marraskuuta 27, 2019

Frenchic kalkkimaali -workshop Hyrylässä ja afternoon tea


Sain kutsun osallistua Frenchic kalkkimaali -workshopiin isänpäivä viikonlopun lauantaina. Hyppäsin intoa puhkuen autoon ja lähdin huristelemaan Tuusulan Hyrylään. Tästä tulisi ihan varmasti mielenkiintoista ja pääsisin myös oppimaan jotain itselleni ihan uutta!

Huhtikuussa olin Kevätmessujen yhteydessä löytänyt mielenkiintoinen osaston, jossa oli esillä minulle täysin uusia Frenchic Paint -kalkkimaaleja. Messuilla tutustuin myös Pappilan Sunday Shopin Minnaan, joka toimii Frenchic kalkkimaalien maahantuojana.

Toukokuussa kävin kurkkimassa miltä Minnan kesäpuoti Iittalan vanhan pappilan yhteydessä näyttää. Silloinkaan en oikein ehtinyt keskittyä kalkkimaaleihin kun Pappilan taidepuutarha vei niin totaalisesti mukanaan.


Frenchic -workshop ja Afternoon tea järjestettiin Onnion Storessa. Tämä jännä kivijalkaliike on perustettu Tuusulan Hyrylään joulukuussa 2017. Onnion Store toimii myös Frenchic Paint -maalien jälleenmyyjänä. Harmaassa marraskuun iltapäivässä valaistu vanha polkupyörä johdatteli minut oikeaan paikkaan sisälle. Onnion Store on hauska ja mielenkiintoinen yhdistelmä kirpputoria, valikoitua uusien tuotteiden myyntiä ja kahvilaa. Ja ehdottomasti tänne tullaan tutustumaan ihan ajan kanssa joku toinen kerta. Niin paljon kivaa katsottavaa siellä oli!Tilaisuuteen oli saapunut vieraita Englannista saakka ja paikalla oli myös Frenchic Paint -kalkkimaali yrityksen perustaja ihana Pam Gruhn. Vietin äärimmäisen mielenkiintoisen jutusteluhetken hänen kanssaan. Pamin intohimo on ollut jo vuosia vanhojen huonekalujen uudelleen elävöittäminen. Tuunatessaan huonekaluja hän oli kuitenkin tyytymätön käyttämiinsä kalkkimaaleihin ja alkoikin kehittämään kestävää mutta samalla ympäristöystävällistä maalia. Näin syntyikin sitten vuonna 2014 Frenchic Paint ja loppu on historiaa.

Tällä hetkellä Frenchic Paint -yrityksellä on maailmanlaajuisesti 370 jälleenmyyjää. Englannissa yritys on nopeimmin kasvanut kalkkimaalitoimittaja. Vanhojen kalusteiden DIY-tuunailijat ja sisustajat ovat ihastuneita tuotteisiin löydettyään nämä ympäristöystävälliset tuotteet. Facebookissa The Frenchic Fan sivulla on yli 85 000 seuraajaa ja Instagramissakin Frenchicpaint sivulla lähes 
30 000. Facebook sivulla jaetaan myös fanien tuunaamia kuvia kalkkimaalatuista kohteista. 

Pam kiertää ympäri maailman jälleenmyyjien luona tilaisuuksissa ja hän oli ensimmäistä kertaa nyt Suomessa. Harmaa, marraskuinen viikonloppu ei antanut hänelle parasta kuvaa maastamme joten toivottavasti saamme Pamin tänne joskus kesällä uudelleen. 

Pam Gruhn ja Karen Jones

Briteissä ja Yhdysvalloissa ilmiöksi noussutta kalkkimaalia Frenchic Paint saa myös meiltä Suomesta. Tuote on ympäristöystävällisesti valmistettu, turvallinen ja tutkittu kalkki- ja mineraalimaali, joka on valmistettu nimenomaan huonekalumaalaukseen. Frenchic Paint tuotteisiin ei ole lisätty VOC-yhdisteitä eikä piilotettuja yhdisteitä. Frenchic -tuotesarjaa voi käyttää myös huoletta lastenhuoneen ja makuuhuoneen kalusteissa. Sekä Frenchic-maali että myös vahat ovat EN71:3 -sertifioituja (Toy Safe).


Workshop -tapahtumassa Karen Jones Englannista esitteli miten tehdään krakelointia eli saadaan aikaiseksi halkeilevaa ja valmiiksi vanhalta näyttävää maalipintaa. Easy Cracklen -tuotteen avulla onnistutaan tässä krakeloinnissa ja saadaan aikaan maalaisromanttisia pintoja kalusteisiin. Miten tuo halkaileva maalipinta voikaan näyttää romanttiselta ja ihanan vanhaltakin.


Toinen itseäni kovasti kiinnostava tekniikka oli decoupage. Olen itse joskus vuosia sitten tehnyt joululahjoiksi pipareilla täytettyjä lasipurkkeja ja niiden kylkeen siirsin kuvia kivoista lautasliinoista. Frenchic Paint toimii tässäkin apuna. Pääsimme tutustumaan myös sabloona-maalaukseen sekä Frensheen metallihohtoiseen viimeistelyjauheeseen, jota on saatavilla viittä eri värisävyä. Jauhe sekoitetaan Finishing Coat viimeistelypinnoitteeseen.


Itselläni on eteistilassa lapsuudenkodistani valkoinen kaapisto laatikoilla, jonka tuunamista olen miettinyt jo monta vuotta. Aloin jo kuumeisesti hahmotella miten voisin muuttaa sen ulkonäköä näillä Frenchic kalkkimaaleilla käyttäen eri tekniikoita. Ja totta kai vaihtamalla myös siihen uudet posliiniset vetimet. Ehkä tämä projekti käynnistyy nyt tulevana keväänä... Täytyy vielä vähän tuumailla ja hakea ideoita vaikka tuolta Frenchic fanisivun kautta.
Pam Gruhn on ajatellut myös laiskoja maalareita! Frenchic maaleista löytyy nimittäin Lazy Range - laiskurin maali, johon on lisätty vahakin jo valmiiksi. Maali on yhtä turvallinen kuin Original Chalk Paint ja muut Frenchic -tuotteet. Lazy Range -maaleja ei siis ohenneta ettei vahaominaisuus heikenny. Maalia voivat myös ammattilaiset käyttää ruiskumaalaukseen ohentamattomana. Maali soveltuu sisätiloihin eikä sitä tarvitse siis enää suojata.Erittäin inspriroiva ja kiva lauantai iltapäivä, joka päättyi vielä perinteiseen afternoon tea -teehetkeen. Tarjolla oli teetä ja totta kai niitä perinteisiä englantilaiseen teehetkeen kuuluvia tuotteita.

Tästä linkistä pääset Pappilan Sunday nettisivuille, josta löytyy Frenchic maalausvinkkejä, tuotteet ja värikartat. Oman paikkakuntasi jälleenmyyjän löydät myös Pappilan Sundayn kautta sekä totta kai voit tilata tuotteita netistä.

 Kiitos kun sain olla mukana 


"We're not afraid to tell you what's in our paint, 
in fact, we proudly display our ingredients on 
each and every tin." Frenchic Paint

8 kommenttia:

 1. Wow, vähänkö kiva tilaisuus ollut ja ihan mielettömiä juttuja noista serveteistä saatu aikaiseksi.

  Kivaa marraskuun vikaa viikkoa Marjo. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilaisuus oli kyllä ihan huippu kiva ja inspiroiva. Käsillä tekiminen ja DIY-jutut ovat kivaa ajanvietettä ja nyt voisin todella tuon omankin kaappi vähän tuunailla. Pam Gruhnin tuotteet ovat huippuhyviä ja Frenchic Paint -sarja on kaiken kattava. Pensseli käteen ja maalaamaan!
   Kivaa torstai iltaa Tiia ♥

   Poista
 2. Onpa ihanan kuuloinen lauantai ollut sinulla. Arvaat jo varmaaan, että kuka tuolla olisi myös viihtynyt?
  Kivaa torstai-iltaa Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän Outi, että sinä jos kuka olisit viihtynyt tässä workshopissa. Tulit nimittäin heti mieleeni kun astuin jo sisälle Onnion Storen ovesta sisälle. Olet kyllä sellainen tuunailija velho. Kivaa perjantaita ja alkava viikonloppua Outi <3

   Poista
 3. Mistä mahtaa johtua kun en ole kahteen viimeiseen postaukseesi päässyt lukemaan? Klikatessani postauksen otsikkoa blogiluettelossani se kyllä menee blogiisi, mutta sivu on tyhjä. Tämä postaus on viimeinen jonka olen saanut näkyviin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siihen on varmasti ollut syynä se, että olen joutunut muuttamaan ne vielä luonnostilaan kun postauksista on puuttunut tietoja. Pahoittelut! Joskus vahingossa tulee painettua julkaisupainiketta kun pitäisi painaa tallenna ja postaus tulee julki kunnes se taas on muutettava "luonnostilaa" kun ei ole vielä valmis.

   Kivaa perjantaita ja alkavaa viikonloppua Kristiina :)

   Poista
 4. OnnionStore on tuttu paikka. Kävimme siellä Katin kanssa kesällä samalla reissulla, kun kävimme Koiramäen Pajutallilla, joka on aivan lähellä. Myös nuo Frenchic kalkkimaalit ovat tuttuja. Ostin niitä pari pientä purkkia jo kevätmessuilta ja Tuusulasta ostimme lisää. Tuo laiskurin maali on kyllä todella kätevä ja helppo käyttää. Olen maalannut niillä yhden pikku pöydän ja pari jakkaraa. Lisäksi maalit ovat todella riittoisia.

  Teillä on varmasti ollut mukava iltapäivä. Tuollaiset tapahtumat ovat niin inspiroivia. Mielenkiinnolla jään odottamaan eteistilasi kaapiston muutosta. Toivottavasti esittelet sen sitten täällä blogissasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan sinun Koiramäen Pajutallin yhteydessä maininneen paikasta. Itse taas tutustuin Frenchic maahantuojaan Minnaan, joka taas johti Pappilan Sunday reissuun ja nyt tänne Onnion Storeen. Kun näistä jouluhässäköistä päästään niin uusi tutkimusretki Tuusulaan ja Onnion Storeen. Täytyy ajan kanssa päästä tutkimaan hyllyjä.

   Jos eteisen kaappini joskus toteutuu niin lupaan esitellä sen blogissa. Se on todella peruja lapsuudenkodistani ja kaipaisi muutosta. Olen jo kerran ostanut siihen posliinivetimet, jotka käytettiin sitten muualla kun kaappi ei "restauroitukaan".

   Poista