marraskuuta 24, 2013

Leppeä lauantai

Lauantai aamuni alkoi taas jälleen kerran Kaisun käsittelyssä Inochin tuolissa istuen. Rakastan näitä kerran kuussa tapahtuvia aamuhetkiä kun tiedän olevani asiantuntijan käsittelyssä ja voin rauhassa keskittyä valtaisaan lehtipinoon edessäni nauttien samalla capuccionoa. Ihan täydelliseksi nautinto muodostuu jos tarjolla on vielä Maken leipomaan kakkua :) Kakkua maistaneet tietävät mistä puhun.... Se mitä hiukselleni tällä kertaa tehtiin paljastuu myöhemmin....malttia siis!

Eilen oli muuten ihan mahtava sää näin marraskuuksi - aurinkoa taivaan täydeltä ja leppeän kaunista ilmaa. Olin sopinut tapaamisen Kaivarin Kanuunaan mutta pakko oli vähän fiilistellä ensin ulkosalla enkä ollenkaan pannut pahakseni kävelyä autiolla hiekkarannalla ja puistossa juoruten viikon tapahtumista hyvän ystävän kanssa. Ja kyllä meillä tytöillä taas juttua riitti!

Eiranrannassa oli jo melkein kaikki venepaikat täyttyneet nostetuista veneistä. Viereisessä koirapuistossa oli täysi tohina päällä ja kymmenkunta iloista koiruutta siellä juoksi kallioilla tai peuhasi hiekassa tyytyväisenä. Eiranrannan koirapuisto on muuten tosi kiva paikka eli mekin täältä Espoosta saakka käymme siellä säännöllisen epäsäännöllisesti. Isojen ja pienten koirien puolet on erotettu toisistaan ja maisemat merelle - siis ihan luksusta sanoisin - henkeäsalpaavan kauniit.  Kaukana ulapalla lipuvista laivoista tulikin mieleen, että Tallinnaan ja joulumarkkinoille on ehdottomasti päästävä joku viikonloppu. Aika tuntuu vain aina loppuvan kesken joulukuussa kun vilinää ja vilskettä on joka suuntaan. Edes päiväristeilylle mutta yöksikin olisi kiva jäädä.... Vanhoissa kaupungeissa kuten Riika ja Tallinna Tukholman Vanhaa kaupunkia unohtamatta on erilainen ja minua mielyttävä joulufiilis.Vaikka se aurinko paistaa ei se todellakaan enää lämmitä tai rusketa mutta ruusupensaan aurinko on saanut puskemaan uutta lehteä vaikka pensas muuten olikin jo ihan kalju. On se luonto ihmeellinen asia ja mennyt vähän vissiin sekaisin tästä lämpöaallosta, joka uusimpien ennusteiden mukaan jatkuu kuulemma vuodenvaihteeseen. Voimme ehkä siis unohtaa sen valkoisen postikorttijoulun ainakin täällä etelässä ....

Kaivarin Kanuunasta tein muuten todellisen löydön; salaattiottimet ja tarjoilulusikan, joissa moitteettomat teak-varret. Meillä on lapsuudenkodissani useita vastaavan saman sarjan tuotteita ja ne ovat niin ihanan retroja. Ottimet on valmistettu Norjassa ja ainakin eBayssa niitä on ollut myynnissä joten tuntuvat myös olevan haluttuja. Sain omat salaattiottimeni 4 eurolla ja tarjoilulusikan 2 eurolla. What a good price!Fiilisteltiin myös vähän joulua Variston Kodin Ykkösessä kun etsin asiakkaalleni verhoja yhteen stailausprojektiin, josta sitten myöhemmin kun on valmis esiteltäväksi.

Ilta meni kotosalla nachojen ja hyvän leffan kera. Jos et koskaan ole tutustunut Ramón Salazarin tuotantoon suosittelen katsomaan Piedras-Stones leffan. Tässä suora ehkä vähän oudon siirappinen lainaus dvd:n takakannesta "Elämän kulmakivet - Ihmisen persoonallisuuden voi sanonnan mukaan kertoa kengistä. Mutta mitä jos jalassa onkin väärä kenkäpari? Tarinamme viisi Tuhkimoa, Adelan, Leiran, Maricarmen, Anita ja Isabel etsivät sitä oikeaa kenkäparia - tietäen, että Prinssi Rohkea saattaa olla jo varattu." Elokuvan kerronta on verrattavissa Pedro Almodóvarin tyyliin ja minähän olen vannoutunut Pedro fani.


Nyt on jo vähän kiire ja suuntana Senaatintori ja Joulukadun avajaiset. Tänään on muuten tasan tarkkaan kuukausi jouluaattoon. Kohta siis täällä blogissani alkaa vilahdella niitä jouluaiheisia postauksia....

Leppoisaa sunnuntaita ja muistakaa nauttia auringosta :) PUSS
4 kommenttia:

 1. Joulukatu! tee juttu! :) eimullamuttamoi!

  VastaaPoista
 2. Hei! Olet minulle tuiki tuntematon ihminen, mutta olen tykästynyt blogiisi. Sieltä saa vinkkejä uusiin kohteisiin, joissa käydä. Ajattelin, että olisit ollut Martin markkinoilla Kaapelitehtaallakin, mutta ei näkynyt juttua sieltä. Joten jään mielenkiinnolla odottamaan raporttiasi Tallinnasta ja sen joulutorista. Yksi lempikaupungeistani, josta löytyy aina uutta, kahviloita, trendikkäitä uusia alueita ja takkatulen lämpöä tähän kylmään vuodenaikaan. Kiitos blogistasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Anonyymi!
   Ja kiva kun blogini miellyttää sinua. Tarkoitus oli mennä Martin markkinoille mutta lauantai päivä oli jo täynnä ohjelmaa. Lupaan tulla ensi vuonna :) Näinkin sieltä kuvia ja nyt vähän harmittaa etten ehtinyt. Joskus vain viikonlopun päivistä tuntuu tunnit loppuvan kesken.
   Toivotaan, että Tallinnan matka toteutuu ennen joulua koska itsekin sitä joulutori odottelen.
   Hyvää joulunodotusta sinulle :)

   Poista