marraskuuta 17, 2013

Brunssilla ytimessä

Kuluvana viikonloppuna meillä on ollut rakas ystävä kyläilemässä Joensuusta :) Ei se välimatka sittenkään ole niin pitkä etteikö ehdittäisi tavata vaikka silloin elokuussa asiaa puntaroinkin täällä blogissani hieman haikeillen. Seuraavaksi taitaakin sitten olla minun vuoroni vaihtaa farkut verkkarihousuun ja lähteä Minnan nykyisille kotiseuduille Pohjois-Karjalaan ja juoda vaikka skumppaa auringon nousuun hyvän ystävän kanssa.....

Olimme suunnitelleet aloittavamme sunnuntain shoppailukierroksen jouluun valmistautuvassa Helsingissä brunssilla ja paikaksi valikoitui Kiila Kolmen Sepän Aukion läheisyydessä. Minulle oltiin suositeltu Kiilaa ja hyvä ravintolan sijaintipaikka tuulisen Eino-myrskyn jälkeen tuntui juurikin sopivalta seurueellemme. Kiilan omilla nettisivuilla mainitaan ettei alle neljän hengen seurueille tarvitse varata pöytää. Kiilassa on kolme kattausta sunnuntaisin klo 11-13, 13-15 ja 15-17. Kun saavuimme paikalle heti yhdentoista jälkeen tuntui siellä olevan jonoa joten ensin jouduimme hieman odottamaan brunssin maksamista ja sitten vasta meidät ohjattiin pöytään.


Ensimmäiseltä pöydältä sai ottaa puuroa, leipää, leikkeleitä, jugurttia, mysliä, hilloa ja tuoreita hedelmiä. Pienen miinuksen Kiila saa siitä, että mielestäni lautaset pitäisi asettaa ensimmäiseksi ja aterimet vasta sitten koska lautasellehan sitä ruokaa laitetaan ja niitä jouduttiin vähän koukkimaan sitten muiden ruokailijoiden välistä. Samassa pöydässä olivat myös kahvi, tee, vesi ja tuoremehu piste.

Ilmeisesti en osannut käyttää tuota leivänpaahdinta tai sitten pidin paahtoleipääni siinä liian vähän aikaa koska se ei ollut paahtunut juurikaan. Ehkä seuraavalla kerralla valitsen jotain muuta leipää Kiilan runsaasta valikoimasta.
Ja sitten vain pöytään herkuttelemaan. Jos kaipaat todella rauhallista brunssipaikkaa Kiila ei ole sinua varten koska puheensorinaa riitti mutta itse pidin paikan elävyydestä. Myös lapsiperheitä paikalla oli jonkin verran. Kiilan brunssin hinta on 19,90€ ruokailijalta ja alle 10-vuotiailta lapsilta 9,90€.
Jos haluat skumppaa sitä myydään laseittain ja hinta taisi olla 3,50€/lasi.


Brunsseilla tulee aina otettua runsaasti ruokaa mutta tällä kertaa päätin jättää kokonaan itse lämpimän ruuan väliin mikä oli ähkyn välttämiseksi ihan älyttömän hyvä juttu. Tarjolla näytti olevan uunikalaa, kesäkurpitsapaistosta ja uuniperunoita ainakin. Osa seurueestamme otti myös näitä ruokia ja piti niistä.


Toisessa noutopöydässä oli oliiveja, erilaisia salaatteja, tomaattia, kurkkua, nachoja, lisää hedelmiä, herkkusieniä, täytettyjä kananmunan puolikkaita.....en edes muista mitä kaikkia herkkuja tässä pöydässä oli :) Pöytä oli somistettu hauskasti kahdella pienellä tuolilla ja vanhoilla laatikoilla. Kiilan sisustuksessa oli vähän sellainen ranskalaisen bistron fiilis eli kaakeloidut seinät ja rennot kalusteet kaiken kaikkiaan.Se hyvä puoli lämpimien pääruokien skippaamisessa oli, että melko runsaasta jälkiruokapöydästä voin ottaa himoitsemiani juustoja runsaasti. Brunsseilla käyn aina ensimmäisenä tarkistamassa mitä kaikkea jälkiruokapöydässä on :) Munkit jätin suosiolla väliin ja omepaistoksen vaniljakastikkeen kera koska olen äärimmäisen allerginen omenoilla - harmi sinäänsä koska näytti tosi herkulliselta. Kakkua en voinut välttää.....joten pieni pala sitä lautaselle.
Kello lähestyessä yhtä meille tultiin ystävällisesti huomauttamaan, että seuraava kattaus olisi kohta alkamassa joten siitä päättelin, että runsaasti ruokailijoita olisi tulossa ja meidän olisi aika suunnata jo eteenpäin kaupungilla. Ilmeisesti kaksi tuntia on katsottu riittäväksi ajaksi nauttia brunssi ja olimmehan me syöneetkin jo riittävästi.

Kiitos brunssilla mukana olleille ja aamiais-lounaasta kanssani nauttineille. Hauskaa oli ja mukavia juttuja taas sieltä, täältä ja tuolta :)

4 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää! Oma taktiikkani on ottaa ensin vain niitä ruokia, joista varmasti tiedän pitäväni ja tarvittaessa hakea niistä parhaita lisää ja ehkä kokeilla jotain muiden suosittelemaakin. Ja täytyyhän jälkkärillekin jättää vähän tilaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen alkanut soveltaa myös tätä sinun mainitsemaa taktiikkaa välttääkseni tuota ähkyä. Usein sitä vain siinä muiden kanssa jutellessa ja ottaessa ruokaa tulee sellainen "ruokasokeus", että lautasella on harjapäin kaikkea ja sitten nolottaa jättää ....

   Poista
 2. tuli nälkä! nyt menen laittamaan aamupalaa!palaillaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla taitaa olla siellä todella tuoreita hedelmiä joten vähän niistä olen kade.... :D

   Poista