marraskuuta 19, 2019

Marraskuun harmautta torjumaan kesäkuvia


M A R R A S K U U ! 

Nyt on se aika vuodesta, josta en erityisemmin pidä pimeyden, sateen ja lyhyiden päivien takia. Olen syntynyt kesällä - kesäkuun viimeisenä päivänä - joten minä rakastan auringonvaloa ja lämpöä. Aikaiset kesäaamut kun aurinko nousee ovat satumaisia. Totta kai myös vastaavasti auringonlaskut saavat aina kameran räpsymään. Iltataivaalla kirkuvat pääskyset ovat kesän merkki kun ne metsästävät ruokaa poikasille. Pihanurmikolla tuhiseva siili tulossa maitokupilleen kuuluu kesäiltaan.

Kesäisen niityn lukemattomat kukkaset - apilat, päivänkakkarat, kissankellot ja hiirenvirnat. Niistä voi poimia kauniin luonnonkukka kimpun maljakkoon ja tehdä kukkaseppeleen. Grillissä tirisevät kesäherkut ja mansikkakku. Kesän ensimmäiset uudet perunat tillin, sillin ja voin kanssa - omnomnom! Pulahtaminen järveen vilvoittemaan kuumana kesäpäivänä tai vain joutilainen istuskelu pihakeinussa kirjan kanssa.

Soutuveneessä voisin istua järvellä vaikka kuinka kauan ja vain katsella horisonttiin. Sininen taivas ja sudenkorento rantakaislikon yllä. Jossain taisi molskahtaa iso kalakin mutta mato-onkea ei tainnut tulla mukaan. Kesämekko ja paljaat varpaat sandaaleissa. Samoilu kesäisessä metsässä kuunnellen lukemattomia lintujen laulua on kuin upea konsertti. Ketunleipiä, maitohorsmia, leinikkejä ja jossain taisi kurnuttaa sammakkokin.

Minä yritän torjua nyt tätä pimeyttä katselemalla valokuvia kesästä. Ja odottamalla jo kuumeisesti talvipäivänseisausta ja sitten alkavaa kevättä ja vihdoin sitä kesääkin. Miten sinä selviät tästä pimeästä ajasta?

12 kommenttia:

 1. Kesä <3

  Marraskuu on minulle kyllä ihan pahinta aikaa harmaine, lyhyine päivineen. Olen itsekin hellinyt mieltä katselemalla kesäkuvia, kyllä se sieltä taas tulee, vaikkei ihan heti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesä on ihmisen parasta aikaa <3

   Mietin miten Minnie mahtaa kokea tämän kaamos/pimeän ajan? Aamulenkillä jo pimeää
   ja iltapäivällä myös päivänvaloa ei näy. Viikonloput ovat ainoa ajankohta milloin
   voidaan ulkoilla myös valoisaan aikaan. Onneksi kohta on talvipäiväntasaus :)

   Poista
 2. Minä tykkään kyllä marraskuustakin, mutta kuvasi saivat hiukan jo kaipaamaan kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tässä marraskuussakin on ollut valoisia päiviä ja jopa aurinkoa.
   Uskon, että marraskuusta voi myös pitää. Kun meille pääakaupunkiseudulle
   satoi lunta vähän muutamia viikkoja sitten näytti hetken jo valoisalta.
   Kirkasvalolamppu on hyvä keksintö mutta kyllä sitä aitoakin aurinkoavaloa tarvitaan.

   Poista
 3. Mä en tiedä, että onko ihanaa vai rikollista näyttää noin kivoja kesäkuvia marraskuussa. En todellakaan tykkää tästä pimeydestä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kysymys :) Ehkä se on molempia eli ihanaa ja vähän rikollistakin jos kurkistaa samalla ulos ikkunastat tuonne säkkipimeään ulkoilmaan. Onneksi tilanne muuttuu kyllä kun se kuuluisa talvipäiväntasaus tapahtuu. Ehkä meidän pitäisi juhlistaa sitä vähän samalla tavoin kuin juhannusta kesällä :) Helpottaisi ehkä tätä pimeyttä!

   Poista
 4. Aurinko, valoisuus, uiminen, lämpö, sanoinko jo aurinko? Ollapa taas kesä!
  Ihanaa iltaa sulle Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auringon voi Outi sanoa vaikka kymmenen kerttaa :D onhan se NIIN ihana juttu.
   On muuten jännää, että kun vähänkin aurinkoa pilkottaa näin talvella niin
   energiataso nousee heti. Ihanaa iltaa Outi <3 pimeydestä huolimatta :)

   Poista
 5. Ihania kesäkuvia, kiitos! Kuvat saavat omat pimeydentorjuntakeinoni (kynnttilät, kirjoihin uppoutuminen ym.) vaikuttamaan varsin tehottomilta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiva kun piipahdit blogissani :)

   Itse harrastan myös sinun pimeydentorjuntakeinoja. Kynttilät, kirjat, sitrushedelmät,
   jäätelö (kohtuudella), kyläily, museot + näyttelyt jne. ovat oivallisia pimeyden
   torjuntaa. Ja totta kai myös ulkoilu!

   Poista
 6. itku miten ihania kuvia, aah ja tuli tarpeeseen! Onko tämä marraskuu kaikkein pahin, mielestäni on, aurinkoa ei vaan näy ja tämä pimeys nielee sisuksiinsa.

  Sydämellistä viikon jatkoa Marjo.<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia ihanuus <3

   Sain ystävältä juuri kuvaviestin maailman toiselta puolelta, jossa hän lekottelee auringossa palmun alla. Pakko myöntää, että vaikka olen onnellinen hänen ansaitusta lomasta olen myös samalla vähän kateellinen siitä etten itse ole auringon hellimänä. Näin marraskuussa se todella tulisi tarpeeseen.

   Oikein mukavaa ja toivottavasti myös valoisampaa viikkoa Tiia <3

   Poista