näyttelyssä Barcelonassa ja lentokentältä löysin tuon vihreällä rannekkeella varustetun kellon. Toinen mustalla kiiltonahka rannekkeella varustettu on Ibizan matkalta vuosi edellisen jälkeen. Olen törmännyt näihin kelloihin e-Bayssa eli ilmeisesti näitä ei enää valmisteta mutta kysyntää tuntuu olevan. Olen harmittavasti saanut tuohon em. lasiin pienen kolhun mutta toisaalta elämisen jäljet näkyvät käyttöesineissä eikä niille voi mitään.


Tässä Italian Pesarosta ostetussa rannekellossa on ihana puu-upotus kellotaulussa. Ranneke on kaksivärinen ja sinistä nahkaa on ikäänkuin ommeltu ruskealla nahalla yhteen. Cool!


Olin muutamia vuosia sitten Oulussa työmatkalla ja minulla oli vähän aikaan ennen lentokentälle lähtöä. Huomasin taksille kävellessäni, että yhden kultasepänliikkeen ikkunassa oli ilmoitus "Loppuunmyynti -70% kaikki" No, eihän tällaista voi tietenkään vastustaa joten Espritin pikkusydän rannekkeella varustettu kello lensi kanssani takaisin Helsinkiin.

  
Tämä Sarellen kello oli vuosia lempikelloni. Olin Milanon huonekalumessuilla ja kello on hankinta messumatkalta. Kellon nuppi on irronnut eli kello on vietävä nyt korjattavaksi jotta saan sen uudelleen käyttöön.


Olen rakastanut aina reissasta Italiassa, koska italialainen elämänmeno, ruoka ja kulttuuri ovat lähellä sydäntäni. Koin täysin erilaisen Italian mentyäni Sisiliaan ja tämän kellon löysin myös sieltä. Tässä kellossa on liike näkyvillä koko ajan eli ajankulun ikäänkuin näkee myös :)


Olen aina pitänyt isoista kelloista jo ennenkuin ne tulivat muotiin. Tämä siro Tommy Hilfiger kello tekee poikkeuksen eli viehätyin siihen vaikka onkin pieni.


Voiko tälläista sydämenmuotoista korukelloa vastustaa? No, minä en voinut ja ostin pari vuotta sitten Lindexilta tämän kellon.


Portugalista löytyi toinen "koko koneisto" -näkyvillä kello ja tässä on kaksi "timanttia", jotka liikkuvat kun kelloa liikutetaan. Kello on ostettu Lissabonista "hieman hämärästä" liikkeestä joten toivottavasti sen alkuperä ei ole myös "hämärä"......


Tämä D & G:n kello oli pitkäaikainen haaveni. Siinä on riittävästi bling-bling kiviä ja merkin tunnusomaiset kirjaimet. Ei ihan arkikello mutta juhlissa toimii hyvin.


Espritilta minulla on useita hyviä arkikelloja ja itse asiassa on ne kaikki on hankittu yhden kultasepän liikkeen loppuunmyynnistä. Kannattaa siis aina pitää silmät auki niin voi saada edullisesti himoitsemiaan esineitä.


Tätä kaunokaista en voinut vastustaa San Marinon polttavan auringon alla.


Tämä Guessin kello onkin vilahdellut bloggauksissa eli valkoisen rannekkeensa takia oli kesällä yksi suosikeistani. Valkoinen näytti niin hyvältä ruskeaa rannettani vasten :)


Tämä Jetsetin kello on palvellut uskollisesti jo pari vuotta mutta nyt on paristo lopussa eli pitäisi käydä vaihdattamassa. Pariston vaihto on muuten ihan rosvohinnoissa eli jos vain osaisin vaihtaisin itse.

Tässä pikku katsaus kellofriikin kokoelmaan.
6 kommenttia:

 1. Monet valittavat kesäaikaan siirtymisen olevan vaikeaa, minulle talviaika on paljon pahempi.

  Hauskoja kelloja. Olen 12 v. käyttänyt yhtä kelloa. Ostin erään liikkeen lopetusmyynnistä Raymond Weilin kellon, joka on edelleen mieluisa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistinkin tätä kirjoittaessani, että juuri sinä olit joskus maininnut tästä vaikeudesta siirtyä normaali tai siis talviaikaan.

   Mun toivelistalla on Raymond myös ja Michael Korsin yhdestä mallista myös haaveilen...some day...

   Poista
 2. upeita kelloja. olen itsekin kellofani :)

  VastaaPoista
 3. Toivottamme kellofaneja (niin naiset kuin miehet) tervetulleeksi kellofoorumi.comin keskustelemaan/lukemaan kelloista.

  http://kellofoorumi.com

  VastaaPoista