tammikuuta 05, 2022

Mimmi on jo 9 kuukautta vanha

 


Tänään oli Mimmin osalta pieni merkkipäivä kun hänelle tuli täyteen jo 9 kuukautta! Juhlistimme päivää parilla extra makupalalla ja energisellä hyppelyllä lumihangessa. Katselin ennen joulua kun siivoilin valokuva arkistoani kesäisiä valokuvia ja mietin miten nopeasti tuosta pienestä karvapallosta on jo tullut iso tyttö. Juurihan minä hain kahdelle kämmenelle mahtuvan Mimmin Evitskogista omaan uuteen kotiinsa! Aika menee koiranpennun kanssa ihan älyttömän nopeasti. Välillä tuntuu, että se menee liiankin sukkelasti eli muistaako sitä nauttia kaikista niistä ihan pikkupentu vaiheen käänteistä. Toisaalta on äärimmäisen palkitsevaa nähdä kuinka pennun ja omistajan välinen suhde syvenee sekä vahvistuu. On myös hienoa huomata, että on osannut jotkut asiat kasvattaa toistojen kautta niin, että ne ovat jääneet myös Mimmin päähän. Mimmi on nyt selkeästi murrosiässä, joka koirilla alkaa 7-10 kk välisenä aikana. Jos meille ihmisille murrosikä oli aikoinaan haastavaa ja henkisesti raskasta aikaa niin samaa se on koiranpennulle. Hormonit kun alkavat hyrrätä niin kyllä siinä menee koiran pää myös sekaisin. Olen huomannut selkeitä muutoksia Mimmissä eli hajut ja orastava reviirikäyttäytyminen ovat kyllä vaikuttaneet sen keskittymiskykyyn. Lenkeillä pitää nuuhkia ihan älyttömän tarkasti ja välillä tulee sellaisia "minä en liiku minnekään hetkiä". 
Mimmille on tullut myös uudelleen jos unohtunut puremisvietti takaisin. Pentuna sitä kutitti hampaista ja piti tarttua mitä ihmeellisempiin asioihin kotona. Nyt taas on välillä ihan pakko vähän maistaa tuolin jalkaa ja laatikoston vedintä ohi mennessään. Eteisen kenkähyllyn Mimmi on onneksi unohtanut eli kengät eivät sitä enää kiinnosta. Olen yrittänyt aktivoida sitä mahdollisimman paljon jotta pureminen jäisi ja se onkin vähentynyt. 
"Mörköikä" on myös alkamassa Mimmillä. Se voi täysin tutulla lenkkipolulla alkaa yhtäkkiä murisemaan jollekin tuulessa heiluvalle puulle tai roskapöntölle. Tietystä paikasta yhdellä iltalenkkireitillä emme voi kävellä yhden aukean poikki kun se tuntuu olevan jotenkin "hyvin pelottava paikka". Muistan Minnien käyttäytymisen saman ikäisenä ja se säikkyi tuulessa lentävää muovipussia ihan vauhkona. Tämä vaihe menee onneksi ohi!

Mimmin juoksut eivät vielä ole alkaneet mutta "mörköikä" enteilee sitä, että ovat varmasti kohta alkamassa. Vähän jännittyneenä odotan miten se vaihe tulee menemään mutta aika näyttää. Meillähän on jo "ballerina juoksuhousut" jo ostettuna ja niitä ollaan myös treenailtu vähän kotosalla. Niitä on jaksettu pitää vähän aikaa kun samalla ollaan treenattu jotain muuta aktiviteettia. 


Mimmi on aina niin iloinen ja positiivinen. Hän haluaisi lenkeillä tervehtiä kaikkia koiria ja niiden omistajia. Meillä on omassa pihapiirissä Hilla spanieli, joka on nyt 16 viikko vanha. Hilla on jo Mimmiä suurempi mutta hyvin he viihtyvät yhdessä. Lähistöllä asuvat russelipojat Urho ja Bruno ovat myös Mimmin suosikkeja. Urho ja Bruno eivät taas tule keskenään toimeen eli ovat siis eri perheiden koiria. Jouluaikaan törmäsimme myös hurmaaviin lapinkoiriin, jotka olivat joulunvietossa etelässä. Jokainen päivä Mimmin kanssa on seikkailu, johon pitää myös itse sukeltaa ennakkoluulottomasti. Aina kaikki ei mene kuin Strömsössä ja Mimmi löydetään koskemasta joulukukkiin tai sohvatyynyihin mutta silloin pitää ohjata hänet taas napakasti pois näistä harrastuksista. Toinen on vielä pieni ja oppii koko ajan. Olen äärimmäisen onnellinen, että onnistuin saamaan Mimmin viime keväänä. Ja totta kai äärimmäisen kiitollinen myös Mimmin kasvattajalle Petra Hackmannille siitä, että sain suloisen Mimmin itselleni. 


8 kommenttia:

 1. Ihana energinen Mimmi. Koiranpennun kasvamista on hienoa seurata ja kun saa opetettua jotain pennulle, niin se on aina palkitsevaa. Muistan kun opetimme omaa kultaistanoutajaamme, niin kun kävelimme tien reunaa niin hän pyrki aina kohti tien keskustaa. Mietin mitä käskyä rupeaisin käyttämään ja keksin että sanon "Fia, reunaan". Mieheni hiukan tuhahti, ettei se tuollaista opi, mutta niin vaan oppi.
  Mustille roskasäkeille meidänkin koira aina murisi kun niitä pelkäsi. Juoksuajat koin hiukan hankaliksi kun koiramme ei mielellään pöksyjä halunnut pitää. Mutta uroskoiran kanssa on sitten taas toiset ongelmat.
  Kyllä koirakuume nousee kun näitä kuviasi ja juttujasi katselee ja lukee.
  Mukavia lenkkeilyjä teille! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mimmi - kuten myös Minnie aikoinaan - vastaa täysin rotumääritystään: luonteeltaan eloisa, valpas ja toimelias terrieri, jolla tarkkaavainen ja älykäs ilme. Energisyyttä tältä rodulta ei puutu ja se ei todellakaan sovi "sohvaperunoille". Russelit tarvitsevat menoa ja meininkiä, joka sopii myös minulle. Mimmi haluaa olla mukana asioissa ja se myös osallistuu ihan kaikkeen kotonakin.

   Opettaminen on palkitsevaa sekä koiralle että omistajalle. Ihana kuulla, että teillä on ollut kultainennoutaja ♥️ Me tapaamme usein omilla lenkeillämme 10kk ikäiseen noutajaan. Mimmi leikkii noutajan kanssa mutta kun he ovat "vähän erikokoisia" siinä täytyy olla välillä erotuomarina mukana. Sinä opetit noutajanne hyvin menemään tien reunaan!

   Olemme steriloimassa Mimmin kyllä heti kun se mahdollista koska hänellä ei tulla teettämään pentuja. Minniellä juoksut olivat hyvin vaikeita ja Minnie steriloitiin pari päivää ennen kun täytti 2 vuotta. Urosten kanssa sitten omat ongelmat kuten totesit - hormonit kun pakostaan hyrrää.

   Eikö koira olisi teillekin kiva ;) wink wink! Nyt puhut miehen ympäri.
   Kiitos Kristiina ♥️ ja hyvää loppiaista!

   Poista
 2. Onnea yhdeksänkuukautiselle teinille ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥️ vaikka hän pääasiassa on suloinen tämän "teinivaihe" on välillä kyllä melko haastavaa ja tuntuu siltä, että korvat olisivat ihan sulkeutuneet :D

   Poista
 3. Oikein paljon onnea Mimmille. Näistä Mimmin puuhailuista on aina kiva kuulla. Hän tuntuu ihanan energiseltä ja tutkivaiselta karvakamulta <3
  Mukavaa loppuviikkoa sinulle Marjo ja rapsutuksia Mimmille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi ♥️ Mimmi on onneksi yhtä puuhaileva ja matkustushalukas kuin Minnie aikoinaan. Minun kanssa ei pärjää jos on "sohvaperuna koira". Tosin jo jackrussell rotuna ei ole sellainen, joka nyhjäisi kotosalla ja olisi haluton lähtemään uusiin seikkailuihin. Olen myös ylpeä siitä, että iloinen ja vastaanottavainen Mimmi on kaikkia koiria sekä ihmisiä kohtaan eli haluaa olla kaikkien kaveri.

   Kivaa lauantaina Outi ja rapsutukset ovat menneet perille ♥️

   Poista
 4. Paljon onnea ♡ Ihanaa ja energistä koiraliini elämää ♡ Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tarja ♥️ Kuten tuossa jo Tuulille kirjoitin niin suloinen Mimmi on nyt teininä välillä vähän haastava ja kun on vielä tuo "mörköikä" mutta pikku hiljaa mennään eteenpäin.
   Hyvää viikonloppua sinullekin!

   Poista