marraskuuta 09, 2019

Mieleen painuneita paikkoja A:sta Ö:hön


Erilaisiin haasteisiin on minusta kiva vastata aina aika ajoin täällä blogissa. Jo viime helmikuussa bongasin Kristiina K:n blogista hauskan postauksen, jossa hän oli listannut kaupunkeja tai paikkoja, joissa on käynyt elämänsä aikana. Kristiinan innoittajana oli toiminut "Elämäni aakkoset", jota on näkynyt niin blogeissa kuin jossain lehdissäkin viime vuosina.

Minä - joka en koskaan tee mitään luonnoksia tänne blogiin - olin heti luettuani Kristiinan "aakkoset" listannut omat paikkani aivan innoissani. Olin autuaallisesti jo unohtanut koko tämän jutun kun jostain syystä osui silmiini "luonnos" tekstieni joukossa. Piti ihan itse avata ja kurkistaa mitä mahtaa sisältää. Sieltä nämä paikat siis löytyivät jo valmiina joten päätin vielä lisätä muutaman kuvan ja julkaista omat mieleen painuneet paikkani.

Kaikista paikoista en löytänyt omia valokuvia koska matkat näihin kohteisiin on tehty ennen digikamera aikakautta. Jouduin siis vähän lainaamaan kuvamateriaalia netistä mainiten toki lähteet. Tässä tulevat minun mieleen painuneet paikat A:sta Ö:hön.

A - AMSTERDAM


Amsterdamissa käyn työni puolesta usein. Kanavien, asuntolaivojen, tulppaanien ja polkupyörien kaupunki on vienyt sydämeni tässä vuosien varrella. Pidän ihmisten ystävällisyydestä ja välittömyydestä. Kaupunki on pullollaan vanhoja ja arkkitehtonisesti mielenkiintoisia taloja, museoita, nähtävyyksiä ja näyttelyitä. Kukkatorilla pitää aina päästä käymään ja totta kai maistella juustoja. Amsterdamissa kannattaa tehdä kanavaristeily koska vasta silloin kaupunki avautuu ihan kokonaan.

B - BENGTSKÄR 
Bengtskärin majakkasaarella olen käynyt elämässäni kolmesti ja varmasti taas jonain kesäpäivänä suuntaan sinne. Majakkasaaresta tulee elävästi mieleen yksi lapsuuteni lempikirjoista Muumipappa ja meri. Olen haaveillut joskus vielä yöpyväni Bengtskärin majakan hotellihuoneessa. Kun kipuaa 52 metrin korkeuteen ja nousee ylös 252 askelmaa onkin jo majakan huipulla, josta näkee todella kauas aavalle merelle. Meri rauhoittaa vaikka myrskytessään se myös pelottaa. Saaren karu mutta kaunis luonto lisää elämyksellisyyttä.

C - CASCAIS


Portugalin Cascais on idyllisen kaunis entinen kalastajakylä vain 25 kilometrin päässä Lissabonista. Pieniä kivettyjä katuja, maalauksellisen kauniita taloja, värikkäitä veneitä ja todella upeat merinäköalat. Muistan nauttineeni Cascaisissa joka päivä tuoretta kalaa ja äyriäisiä. Ei siis ihme, että tätä rannikkoa, jossa Cascaisin lisäksi löytyy myös kasinoiden ja jetsetin Estoril kutsutaan Portugalin rivieraksi. Läheltä löytyy lumoava UNESCON maailmanperintökohde linnakaupunki Sintra ja Euroopan läntisin kohta Capo da Roca. Altantin aallot ja tuuli on koettava!

D - DRAGSFJÄRD


Dragsfjärdin sympaattisen pieni taajama Kemiönsaarella hurmasi Saariston Rengastie retkellä pari kesää sitten minut. Kaunis puukirkko kirkkolaivoineen oli ihanan viileä paikka kuumana kesäpäivänä hetkeksi levähtää. Sagalundin museoalue on Suomen ensimmäinen ulkoilmamuseo vuodelta 1900 ja täynnä mielenkiintoista katsottavaa. Söderlångvikin kartanossa oli mahdollista nähdä miten Amos Andersson vietti kesiään saaristossa ja totta kai esillä on myös paljon taidetta.

E - EESTIEestiin matkasin Suomenlahden yli ensimmäistä kertaa jo 1993. Kaksi vuotta aiemmin oli Neuvostoliitto hajonnut ja Viron itsenäisyys taas palautettu. Tallinnassa näytti hyvin erilaiselta kuin nykyään. Kaikki valtavat lasiset pilvenpiirtäjät puuttuivat kaupunkikuvasta eikä missään näkynyt "länsimaisia" mainosvaloja.

Ihastuin virolaiseen arkkitehtuuriin ja Tallinnan keskiaikaiseen vanhakaupunkiin jo ensimmäisellä reissullani. Muistan kuin kiipesimme Toompeanmäelle ja katselimme sieltä yli punakattoisen Tallinnan. Seuraava kohde oli Pärnu, jonne tehtiin kesälomalla useamman päivän automatka ja upea hiekkaranta tuli tutuksi sillä reissulla.

Viimeisen vuoden aikana ovat matkani Eestissä suuntautuneet itselleni uusiin kohteisiin kuten Saarenmaalla ja Muhuun, joille menetin totaalisesti sydämeni viime keväänä. Vuosi sitten syksyllä tein ikimuistoisen reissun Rummu Karjääriin, joka on mystinen entinen louhos ja uponnut vankila Harjumaalla. Ehkä ensi kerralla sitten Tarttoon tai jonnekin muualle. 

F - FIRENZE


Firenze on kaupunki, jolle menetin sydämeni käytyäni siellä reppureissullani jo opiskeluaikana. Renessanssin aikaiset rakennukset, Arno joki, Ponte Vecchion silta lukuisine kultasepänliikkeineen ja Ufficin taidegalleria aarteet sotkivat heti nuoren taiteesta ja arkkitehtuurista kiinnostuneen tytön pään. Botticellin Venus maalauksen edessä taisi kulua aikaa ja kauan. Michelangelon alkuperäinen Daavid-patsas Accadomia di belle arti di Firenzen gallerissa mykisti. Santa Maria del Fioren katedraali on kaunis ja todella suuri. Firenze on taiteen ja arkkitehtuurin runsaudensarvi.

G - GDANSK


Gdanskista olin haaveillut vuosia ja melkein kerran jo varannut sinne matkankin. Elokuussa 2018 olin työmatkalla Gdanskissa ja ehdottomasti tänne on päästävä uudelleen sen perusteella mitä ehdin nähdä ja kokea. Gdansk tai silloinen Danzig tuhoutui 90% toisessa maailmasodassa. Vanha jo vuonna 997 perustettu Gdansk oli vauras, kaunis hangakaupunki täynnä upeita rakennuksia, jotka on jälleenrakennettu 1950-1960 -luvuilla uudelleen. Gdanskin vanhassakaupungissa kulkiessani vaikutuin todella siitä miten pieteetillä kaikki on tehty näyttämään ajalta ennen tuhoa. Toisaalta Gdansk tarjosi myös rouheaa uutta kahvilakulttuuria, makoisia ruokaelämyksiä ja ystävällistä palvelua. Ja mikä parasta hintatasoltaan se oli minusta vielä melko edullinen paikka.

H - HAMELN


Hamelnin kaupunki Saksan luoteisosassa Hannoverin lähellä on tunnettu Hamelnin pillipiiparista. Saksalainen kansansatu kertoo tarinaa salaperäisestä miehestä, joka vuonna 1284 karkoitti kaikki rotat Hamelnin kaupungista soittamalla niin lumoavasti pilliä tai huilua, että rotat seurasivat häntä läheiseen Weserjokeen, johon ne hukkuivat. Kaupungin asukkaat eivät kuitenkaan maksaneet sovittua summaa pillipiiparille, joka kostoksi lumosi huilullaan myös kaupungin lapset ja houkutteli heidät läheiselle vuorelle, jonka sisään he katosivat. Tämä kansansatu löytyy myös Grimmin veljesten isosta satukirjasta.

Minä olen viettänyt yhden illan ja yön Hamelnissa työmatkani yhteydessä. Kun saavuin hotellille päätin kävellä hetken Hamelnin katuja ennen iltaruokailun alkamista. Oli tammikuu ja poikkeuksellisen kylmää. Minun ulkoiluni päättyi muutaman sadan metrin jälkeen koska märkää lunta satoi vaakatasossa kovassa tuulessa ja eteneminen oli vaikeaa. Jäi harmittamaan etten nähnyt kaupungista kuin aamulla pienen vilahduksen minibussin ikkunasta. Tänne haluan palata joskus vielä uudelleen.

I - Italia


Italia sai minut ihastumaan itseensä jo ensimmäisellä reppureissullani Euroopassa nuorena. Maan kulttuuri, ihmisten temperamentti, taivaallinen ruoka, arkkitehtuuri, muoti, design, kauniit maisemat ja lukemattomat muut seikat lumosivat minut. Olen reissannut maan aika huolellisesti ristiin rastiin. Minulla on näkemättä saapasmaan "kärki ja korko" sekä Sardinia, jotka aion vielä joskus ottaa haltuuni. Mi piace Italia ♥

J - JAAKKOLAN TILA, MIETOINEN


Jaakkolan tila Mietoisissa on paikka, joka on tehnyt lähtemättömän vaikutuksen "maalaistyttöön sisälläni". Mietoisissa aika tuntuu aina leppoisan mukavalta. Tilan emäntään kaima-Marjoon olen tutustunut paikkakunnalla asuvan ystäväni kautta muutamia vuosia sitten. Minulla on ollut myös mahdollisuus päästä Jaakkolan pihattonavettaan silittelemään lehmiä ja vasikoita. Ihanan rauhoittavaa ja terapeuttista puuhaa, joka saa ympärillä olevan hälyn ja kiireen pois mielestä.

K - KORPPOOKoko Saariston Rengastie on todella kaunista seutua, josta vain osan olen ottanut reissullani haltuuni. Vielä on siis jotain näkemättä tulevia kesiä silmällä pitäen. Korppoossa löytyy todella kaunis Pyhän Mikaelin kivikirkko, jonka pihamaalla kohtasimme Lumo lifestyle bloggaaja Tuulin kanssa papin, josta tuli ihan mieleen englantilaiset teeveesarjat. Kuumana kesäpäivänä hän yritti rauhoitella emäntänsä perään haukkuvaa Minnie russelia kun minä tutkin kirkon sisätiloja. Korpoströmissä olen puolestani luullut nähneeni näkyjä kun pellolla käveli alpakoita, joiden ensin ajattelin olevan pitkäkaulaisia lampaita. Myöhemmin selvisi, että siellä oli alpakkatila. 


L - LONTOOLontoo on mahtava kaupunki vaikka sinne kannattaakin aina varustautua sateenvarjon kanssa. Olen ollut siellä talvella, alkukeväällä sekä kesällä ja aina on satanut. Tuskin syksykään sateeton on :) Englantilainen "vääränpuoleinen" liikenne vaatii aina yhden päivän siihen ettei törttöile liikenteessä ja jää autojen alle. Rakastan Harrodsin tavaratalon hienostunutta ilmapiiriä ja sitä, että siellä on Pets' Kingdom eli yksi kokonainen kerros lemmikeille. Camden Townissa on oma rosoinen tunnelmansa kun taas Notting Hillin talot puutarhoineen ovat kuin suoraan brittileffasta. Lukemattomia museoita, näyttelyitä, teatteria ja musikaaleja. Afternoon teatime on myös kokemisen arvoinen juttu ja ehdottomasti kannattaa poiketa Kensington Roof Gargenissa katsomassa flamingoja.

M - MENTON


Olen ajautunut tähän idylliseen kauniiseen ranskalaiskaupunkiin vähän sattuman kautta. Olimme ystäväni kanssa reppureissulla Nizzassa kun meille ilmoitettiin ettemme voi jäädä kireän majoitustilanteen takia majapaikkaamme enää toiseksi yöksi. Seuraava junareitin varrella oleva paikka oli Menton joten suuntasimme sinne. Löysimme melko edullisen hotellin rantakadun varrelta ja oli todellista luksusta yöpyä omassa kylpyammeellisessa huoneessa vaihteeksi. 

Menton oli äärimmäisen kaunis ja mielestäni jotenkin hyvin italialainen pikkukaupunki. Ja miksi ei olisi sillä Menton sijaitsee hyvin lähellä Italian rajaa. Vierailumme aikana kaupungissa vietettiin elokuista "Kukkafestivaalia" ja siellä oli todella kaunista. Myös värikkäät talot ovat jääneet mieleen. Tänne haluan myös joskus tulevaisuudessa palata. 

N - NEW YORK


Kuva Pixabay

New Yorkissa olen käynyt vain kerran elämässäni mutta reissu jäi mieleen! "The city that never sleeps" -sanonta piti todellakin paikkansa. Huikean korkeat pilvenpiirtäjät, ihana hevosajelu Central Parkissa, Guggenheim, Empire State Building, lukemattomat ostosmahdollisuudet, Harlem, Times Square, Rockefeller Center, Wall Street, Vapaudenpatsas. Käsittämättömän monipuolinen ruokakulttuuri erilaisine herkkuinen, Hershey's Chocolate World, bagelit, Little Italy, China Town... 

Olin New Yorkissa "syyskuun 11.päivän tapahtumien" jälkeen joten tämä näkyi myös katukuvassa. Kävimme katsomassa myös Ground Zeroa, joka sai kyyneleet nousemaan silmiin. Monissa paikoissa oli vielä kaksi vuotta iskujen jälkeenkin todella tiukat turvatoimet ja Vapaudenpatsaaseen ei päässyt sisälle ollenkaan. MoMa - New Yorkin modernin taiteen museo - oli laajennusremontin takia suljettuna. Osa museon kokoelmista oli siirretty Brooklyniin mutta sieltä löytyi vain murto-osa. Ehdottomasti myös Nykkiin on päästävä uudelleen!

O - OTALAMPI JA OINASJOKI


Kuva Pixabay

Äitini vanhemmat ovat kotoisin Otalammelta ja isäni vanhemmat Oinasjoelta. Molemmat kylät  sijaitsevat Vihdissä. Koen, että oma verenperintöni tulee näistä paikoista, jotka ovat muuttuneet toki todella paljon oman lapsuuteni ja nuoruuteni jälkeen. Otalammella oli ihana vanha Pirkolan kyläkauppa ja isovanhempien kesämökiltä kuului kun juna puksutteli Hanko-Hyvinkää rataa. Metsästä käytiin poimimassa mustikoita ja lammesta sai joskus jopa rapuja. Oinasjoen mummolassa oli puolestaan "se pelottava navetta, jossa asui ammuja" ja Peltolan papan kammarissa "karkkikaappi". Mummolan ympärillä aukesivat pellot ja joen varressa olevaan saunarakennukseen oli mukava kävellä serkkujen kanssa. Ihania muistoja ♥

P - PIETARI
Olin vannonut etten koskaan matkusta Venäjälle. Niin minä vain pyörsin päätökseni ja huhtikuussa 2014 tein sinne kolmen päivän matkan Allegro junalla. Tämä reissu muutti käsitykseni täysin ja haluaisin nähdä kaupungin myös kesällä. Pietari on mielenkiintoinen ja kaunis kaupunki, josta löytyy paljon katsottavaa sekä koettavaa. Aloitin Eremitaasista sekä taiteesta ja niin se vein mukaan, että melkein jäin museoon sen sulkemisajan jälkeen. Tein kevään ensimmäisen kanavaristeilyn viimeisten jäiden vielä kelluessa Nevassa. Kolusin läpi Verikirkon, Iisakin kirkon, nautin Singerin kahvilan tunnelmasta, kävelin Nevski Prospektia, samoilin puistoissa, istuin Jelisejevin kahvila-herkkupuodissa... Ehkä jo ensi kesänä taas Pietarissa.

R - RIIKARiika on kaupunki, johon voisin koska tahansa reissata uudelleen. Vaikka olen käynyt siellä viisi kertaa ja nyt kesällä viimeksi löytyy sieltä aina jotain uutta. Suurena arkkitehtuurin ja jugendin fanina teen jokaisella reissullani myös "pyhiinvaellusmatkan" Alberta Ielalle ja muille jugendtalo kaduille. Voin viettää pitkän aikaa katsellen niska kenossa maailman kauneinta jugend julkisivujen rivistöä. Rakastan myös Riian puistoja ja jokivartta sekä ihania pieniä kahviloita ympäri kaupunkia. 

S - SISILIAVietin kerran kaksi viikkoa Sisilian rantalomakohteessa Naxos. Matka on jäänyt mieleeni myös sen takia, että ensimmäisten öiden aikana herättiin aina valtavaan huutoon ja meteliin yöllä kolmen aikaan. Hotelli takapihalla sijaitsi kalahuutokauppa, jossa aloitettiin kalojen myynti aamuyöstä. Vähitellen tähän tottui eikä sitä edes huomannut kun kaikki oli ohi aamuun mennessä. Tällä matkalla tuli syötyä pesce spadaa siis miekkakalaa paljon koska sen pyyntiaika oli juuri meneillään.

Taorminasta löytyy yli 2000 vuotta vanha amfi-teatteri, jossa järjestään oopperajuhlia kesäisin.  Messinassa puolestaan on maailman suurin astronominen kello, jonka katseleminen on kiehtovaa. Kellotorni on tuhoutunut maanjäristyksissä mutta aina se rakennetaan uudelleen. Tässä kellossa näkyvät planeetat, aurinko, kuu, päivät, kuukaudet, viikonpäivät ja sen sanotaan olevan maailman monimutkaisin kello. 

Syrakusa on taas Arkimedeen syntymäkaupunki, jossa on paljon antiikin Kreikan aikaisia nähtävyyksiä. Täällä kasvaa myös papyrusta luonnossa ja Dianysoksen korva-luola on kiinnostava paikka. Myös Santa Lucia on kotoisin Syrakusasta. Ehkä seuraavalla Sisilian reissulla uskallan mennä myös Palermoon.

T - TURKU


Suomen Turku julistaa joka vuosi joulurauhan ja aloittaa minun joulunvieton. Turussa on ihan omanlaisensa tunnelma ja hauska murre. Turun Tuomiokirkko on uljas ja sinne kannattaa kurkistaa sisälle kuumana kesäpäivänä. Kauniin interiöörin lisäksi siellä on viileää. Förillä pääsee Aura-joen yli näppärästi ja se on elämys. Lukuisia kiinnostavia museoita ja kauniita vanhoja taloja. 


U - UUSIKAUPUNKI


Uusikaupunki on Suomen 12. vanhin kaupunki ja täynnä ihania vanhoja taloa. Täällä kuten myös Loviisassa (jonka olisin myös halunnut laittaa L-kirjaimen kohdalle) on paljon katsottavaa. En ole koskaan käynyt Ugissa talvella mutta varmasti silloinkin täällä näyttää kauniilta. Pieni sympaattinen kaupunki, josta löytyy myös automuseo, joka on minun listalla tulevina kesinä jossain vaiheessa. Kaupungista löytyy myös todella upeita portteja, joita en muualla Suomessa ole nähnyt.

V - VARSOVA


Varsovassa vierailin 2016 ja se yllätti minut erittäin positiivisesti. Odotin kovasti Vanhankaupungin Stare Miaston näkemistä. Tämä UNESCOn maailmanperintölistalla oleva kohde tuhoutui 2.maailmansodassa ja se on rakennettu uudelleen. Kuninkaallisen reitin kävelyllä ymmärsin miten totaalisen tuhon Varsova koki sodassa. Kaikki ympärilläni olevat talot ovat 1950-luvulla rakennettuja kopioita. Polin - Puolan juutalaisuuden museo kertoo maan juutalaisten 1000 vuotisen historian.
Varsovasta löytyi myös huikeita pilvenpiirtäjiä ja se kuuluista "Stalinin hammas" talokin.

W - WIENWienin matkasta on jo vuosia aikaa joten olisiko aika reissata taas Itävaltaan? Wien on hienostunut kaupunki, jossa voi toki syödä muutakin kuin wienerschnitzeliä ja sacherkakkua. Sieltä löytyy myös arkkitehti Otto Wagnerin huikeita jugendtaloja. Itselleni on jäänyt mieleen erityisesti Karlsplatzin juna-asema ja Österreichische Postsparkasse. Myös Belvederen ja Schönbrunnin linnat Wienin ulkopuolella olisi kiva käydä läpi uudelleen. Paljon kaunista katsottavaa!

Y - YYTERI 


Porin asuntomessujen jälkeen toissa kesänä minulla oli vakaa aikomus mennä katsomaan Porin Yyterin hiekkasärkkiä. Aika vain loppu kesken messuilun jälkeen. Lapsuuden perhematkoilla ympäri Suomea olen varmaan viimeksi käynyt Yyterissä. Tämä täytyy ehdottomasti ottaa "must to visit" -listalle nyt. Yyterin ranta on peräti kuuden kilometrin pituinen joten kokemisen arvoinen paikka.

Z - ZOO DE BARCELONA 


Barcelonan eläintarhassa olen elämäni ensimmäisen kerran nähnyt virtahepoja ja kirahveja. Eläintarha levittäytyy 13 hehtaarin alueelle ja siellä myös jäljitellään eläinlajien luonnollisia elinolosuhteita. Suurimman vaikutuksen minuun teki Snowflake eli albiino gorilla. Snowflake eli vuodesta 1966 vuoteen 2003 Barcelonan eläintarhassa. Snowflaken kuolema kosketti minua aikoinaan ja luin siitä lehdistä kaiken mitä löysin. Gorillan omat jälkeläiset saivat normaalin värisen karvapeitteen.

Å - ÅLAND


Ahvenanmaalla kävin ensimmäistä kertaa viime syksynä. Vaikka oman lapsuuden perheeni kanssa kolusimme Suomea ristiin rastiin oli minulla Ahvenanmaan kohdalla "musta aukko". Edes kouluaikoina emme koskaan tehneet sinne luokkaretkeä vaikka sitä hartaasti toivoin. Ahvenanmaa vei mukanaan. Karu mutta kaunis Silverskär islands lumosi. Maarianhaminasta löytyi idyllisiä kahviloita, maukasta ruokaa, upea hotelli ja vaikka mitä kivaa ostettavaa ja nähtävää. Saariston luonto oli jo mantereelta kotoisin olevalle elämys ja ympäröivä meri itsessään.

Ä - ÄHTÄRI


Ähtärin eläinpuistossa olen käynyt edellisen kerran nuoruudesta. Muistan elävästi kun kävelimme kohden hotelli Mesikämmentä mökiltämme ja sudet ulvoivat omassa aitauksessaan. Se oli jännää ja ehkä vähän pelottavaakin. Nyt on Ähtärissä ollut pandojakin jo toista vuotta enkä minä ole vieläkään ehtinyt sinne. Tämäkin paikka menee siis mietintämyssyyn!

Ö - ÖFVERSGÅRDS


Jos olisin ehtinyt Örön linnakesaarelle viime kesänä olisi se päässyt tälle listalle. Nyt mieleen painuneiden paikkojen listalle pääsi Öfversgårdin omenatila viime syksyn Ahvenanmaan reissulta. En ollut koskaan aiemmin käynyt omenatarhalla, jossa omenapuut on leikattu näin kapeiksi. Meillä kotona tai kesämökillä niiden annetiin kasvaa aina puiksi mutta ehkä siksi omenat olivatkin pieniä.

En haasta tähän blogihaasteesen ketään mukaan mutta haasteen saavat 
halukkaat napata itselleen.
Mitkä ovat sinun kolme mieleenpainuvinta paikkaan?
14 kommenttia:

 1. Ai, miten ihana aihe. Tiedä, vaikka joskus tarttuisin haasteeseen. Ja U on tietenkin paras!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä jos kuka Mari saisit tähän haasteeseen vaikka mitä upeita paikkoja. Minulla oli joidenkin kirjaimien kohdalla todella vaikeaa valita minkä ottaa ja harmittaa ettei Loviisa mahtunut listalle. Loviisalla kun on aivan erityinen paikka minun sydämessäni.

   Mukavaa isäinpäivää U:hun :D

   Poista
 2. Monta paikkaa on; New Yorkilla on aina paikka sydämestäni siitä lähtien kun vietin NYCin liepeillä vuoden, siellä kävimme myös mieheni kanssa aivan ensimmäisellä yhteisellä matkalla. Kävimme monena vuonna NYCissä ja nyt tekisi mieli taas palata kaupunkiin. Tokio hurmasi vaikken ollut alunperin edes kovin innoissani sinne lähtemään. Tokioon on jo palattu toistamiseenkin ja lähtisin milloin tahansa uudestaan. Kolmanneksi pitänee sanoa Pariisi ihan siksi, että olen siellä ollut 50 kertaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että minäkin näkisin ihan erilaisen New Yorkin nyt kun terroristi-iskut ovat kaukainen juttu. Jotenkin Groudn Zeron näkeminen vielä konkretisoi tapahtuman ja sen jälkeen oli mieli pitkään vähän alamaissa. Pariisia arvoin myös pitkään P-kirjaimen kohdalle mutta sitten Pietari sai paikan kun olin ollut niin itänaapuria vastustavalla kannalla.

   Poista
 3. Ihania matkakohteita sinulla on ja yhdessä niistä asunkin! Riika ja New York kiinnostaisivat näistä ainakin. Saa nähdä pääsenkö niihin joskus.
  Mukavaa isänpäivän jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina ♥ Sinä asut todella ainutlaatuisessa paikassa siellä Ahvenanmaalla. Toivotaan, että pääset Riikaan ja New Yorkiin, jotka ovat todella erilaisia kohteita mutta kiinnostavia. Toinen on runsaudensarvi, jossa ei tekemisestä ole puutetta - toinen taas hyvin pittoreski kaupunki. Mukavaa isänpäivän jatkoa sinne Ålandiin ♥

   Poista
 4. Olipa kiva postaus! Omat kolme suosikkipaikkaani olisivat Casablanca, Kos ja Mallorca.
  Ihanaa sunnuntaita sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi ♥ Tähän blogihaasteeseen vastatessa tuli mieleen lukuisia hauskoja muistoja vuosien varrelta eri matkoista. Sinun suosikkipaikat kuullostavat mukavilta ja Mallorcalla olen itsekin ollut kerran. Kivaa tiistaita ♥

   Poista
 5. Tosi kiva jutun aihe tämä! Voisin itsekin harkita tällaisen kirjoittamista, täytyy laittaa mietintämyssyyn.

  Kensington Roof Gardens on muuten ollut jo pidempään suljettuna. Se avataan uudelleen restauroituna 2020, mutta vielä ei ole tietoa tuleeko siitä maailmanluokan ravintola - vai suljetun piirin yksityisklubi. Sääli jos päätyvät jälkimmäiseen, sillä tuo kattopuutarha oli flamingoineen ja mandariinisorsineen upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna ♥ Tartu ehdottomasti tähän jossain vaiheessa koska olisi hauska lukea
   sinun merkityksellisista paikoista.

   Oli ihan pakko googlettaa ja tottahan tämä on. Voi miten surullista! Kensington Roof Gardens oli minusta aivan mieletön keidas. Luulisi, että Lontoossa riittäisi kattoja perustaa sekä ravintola että yksityisklubi ja täällä voisi säilyttää puutarhan. Käynti tuolla oli elämys.


   Poista
 6. Ihana postaus! Muutaman kirjaimen kohdalla olisin heti valinnut saman paikan kuin sinä :)

  Kolmen paikan valitseminen on aivan mahdotonta. Jos saisi vaan kolme niin entinen kotikaupunkini Tokio, Amalfin rannikko ja Malediivit.

  On varmaan pakko tehdä oma listaus.

  Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rouva Kepponen ♥ Kiva kuulla, että meillä on samojakin paikkoja listalla.

   Arvasin, että kolme paikkaa on vaikea valita. En osaisi itsekään niitä suoralta kädeltä nimetä koska niin monta paikkaa on lähellä omaa sydäntä. Sinun paikat kuullostavat hurmaavilta ja niistä vain Amalfin rannikko on tuttu.

   Jään odottamaan listaustasi innolla. Kivaa tiistaita!

   Poista
 7. Kyllä oli kiva haaste. Mulla olis mennyt sormi suuhun 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiito Maiju :) Kokeile sinä mitä paikkoja omaa listaasi tulisi. Tämä on todella kiva haaste ja paikathan voivat olla myös Suomesta.

   Poista