marraskuuta 16, 2013

Piirongin pop-up

Sen verran hetkinen työviikko ollut, että tämä täysin valmis blogiteksti on jäänyt julkaisetta.
No, nyt saatte sen luettavaksi. Sorry vaan....

Saatte ehkä muistaa kun bloggailin alkuvuodesta Piirongin penkomisesta :) En ole ehtinyt käydä liikkeessä koko syksynä vaikka useita kertoja olen mennyt siitä ohi keskustan retkilläni. Nyt sitten muutama viikko sitten ollessani taas Senaatintorin nurkilla huomasin ulkona kyltin "remonttimyynti", joka imaisi minut sisälle. Vierailuni aikana sain kuulla, että liikkeessä on tulossa ihan uutta mallistoa runsain mitoin sekä pop-up kahvila joten viime lauantaina otin suunnaksi Aleksanterinkadun ja Piirongin uudelleen tarkoituksena tutustua uudistuneeseen Piironkiin ihan ajatuksella ja ajalla.


Voi miten ihania uusia tavaroita Piironkiin olikaan saapunut. Nämä tyynynpäälliset olivat ihan älyttömän söpöjä. Vaikka lupasin etten kirjoita täällä blogissa mitään vielä joulusta ennen kuunvaihdetta on pakko mainita näiden hauskat nimet Joulutyttö ja Joulupoika.


Entäs tämä Hiihtäjä sitten - ihan mahtava :) Tälle tyynylle saattaisi löytyä juurikin tyynyn menevä paikka minunkin kotisohvaltani. Meni siis mietintämyssyyn....ja mahdollisesti ostoslistalle myös.


Piirongin tyyli on selkeästi muuttunut mustavalkoisempaan suuntaan vaikka edelleen yhdestä huoneesta löytyi niitä perinteisempiä Piirongin kukkakuvioita ja romanttisempaa sisustamista.


Mustavalkoisia sudenkorentotauluja ja pitsikuvioituja asioita. Tyylikästä! Koko Piirongin olemus henki orienttitunnelmaa tummemmissa sävyissä ja tästä pidin erityisesti. Kaunista esilleapanoa ja ystävällistä palvelua kuten aina ennenkin.


Myös nämä New Delhi tyynynpäälliset olivat so chic!


Tanskalaisen Vanilla Flyn mustavalkoiset printtitaulut ovat hauskoja. Meille muutti asumaan lammas siivet selässä tekstillä "Nothing is impossible." Olin ensin ajatellut antaa sen lahjaksi mutta nyt näyttää vahvasti siltä etten pysty luopumaan siitä sittenkään :) Niin tyypillistä minulle!


Piirongin puitteet ovat muuten mahtava tässä vanhassa Balderin talossa vuodelta 1831. Olen muutenkin pannut ilolla merkille sen heräämisen, joka on tapahtunut torikortteleissa Senaatintorin läheisyydessä. Miljöötä voi melkein jo verrata Tukholman Gamla Staniin mutta toki vähän pienemmässä mittasuhteessa. Hyvää ydinkeskustan elävöittämistä.

Piironki on nyt joulun ajaksi yhdistänyt voimansa Café Köketin kanssa ja tiloissa on avoinna joulukahvila 7.11.2013 - 5.1.2014. Kävin kurkkimassa Piirongin nettisivulta, että valtavan teevalikoiman ja hyvän kahvin sekä herkkujen lisäksi tilassa järjestetään useita työpajoja, yleisöluentoja ja teemailtoja. Erityisesti minun kiinnostaisi tuo 4.joulukuuta oleva Laura Kolben esitys teemalla Uskottavuus - Helsingin historia. Laura on ihan mieletön puhuja!
Minä en hammasoperaation jälkeen pystynyt valitettavasti nauttimaan täällä yhtään mitään mutta varmasti poikkean joku päivää ottamassa kupin jotain ihanaa kuumaa teetä. Ei nämä lämpöiset kelit varmaan enää kovin pitkään jatkua ja se talvikin tekee tuloaan....Näitä ihania mustavalkoisia Colette säilytyslaatikoita ei vielä ollut myymälässä mun kävin mutta kävin lainaamassa kuvan Piirongin nettisivuilta. Netin kautta niitä myydään neljän laatikon settinä 39 eurolla mutta ymmärsin, että Aleksilta näitä voi jatkossa myös ostaa erikseen. Ihania!Jos mustavalkoisuus ei inspiroi niin löytyypä näitä Tiffany-laatikoitakin.


Piirongissa näytti olevan vielä hyvä remontti myyntitarjouksia mm. tällainen kiva metallinen lamppu.
Itse ostin myös muutamalla eurolla pieniä lasisia säilytysrasioita kannella eli oivallisia vaikkapa ruuan säilyttämiseen jääkaapissa kun aterioilta aina jää jotain yli. Annoin kodin myös Hübschin ruskealle lintuhäkille, jotka oli poistonurkkauksessa viimeisenä kappaleena. Postailen tästä kuvan myöhemmin tänne.
Minulle kävi sellainen moka kun olin Piirongissa, että olin kyllä ottanut kameran mukaan mutta muistikortti oli jäänyt tietokoneeseen. Omat kuvani eivät täällä ole parhaita mahdollisia kun ne on näpsitty kännykällä mutta valokuvaaja Krista Keltainen on käynyt valokuvaamassa Piirongin tuotteita ja hänen blogissaan on mahtavia kuvia näistä uutuustuotteista. Lainaan tähän nyt yhden upean otoksen Kristan blogista.

Kiitos Mari ja Sarille Piirongin ilmeen uudistamisesta ja nähdään taas :)

2 kommenttia:

 1. ihana! olin unohtanut tämän kaupan, mutta ensi keväänä sitten. hauskat noi pöllötossut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pöllötossuja itsekin sovittelin :)
   Pidän todella paljon Piirongin uudesta, selkeämmästä linjasta.

   Poista