lokakuuta 06, 2021

Värikkäiden lehtien juhla ja Roihuvuoren japanilaistyylinen puutarha

 Roihuvuoren kirsikkapuistoon kannattaa ehdottomasti tehdä retki myös näin syksyllä ruska-aikaan. Kun keväällä puisto on täynnä aivan ihanan vaaleanpunaisia kirsikankukkia niin nyt syksyllä ovat kirsikkapuut punaisten lehtien peittämät. Ja myös nurmelle pudonneet punaiset lehdet saavat maankin näyttämään ihan punaiselta. Virallista hanamia eli kirsikankukkien katselu juhlaa ei tänäkään vuonna järjestetty vallitsevan koronapandemian takia. Kävimme silti pikaisesti pyörähtämässä puiston vaaleanpunaisessa unelmassa. Tästä voit kurkistaa miltä keväällä puistossa näytti kirsikanpuiden kukinta-aikana.
Syksyn värikkäiden lehtien juhla eli "kōyō" tai "momijigari" oli viime viikonloppuna jo alkanut Roihuvuoren kirsikkapuistoissa  🍂🍃🍁 Roihuvuoren kirsikkapuisto on muutenkin laajentunut ja siellä on tehty isoja muutoksia. En meinannut kevään jälkeen tunnistaa puistoa enää. Kunnostuksen yhteydessä puistoon on istutettu myös 90 uutta kirsikkapuuta, jotka ovat kahdeksaa eri kirsikka lajiketta. Ensi kevään voidaan siis odottaa lisää vaaleanpunaisia kirsikankukkia myös. Uusia lehtipuitakin on puistoon on tullut 27 ja havupuita reilut kolmekymmentä.

Nyt syksyllä kirsikkapuiston somistukseksi maahan istutetaan kaikkiaan 70 000 kukkasipulia ja myös runsaasti perennoja. Sisääntuloportti sijaitsee nyt Sahaajankadun ja Abraham Wetterintien kulmassa samassa paikassa missä aikaisemmin sijaitsi pieni koirapuisto. Kävimme siellä joskus Minnien kanssa kirsikkapuistoilun jälkeen juoksemassa ja moikkailemassa karvakavereita.


Hienolta näytti uudistettu puisto jo nyt syksyllä ja odotan jo innolla ensi kevään hanamia. Toivotaan, että virallinen hanami juhla päästään taas järjestetään muutaman vuoden tauon jälkeen. Myös värikkäät lehdet saavat Roihuvuoren kirsikkapuiston näyttämään värikkään kauniilta joten kannattaa piipahtaa jos noilla seuduilla liikkuu Helsingissä.

Me jatkoimme kirsikkapuistosta Roihuvuoren japanilaistyylisen puutarhaan, joka sijaitsee ihan kävelyetäisyyden päässä kirsikkapuistosta. Japanilaistyylinen puutarha on vuonna 1998 perustettu entisen liuskekivilouhoksen paikalle. Puistosta löytyy neljä erilaista puisto-osaa, jotka on nimetty eläimien mukaan: Pienen sinisen lohikäärmeen puutarha, Punaisen fenix-linnun puutarha, Valkoisen tiikerin puutarha ja Mustan kilpikonnan puistometsä.Japanilaistyylisestä puutarhasta löytyy kuunportti, bambuaitoja, paanukatoksia, erilaisia kiviasetelmia, hiekka-aaltoja ja elämänmeren puro. Siellä on myös paljon penkkejä, joille voi istahtaa välillä katselemaan puutarhaa. Viime lauantaina siellä oli omia picnic eväitään syöviä ihmisiä, jotka upean aurinkoinen sää oli houkutellut puutarhaan. En ole koskaan käynyt Japanissa mutta täällä puutarhassa heräsi ajatusta, että joskus haluaisin sinne kyllä matkustaa ja kokea japanilaisen puutarhan myös ihan synnyinmaassaan. Myös japanilaistyylisestä puutarhasta löytyy punaiseksi muuttuneiden kirsikkapuiden alue, jossa voi viettää värikkäiden lehtien juhlaa itsekseen. Alueella ei kirsikkapuita ole monia mutta niiden antama väriloisto oli upea!


Kirsikkapuisto löytyy osoitteesta Jättiläisenpolku 1. Roihuvuoren japanilaistyylinen puutarha puolestaan osoitteesta Roihuvuorentie 10. Molempiin paikkoihin on vapaapääsy ja ne ovat avoinna ympäri vuorokauden.16 kommenttia:

 1. Hengästyttävän upeaa väriloistoa! Syksy tarjoaa meille nyt parastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tarja! Syksy on kyllä minusta tänä vuonna tarjonnut todella parastaan. Meillä täällä pääkaupunkiseudulla on ollut nyt poikkeuksellisen lämmintä, joten jos ei pahemmin sada ja tuule niin ruska tai siis värikkäät lehdet pystyvät vielä hetken puissa. Itse inhoan eniten sitä aikaa kun puut on täysin lehdettömiä ja ihan "pystyyn kuolleen näköisiä". Hyvää viikonloppua <3

   Poista
 2. Upeaa väriloistoa.

  En ole ollut Japanissa ruska-aikaan, mutta temppelipuutarhat ovat upeita kaikkina vuodenaikoina, myös talvella ikivihreineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä syksy on nyt poikkeuksellisen värikäs.

   Mietin juuri tätä postausta kirjoittaessa, että te olitte vuodenvaihteessa Japanissa joten sekä hanami että värikkäiden lehtien juhla on vielä kokematta. Uskon, että temppelipuutarhat ovat ikivihreinäkin lumoavia.

   Poista
 3. Siis niin ihania kuvia ja mitä värejä. Ruska on kyllä tänäkin vuonna ollut aivan upea.
  Kaunista loppuviikkoa sinulle Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi <3 Ruska on minustakin ollut tänä vuonna poikkeuksellisen upeaa ja toivotaan, että jatkuu vielä. Hyvää viikonloppua Outi <3

   Poista
 4. Oi kuinka upeaa väriloistoa. Rakastan syksyssä varsin ruskan punaisia ja oranssia sävyjä ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mira <3 Ruskan sävyt ovat kauniita ja punaiset lehdet jotenkin "ihan utopistisen kauniita". Löysimme eilen Mimmin kanssa koiralenkillä niin isoja vaahteranlehtiä, että ne näyttivät valtavilta. Olisi pitänyt ottaa kuva koiran vieressä niin perspektiivi oli tallentunut muuallekin kuin muistiin mutta pentukoiran kanssa valokuvaus on "välillä vähän haastavaa" myös kännykällä :D

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Tuo on kyllä totta Anna <3 Vaikka syksy on luonnon kannalta "maatumisen ja uuden odottelun aikaa" siinä on silti myös paljon kaunista. Hyvää viikonloppua sinulle!

   Poista
 6. Meillä kirsikkapuut tiputti lehtensä ennen kuin ehtivät ruskaa saada ympärilleen...Olisi kyllä ollut kiva katsoa suloista loistoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa kurja juttu, että menivät noin pudottamaan lehdensä ennen "värikkäiden lehtien juhlaa". Luonto saa puutkin käyttäytymään joskus hassusti.

   Poista
 7. Aivan ihanat syyskuvat!

  Luonto aina tarjoaa inspiraatiota, oliko syksy tai kevät. Olen uudestaan käynyt ihailemassa kirsikkapuiden kukkia aikaisemmassa postauksessasi. Näin eri vuoden aikoina samasta paikasta otetuissa kuvissa tulee ihanasti esille se, että jokaisessa sesongissa on oma lumonsa.

  Värikästä syksyn jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nadine <3 Näistä kirsikkapuista olisi voinut ottaa loppumattomasti valokuvia kun aina tuli joku "vieläkin kauniimpi yksilö" eteen. Kevät on utuisen vaaleanpunainen, joka lupailee tulevaa kun taas nämä värikkäät lehdet ovat "puiden joutsenlaulu" ennen talvihorrokseen vaipumista. Ja uuden kevään ja kesän odottelua.

   Kyllä eri vuodenajoilla on omat hyvät puolensa. Aika, joka kohta on alkamassa eli lehdettömät puut, sateet, pimeys on sekin vain kestettävä talvipäivänseisaukseen saakka. Paljon kynttilöitä kotiin ja hyggeilyä niin kyllä se siitä.

   Värikästä syksyä myös sinne Maltalle kun joskus alkaa :)

   Poista
 8. Hienoja kuvia!

  Roihiksen kirsikkapuisto on ollut vakiokohteemme vuosikausia kirsikkapuiden kukkiessa. En ole ikinä käynyt siellä syksyllä. Taitaa olla jo lehdet pudonneet puista, mutta ensi syksynä aion muistaa mennä käymään siellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rva Kepponen <3

   Kuvat on otettu toissa viikonloppuna joten kyllä varmasti niitä on jo pudonnut enemmänkin maahan. Ja tässä on myös satanut muutaman päivänä. En ole minäkään käynyt kirsikkapuistossa syksyllä ennen vaan aina toukokuussa. Värikkäiden lehtien juhla on näkemisen arvoinen hetki!

   Poista