marraskuuta 03, 2013

Halloween

Halloween on minulle juhlana vähän vieras kun olen lapsuuden kodissani tottunut, että Pyhäinpäivänä käydään hautausmaalla sytyttämässä kynttilöitä ja muistellaan edesmenneitä sukulaisia ja ystäviä hartaassa hengessä ja vietetään aikaa perheen sekä suvun kesken yhdessä.

Ihan viime vuosina olen sitten ilmeisesti sen verran "maallistunut" tai antanut periksi tälle muullekin juhlinnalle, että olen napsinut amerikkalaisesta Halloween perinteestä jotain osia omaan Pyhäinpäivän viettooni. Yleensä olen aina ajanut Vihtiin hautausmaalle sytyttämään kynttilät haudoille mutta eilen tämä vanha perinne jäi väliin.
Vietimme Pyhäinpäivän iltaa ystävien kanssa syöden hyvin ja kynttilöitä sytytettiin kotona runsain mitoin. Sen verran Halloween rekvisiitta oli, että Ikean reissulta tarttui mukaan pari nauhallista mustia pikku lepakoita ja totta kai niitä kurpisoita siitä Plantagenin korista.Ruokana tarjoiltiin kanafileitä paistettuna ja hyvässä kermakastikkeessa haudutettuna peruna-sipuli lisäkkeellä, papujen ja paprikoiden kera, paljon vihersalaattia ja marinoituja herkkusieniä.
Sen verran laiska emäntä olin, että jälkiruuaksi pöytään kannettiin vain kaupan valmista Halloween kakkua ja jäätelöä :) Joskus ei vain ehdi vaikka kuinka miettii tekevänsä vaikka mitä ja silloin on hyvä valmistuote pelastaa kätevän (lue: kiireisen) emännän.Nämä ihanat pilkkukupit ovat muuten kirppislöytö, josta olen tosi ylpeä. 

Hauska ilta ja sopivasti pelottavakin kun parvekelyhty jostain kumman syystä kopsahti jossain vaiheessa alas ripustuskoukustaan. Onneksi sisällä ollut tuikku oli jo sammunut eivätkä lyhdyn lasitkaan mennet rikki. Sellainen rysähdy kyllä oli, että kaikki säpsähtivät tuijottamaan parvekkeen ovea, että tuleeko joku sitä kautta sisälle ja koirakin heräsi pedistään alkaen haukkua. Ehkä henget pyrkivät sisälle.....


Nyt ulos lenkille koiruuden kanssa - kuulemisiin :)


2 kommenttia: