kesäkuuta 09, 2013

Sekaisin perhosista

Olen koko ikäni ihaillut perhosia. Sitä huimaa värien sinfoniaa ja rytmiikkaa, jotka perhosten ohuen ohuissa siivissä on. Niitä upeita kuvioita, joissa jokainen yksityiskohta sulautuu toiseen saumattomasti taittaen valoa metallihohtoisesti auringonsäteiden osuessa siipiin.

Jaksan aina vain ihmetellä sitä biologian tunnilla opittua täydellistä metamorfoosia, joka tapahtuu ennen kuin me näemme noiden välkkyvien siipien kauneuden. Miten muodonmuutoksen kautta rumasta toukaksi muuttuneesta munasta alkaa vähitellen muotoutua kotelo, jonka uumenista kaivautuu jossain vaiheessa esille äärimmäisen kaunis perhonen levittäen värikkäät siipensä ja keveästi vain lentelee ilmaan - WAU!

En ole koskaan onnistunut ottamaan hyvää kuvaa perhosesta vaikka olenkin muutamia kertoja elämässäni ollut niin onnekas, että perhonen on laskeutunut kädelle tai olkapäälle. Perhosen laskeutuminen käsivarrelle kutitti ja tuntui mukavalta vaikka kauaa tämä kaunokainen eli siinä viihtynytkään.

Tänään kuitenkin onnistuin tallentamaan muutamia lempiperhosia omalla parvekkeellani joten nauttikaa olkaa hyvä! Lajeja en osaa tunnistaa mutta sanotaanko vaikka, että ne ovat
Marjon Perhosia :)

Kaunista sunnuntai iltaa kaikille :)

6 kommenttia:

 1. Onpas sun parvekkeelle laskeutunut hienoja perhosia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos....varmaan ovat huomanneet kun olen huhkinut siellä kukkien kimpussa :D

   Poista
 2. Mitä ne mahtavat olla kotoisin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä perhosia on tarttunut mukaan matkoilta ja täältä kotimaastakin :) Rakastan perhoskoruja yli kaiken. Tuo perhossormus ja kaulakorut ovat Pilgrimin tuotantoa. Oranssisormus ja kaulakoru ovat liikkestä nimeltä "experssions"....uusi tuttavuus Myyrmannissa.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos Nonna :) näitä perhosia oli myös niin helppo kuva...

   Poista