kesäkuuta 28, 2013

Marjon kesäherkkuja

Kesässä on mielestäni ihan parhautta tuoreet marjat ja muut uuden sadon herkut! Tuoreita mansikoita tulee ostettua päivittäin ja herkuteltua aamuisin puuron ja jugurtin kera sekä ihan sellaisenaan välipalana iltapäivisin. Kotimaisen mansikan tuoksu on jo niin huumaavan ihana, että minulle käy usein siten etten ehdi edes kotiin saakka kun olen jo popsinut osan herkuista automatkan aikana. Eli turha sitten ihmetellä miksi auton ohjauspyörä on ihan tahmean punainen :)

Mansikasta olen useana kesänä tehnyt herkkua, jonka reseptin aikoinaan löysin Pirkka-lehdestä.
Viimeksi nyt juhannuksena tarjoiltiin tätä suussa sulavaa mansikkajälkiruokaa.



Mansikkaherkkua varten tarvitset tuoreita mansikoita, jotka perataan ja lohkotaan. Lisäksi sitruunamelissan lehtiä ja marenkia. Itse tykkään tehdä mansikkaherkun tähän korkeaan neliskulmaiseen lasiastiaan mutta toki mikä tahansa kulho käy. Kulhoon lisätään kerroksittain lohkottuja mansikoita, sitruunamelissan lehtiä ja marenkia. Olen joskus käyttänyt pikkumarenkeja vähän rikottuna täällä välissä mutta yhtä hyvin voi käyttää vaikka valmista isoa marenki pohjaa, jonka sitten vain murentaa pienempiin paloihin. Olen joskus käyttänyt vaihtoehtoisesti mintunlehtiä jälkkärissä mutta itse pidän sitruunamelissan mausta enemmän. Jos haluaa voi jälkkäriin vielä tipauttaa vähän sitruunanmehua.

Juhannuksen aikaan olin koristellut mansikkaherkun vielä syötävillä kukilla.


Äärimmäisen helppo mutta herkullinen jälkkäri - suosittelen! Loput mansikat käytettiin sitten juhannuspäivänä näin.


Minulta löytyi kotoa pussillinen kanapee leivonnaisia. Voitaikinaleivonnaisten päälle muutama tippa likööriä kostukkeeksi, päälle kermavaahtoa ja taas mansikoita. Makoisia :)

Taidan lähteä nyt hakemaan päivän mansikka annosta - slurps. Mukavaa perjantai iltaa kaikille :)





4 kommenttia:

  1. Nam!

    Meillä on jääkaapissa perattuna kiitollinen mansikoita. Kohta ne dipataan suklaaseen ja nautitaan pinkin kuoharin kanssa, loman kunniaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on sellainen mansikkaherkku ettei sitä koskaan jää yli :)
      Suklaadipattuja mansikoita....nams niille ja skol teidän lomalle!

      Poista
  2. Ihanan herkullisen näköistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin sanoa Nonna, että oli myös herkullista ja aah, niin helppoa. Joskus sitä vain iskee sellainen laiskuus, että haluaa jotain nopeaa ja helppoa jälkkäriä ja tämä jos mikä on sellainen :)

      Poista