toukokuuta 01, 2022

Vappupäivää ja toukokuun ensimmäistä

 

Hyvää vappupäivän iltaa kaikille! Sukkelasti meni tämä vappu aika pitkälle ihan kotimaisemissa. Tänään kävimme tosin ajelemassa ihan Helsingin ytimessä Esplanadilla katsastamassa vappuhulinoita. Verrattuna eiliseen kymmenentuhannen ihmisen juhlijajoukkoon väkeä oli ihan maltillisesti liikkeellä. Tänään tosin kaikki kynnelle kykenevät olivatkin suunnanneet jo heti aamusta Ullanlinnanmäelle viettämään sitä perinteistä picnicvappua, joita itsekin on tullut lukemattomia kertoja vietettyä. Syksyllä 2014 Havis Amanda patsaan ympärille avautui Hotel Manta of Helsinki. Tästä voit kurkata miten legendaarisen Ville Vallgrenin naisfiguurin ympärille oli syntynyt hotellihuone, jossa voi myös ihan oikeasti yöpyä. Ystäväni Leena yöpyi miehensä kanssa tässä erikoisessa hotellihuoneessa.

Eilen katsoin Ilta-Sanomien livelähetyksen Mantan lakituksesta, ja tänä aamuna puolestani omalta kotisohvalta YLE Areenan kautta lähes tunnin kestäneen lähetyksen Ylioppilaiden Vappu Ullanlinnanmäellä. Ensi vuonna täytyy terästäytyä ja käydä kurkkimassa vanhoja vappupicnic paikkoja. Huomasin, että Espalla nurmikot olivatkin aidatut joten siellä ei ihmisiä retkihuopineen ja eväineen näkynyt. Varmasti Sinebrychoffin puisto oli myös täynnä kuten muutama vappu sitten kun oikaisimme Mimmin kanssa sen halki. Meidän vappu oli tehty tippaleivistä, donitseista ja mansikoista. Ja totta kai myös simaa kyytipojaksi. Ruokaherkkuja en tänä vuonna ehtinyt edes kuvata ennen kuin ne olivat kadonneet kulhoista ja lautasilta. Ensi vappuna valokuvaajan pitää olla nopeampi etteivät kuvattavat katoa parempiin suihin. 

Vappu oli tänä vuonna ihanan leppoisa. Kävimme Mimmin kanssa myös ulkoilemassa lähimetsässä, jossa valkovuokot ovat vallanneet maan. Sinivuokkojakin oli ihan valtavasti ja pienet "karvaiset" saniaisetkin puskevat jo esille maasta. 
Valokuvissani näkyvät tulppaanit taitavat olla tämän kevään viimeiset. Oma K-Supermarkettimme oli saanut Keskolta tällaisia erikoistulppaaneita 4,95€/nippu. Pakkohan minun oli tuolla summalla ottaa kaksi kotiin. Aivan ihania ja nämä näyttävät ihan pioneilta. Jos joku lukijoista tietää mikä tulppaani lajike tämä on niin kertokaan. Hullaannuin näihin ihan valtavasti.Jostain kumman syystä en pitänyt ylioppilaslakki tänäkään vappuna päässäni kovin pitkään koska se puristaa. Lakkini ei ole vappuhulinoissa vaihtunut vaan se on kyllä omani. Ehkä kaikki vuosien varrella tankattu tieto on kasvattanut päätäni - haluan vakaasti uskoa näin.

Miten sinun vappusi sujui? Oliko simaa ja tippaleiviä tai paistoitko munkkeja? Olitko seuraamassa Mantan lakitusta tai picnikillä? 

8 kommenttia:

 1. Eilinen vietettiin ystävien luona, tänään käytiin pitkällä kävelyllä mm. Kaivopuiston läpi ja lopuksi ex tempore-illallisella Pennyssä. Kiva, rauhallinen Vappu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ystävät, hyvä ruoka ja vappu kuuluvat yhteen! Kaivopuistossa en ole ollut ainakaan 4-5 vuoteen. Viimeksi kun kävin siellä oli Minnie mukana ja kummityttöni.

   Poista
 2. Täällä päin maailma on jo paahteisen kuuma. Olisi kivat rantakelit, jos olisi rantaa. Huviksi riittää urheilukenttä, jossa pelaamme sulka- ja jalkapalloa. Siihen vappukin meni. Tänään täällä vietetään islamilaista pääsiäistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi kun siellä ei ole rantaa jos on rantakeli sekä helle. Vappu ei sillä suunnalla taideta juhlia. Kivaa viikonloppua Nadine ♥

   Poista
 3. Leivoin munkkeja, mutta tänä vuonna jäi simatkin hankkimatta :) Rauhallinen kotivappu täälläkin, mutta jotenkin ihan hurjan kiva vappu kuitenkin.
  Ihanaa viikkoa sinulle Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi joi, itsetehdyt munkit olivat varmasti hyviä! Voitko uskoa, että minä en ole koskaan tehnyt munkkeja itse vaikka muuten leivonkin. Vähän aina arastelen sitä rasvassa paistamista. Ehkä pitäisi joskus kokeilla...

   Poista
 4. Sinulla on sentään ylioppilaslakkisi tallella. Minä olen hukannut omani jo vuosia sitten. Lakin hukkaaminen ei harmittanut yhtään, koska se oli siinä vaiheessa hyvin rähjäisessä kunnossa :D

  Upean näköinen herkkupöytä. Nam!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko yo-lakki tallella mutta onhan se aika kulahtaneen näköinen. Harmi kun lakkisi on hukkui mutta voihan sellaisen ostaa vaikka uudelleen jos haluaa. Monella teekkarilla lakki kokee kovia vappuna.... :D

   Poista