kesäkuuta 29, 2013

Kasvihuoneilmiö seikkailu

Jos ajat Vanhaa Ykköstietä pohjoista kohti et voi olla näkemättä Nummi-Pusulan kohdalla isoa mainostaulua "Kasvihuoneilmiö Diverssikauppa". Mäki vain ylös ja käännös oikealle niin olet tämän erilaisen näkemisen arvoisen entisen rekkojen pesuhalliin liitetyn kasvihuoneen pihalla. Kasvihuoneilmiötä on vaikea kuvailla vaan tämä "Tuhannen ja yhden yön satujen" -paikka on melkein koettava itse.
Oven pielessä isot leijonapatsaat vastaanottavat hämmentyneet vierailijat. Seuraavaksi törmäät vaaleanpunaisiin flamingoihin valtavien pussimaisten kristallikruunujen alla ja jättihaikala roikkuu katossa. Serkkuni vaimo Sari uhmasi kohtaloaan ja työnsi kättä hain kitaan :)


Jos em. on jo liikaa voit tässä vaiheessa pysähtyä ja ottaa vaikka kupin kuumaa Kasviohuoneilmiön kahvioravintolassa värikkäiden pöytien ja tuolien ääressä ja kerätä rohkeutta jatkaa seikkailuasi  diverssikaupan ihmeellisessä maailmassa. Olen itse ruokaillut täällä myös pari kertaa ja hyvää kotiruokaa tarjolla ainakin niillä kerroilla. Isot annokset eikä mitään turhaa hienostelua vaan leikkeet todella täyttävät nälkäisen shoppailijan vatsan ja lautasen reunoja myöten.


Tavaraa on kaikkialla ja ensin tuntuu, että mitään ei erota ja että kaikki vain vyöryy päälle mutta nopeasti katse harjaantuu ja bongailet sieltä täältä kiinnostavia yksityiskohtia. Ensimmäisen huoneen tai siis kasvihuoneen perällä oli aikoinaan iso papukaija valtavassa häkissä mutta nyt siellä on Kanikonttori. Kanikonttorissa oli viime vierailuni aika tällainen laiskanpulskea kani mutta Kasvihuoneilmiön Facebook sivut tietävät kertoa, että sinne on muuttanut viisi uutta Belgian jättikania. Kyllä kanien kelpaa nyt konttorissaan vilistää :)Seuraava huone tai siis entinen rekkojen pesuhalli on varsinainen labyrintti. Ensikertalainen saattaa eksyä sinne ja välillä käytävät ovat niin kapeita, että hädin tuskin mahdut pujahtamaan eteenpäin. Ahtautta varsinkin kiinalaisten kaappien osiossa mutta aah, niin ihania punaisia tavaroita - tosin uustuotantoa - että oksat pois. Täällä saisi ajan kulumaan vain katselemalla tätä punaisen kirjoa.
Yhdessä osiossa on Kasvihuoneilmiön tekstiä lainatakseni "Meillä joulu on aina tai ei koskaan." Koristeltu joulukuusi ja iloinen tonttulauma punaisissa tonttuhatuissaan tuntuu oudolta kun itse kuljeskelet flip-flopit jalassa ja pyyhit hikeä otsaltasi.


Yksi nurkkaus, jota välttelen aina ja kierrän sen kaukaa on "Armeijan vaatteet ja varusteet". En koe tarvitsevani kypärää, koppalakkia, armeijan vaatteita, maastoasuja, naamiointiverkkoja, kaasunaamaria, kenttälapiota jne. Toisekseen tällä osastolla leijuu aina mielestäni sellainen hieman epämiellyttävän tunkkainen haju. Täältä kyllä saisi ne kuuluisat Ruotsin armeijan stringit mutta jätän aina silti väliin :)

Kierrän myös kaukaa nurkan, jossa on design huonekalujen kopioita eli niitä vihaan yli kaiken. Replica mikä replica eli jos ei ole varaa ostaa aitoa design huonekalua miksi tuhlata rahojaan halpaan ja huonoon kopioon? Se on eettisesti mielestäni väärin ja eikä sovi minulle ainakaan mutta jokainen toimii omien sääntöjensä mukaan ja ostaa jos ostaa.

Kasvihuoneilmiössä on myös bling bling osastoja eli täällä kimmeltää kyllä ihan silmiin sattuvasti. Mahtavia peilejä upeilla kehyksillä eli jos kaipaat näyttävyyttä sisustukseesi tämä nurkkaus on juuri sinua varten. Olen itse kuolannut yhtä hopeakehyksistä peiliä pianon päälle....ehkä tänä kesänä....Martta Wendelinin korttien äärellä kulutan aina aikaa ja muutenkin Kasvihuoneilmiössä ja hyvä korttivalikoima eli näitä tulee siis joka kerta ostettua. Kortteja ei koskaan ole liikaa kun synttäri-, tupari- ja muita juhlakutsuja kuitenkin meille jokaiselle tulee tasaiseen tahtiin.Selailen aina huvittuneena vanhoja kirjoja kuten näitä "Nykypäivien tyttö" ja "Hieno mies" opuksia. Kyllä maailma on ollut hyvin erilainen ennen... Tai voisitko kuvitella tarvitsevasi "Kirjekaavoja rakastaville tytöille ja pojille"? Voi kun todellakin kirjoittaisimme vielä kirjeitä....luulenpa ettei moni osaa enää edes kirjoittaa käsin saati sitten kirjettä. Hyvä lahja siis vaikka vastavalmistuvalle nuorelle ohjenuoraksi elämään :DKasvihuoneilmiössä on pitkään ollut myynnissä tämä karvalla päällystetty lipasto mutta uskon, että jonain päivä ovesta saapastelee juuri oikea henkilö, joka nappaa tämän aarteen itselle :) Jätän itse ehkä kuitenkin väliin ko. huonekalun mutta näitä värikkäitä tuoleja aina ihailen kun väreistä niin hurjasti pidän.


Viimeistään kassalla maksaessasi jäät ihastelemaan eriväristen kristallien välkettä tai muita houkutuksia. Kesäkuun alussa kassalla oli hupaisa naurava marakatti eli pehmolelu, jossa oli liiketunnistin. Lelu makoili siinä kassan lähistöllä ostoskorissa ihan hiirenhiljaa kunnes joku tuli riittävän lähelle niin se alkoi nauraa kikattaa ja kieriä täysillä. Nauru oli sellaista lapsen kikatusta, joka tarttui ostajiin ja siitä tuli älyttömän hyvälle tuulelle. Pahus kun en muistanut ottaa siitä kuvaa!


Kaiken kaikkiaan siis Kasvihuoneilmiö on paikka, jossa kannattaa käydä pistäytymässä - tähän varoituksen sana väliin vaikea vain pistäytyä eli varaa aikaa - jos ajelee vanhaa tietä tai moottoritieltä osaa kääntyä oikeasta liittymästä ylös oikealle on Kasvihuoneilmiö hyvin lähellä. Uusi motari verotti kävijöitä hetkellisesti kun se avattiin 2009 mutta nyt tämä ihmeellinen diverssikauppa on taas voimissaan ja kävijöitä riittää.

Käykää ihastumassa tai vihastumassa - it's your choice!
Kiitos Sari shoppailuseurasta :)6 kommenttia:

 1. Kirjoitin juuri vielä julkaisemattoma postuaksen Kasvihuoneilmiöstä. Anoppilani on aivan lähimaastossa, joten Kasvihuoneilmiössä tule käytyä muutaman kerran vuodessa.

  Ennen valikoima oli enemmän mieleeni, vieläkin suuntaan hyllylle, jossa on yli 10 v. sitten ilmeisesti tanskalaisista antiikkitukuista hankittua tavaraa. Nytkin lähti mukaan vanha jalallinen tarkoilulautanen.

  Kopiotuotteet ja kiinalaisen "uusvanhan" ohitan, tosin karvapäällysteiset lipastot saivat äimistyneenä pysähtymään...

  Sammatin kylän lähellä on kiva edulline kirppari, josta teeemme aina paljon parempia löytöjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hassu juttu, että kirjoitimme samasta aiheesta ja vielä samaan aikaan. Telepatiaa kenties....

   Valikoima on selkeästi muuttunut ei aiemmin oli enemmän ihan aitoa antiikkia.

   Mikä kirppari on Sammatin lähellä? Tai siis missä tarkemmin siellä...olisi kiva poiketa :)

   Poista
 2. Olen käynyt tuolla muutamia kertoja, ja se tosiaan pitää itse kokea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta Nonna....tätä paikkaa on vähän vaikea selittää toiselle :)

   Poista
 3. hyviä kuvia olet ottanut! olipa paikka. mutta sinne on päästävä vielä uudelleen....pöllö, jonka ostin on nyt portinpielessä.)
  Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari vielä kerran kivasta shoppailuseurasta ja se pöllö sopii niin hyvin teidän portinpieleen :) Ens kerralla sitten otat siihen portin pieleen tollaisen leijonan vahtimaan niin saa Jaskakin vähän seuraa :)

   Poista