kesäkuuta 02, 2013

Omenankukkapiknik

Voisiko olla kauniimpaan paikkaa nauttia sunnuntai pikniä kuin kukkivien, valkoisten omenapuiden alla? Jos itse ei omista puutarhaa omenapuineen voi suunnistaa Malminkartanon 400 hedelmänpuun tarhaan osoitteeseen Kartanonkaari 29. Tämä hurmaava hedelmäpuutarha oli aiemmin Helsingin Yliopiston omistuksessa mutta on nykyään Helsingin kaupungin hallinnoima. Tänä keväänä portit ovat toista kertaa auki suurelle yleisölle omenapuiden kukinta-aikaan 31.5.-2.6. Viime keväänä minulle osui tarhassa vähän pilvinen päivä mutta toista oli tänään kun aurinko helotti kirkkaan siniseltä taivaalta ja lämpömittarissa oli peräti huikeat 28C.


Omenapuut ovat yli 70 vuotta vanhoja ja piknik aikaan niiden alle on tuotu penkkejä ja pöytiä eväsretkeilijöitä vaten. Portit omenatarhaan ovat näiden kolmen päivän aikana auki 8-22 eli vielä ehtii tänään mennä edes kävelemään tarhaan.

Piknik oli rakennettu täytetyistä kolmioleivistä: tonnikala ja kinkku-juusto versiot, suklaamuffinsseista, vesimeloonista ja tuoreista mansikoista. Hedelmätarhaa ovat tervetulleita myös koirat ja arvaatte varmaan, että joku kerjäsi koko ajan mahdollisia pöydältä putoavia ruokia.....Kiitos Pia mukavasta piknik seurasta. Taas parannettiin maailmaa ihan urakalla ja nautittiin helteisestä säästä.


Ensi kevättä ja seuraavaa kukintaa odotellen :)

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos....upea oli sääkin! Olisi pitänyt pyytää sinutkin mukaan kun ruokaa jäi yli.

   Poista
 2. Herkkupicnic!

  Asuin lapsuuteni lähistöllä ja omenatarhassakin on tullut käytyä monesti. Omenavarkaissa syksyllä tosin käytiin kotia lähempänä olevilla pihoilla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten hauska yhteensattuma, että olet asunut tässä lähellä. Pidän paikasta tosi paljon :) Vaikka itse omenalle allergisena en niitä voi syödäkään.... tylsää!

   Poista