marraskuuta 04, 2013

Blondi matkalla

Eilisestä saakka olen tuntenut vihlovaa jomotusta vasemmassa poskessani. Otin särkylääkkeitä ja pyrin aktiivisesti muissa päivän tohinoissa työntämään tämän epämiellyttävän asian jonnekin kauas.
Käytiin kahvittelemassa sunnuntai iltapäivällä vanhemmilla ja makoisaa kääretorttua syödessä kuuma kahvi vihloi ilkeästi eikä torttukaan oikein maistunut miltään kipeässä suussani.

Viime yön pitkinä pimeinä tunteina kun leukaluissa tuntui jyskyttävän karmea kipu päätin, että heti aamusta soitto tutulle ja turvalliselle hammaslääkärille. Kuulun nimittäin niihin hammaslääkärikammoisiin ihmisiin, jotka kouluhammaslääkäri oli pahanpäiväisesti pannut tärisemään lapsena ja joskus vieläkin kun hammaslääkärin nimikin vain mainitaan jossain keskusteluissa.

Mietin pikkutyttönä miljoona kertaa kouluhammaslääkärille odottaessani kuinka kipuaisin tuuletusikkunan kautta ulos ja juoksisin läheiseen metsään piiloon kunnes hammaslääkärin korvia vihlova ääni huusi "Seuraava sisään!" ja raahustin äärimmäisen vastahakoisesti vastanotolle riiputtaen päätäni. Mulkoilin vihaisesti hammaslääkäritätiä samoin hän minua eli meidän välillä ei ollut kyllä yhtään sympatiaa olemassa. Ja se sattui aina eikä koskaan puudutettu!


Hyvä hammaslääkärisuhde elämässä on äärimmäisen tärkeä ja olen hyvän hammaslääkärin kautta näin aikuisella iällä voittanut sen pelkoni tarttua puhelimeen ja itse oma-aloitteisesti varata ajan tarkastukseen. Sain ajan vasta kuluvalle iltapäivälle joten aamupäivän kärvistelin kotona ja yritin Buranan voimin tehdä töitä....hammassärky on kyllä ehkä kivuliainta mitä tiedän.

Olin varma, että pari viikkoa sitten paikattu hammas vain vihoitteli ja se pitäisi avata uudelleen jos on vaikka purennaltaan liian korkea. Kun hammaslääkäri oli ottanut leukaluuröntgenin kuulin hänen viileän rauhallisesti toteavan "Meidän täytyy kuule poistaa sun vasen alaviisuri!" En edes muistanut, että minulla on vielä suussani viidaudenhampaita, mutta reikäiseen sellaiseen ei todellakaan kannata lähteä paikkaa laittamaan vaan pois vain NIKS NAKS. Kävimme kyllä keskustelut siitä tuleeko brunetesta blondi lopullisesti kun "viisaat hampaat lähtevät" mutta hammaslääkäri lohdutti, että suuhuni jää vielä kaksi viisaudenhammasta ettei siis blondiutta odotettavissa ainakaan vähään aikaan... :) tai se ei johdu poistetuista hampaista!


Sain puudutteet suuhun ja siirryin käytävälle odottamaan niiden vaikuttamista. Omahammaslääkärini vastanotolla on aina joku vaihtuva taidenäyttely ja nyt ihailin
taidegraafikko Kirsi Neuvosen kauniita töitä. Meinasin jo ostaa yhden ihanan mekkotaulun itselleni.


Loppujen lopuksi minuun tuikattiin viisi ampullia puudutusainetta kun ne eivät jotenkin oudolla tavalla tuntuneet auttavan yhtään eli joka kerta kun hammaslääkäri otti pihdit ja väänsi tunsin kipua. Piikkejä olisi kuulemma voinut antaa 11 mutta tyydyin sitten viiteen kun puoli päätä oli melkein puudutettuna. Olo oli kyllä hassun raukea myös....

Minulla oli siinä hammaslääkärituolissa maatessani "aurinkolasit" silmilläni ja aikaa katsella kattoon asetettuja kuvia aivan ihanista eksoottisista maisemista jossain kaukana täältä. Ette ikinä usko mutta tuli ihan sellainen fiilis siinä puudutettuna, "aurinkolampun" alla köllötellessä, että lomalle pitäisi päästä ja äkkiä. Nythän ulkona on iltapäivällä kotiin tullessa ihan hillittömän pimeää joten aurinkoa tässä jo kaivattaisiin.

Mietin mielessäni mihin lähtisin lomalle jos minulla olisi rajattomat mahdollisuudet.

Australia olisi mainio valinta. Hyvä ystäväni asuu perheensä kanssa Sydneyssä. Ja ne kengurut pitäisi nähdä. Ja Iso Valliriutta.  

Serkkuni puolestaan asuu kolmatta vuotta Kuala Lumpurissa ja hänen vaimonsa on kovasti pyydellyt minua sinne piipahtamaan ja katsomaan maailmaa ennen heidän työkomennuksensa loppumista.

Toisaalta olen aina haaveillut safarista Keniassa. Tämä alkoi aikoinaan kun näin kauan sitten elokuvan Out of Africa Meryl Streepin ja Robert Redfordin tähdittäminä. Muistan kuinka vaikuttunut olin siitä vaaleanpunaisesta flamingoparvesta ja romanttisesta rakkaudesta leffassa <3


Yksi haaveeni on aina ollut Meksiko ja Maya-kulttuuriin tutustuminen.....

...tai käydä ihailemassa Frank Gehryn Walt Disney Concert Hallia LA:ssa.

Ette muuten ikinä usko, että minulta meni tätä pikku reissuani tehdessä se hampaan poisto-operaatio ihan sivusuun. Yhtäkkiä  hammaslääkärini käski purra hampaat yhteen työntäen sideharsoa peitoksi tyhjän hampaan kuoppaan ja siinä se minun edessä pötkötti se ilkeä viisaudenhammas juurineen. En kehdannut ottaa siitä vihulaisesta kuvaa mutta äärimmäisen hyvin tämän hammaslääkärin mielikuvaharjoittelu sai minut unohtamaan koko ikävän operaation. Totta kai se puudutuskin teki olon hieman oudoksi.

Nyt sitten puudutus on poistunut ja poskikaan ei ole enää ihan hamsterin näköinen. Hammas ei vuoda ja kahvia haluaisin nautiskella mutta kun mitään kuumaa ei saisi pariin päivää suuhunsa laittaa. Tässä sitten mennään kylmien keittojen ja jugurttien sekä rahkojen linjalla. Ja jäätelöä saa syödä :)

Hauskaa alkanutta viikkoa teille ja muistakaa tilata aika hammaslääkärille :)

PS. kuvat, joissa ei ole Marjon matkassa -tekstiä on imuroitu netistä.6 kommenttia:

 1. Auts!

  Jostain syystä hammaslääkärikammoa ei minulla ole, vaikka tavallinen lääkäri hermostuttaa, oli vaiva mikä tahansa. Poratakin saa ilman puudutusta!

  Menen toisen kerran hammastarkastukseen 11/2 kk sisään. Meille tuli työterveyshammaslääkäri, mulla jäi edellisessä paikassa hammaskivet poistamatta ja tarvitsen lähetteen hammashygienistille. Sen voi antaa vain hammaslääkäri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla on selkeästi ollut paljon lempeämpi kouluhammaslääkäri :)

   Mulla reppanalla ei ole koskaan hammaskiveä eli sitä en ole joutunut edes kokemaan.

   Poista
 2. hyvä teksti hammaskivusta huolimatta. tuu tänne ja mennään tonne Batu Cavesille!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - särkylääkkeet auttaa yllättävän hyvin :)

   Poista
 3. pyytelee blondi ( kaikki viisaudenhampaat viety jo ajat sitten) .)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän mä yritän kovasti tulla sinne ..... täytyy vain ensin kerätä rahaa :)

   Poista