tammikuuta 29, 2018

Mary Katrantzou on värien ja printtien kuningatar

Mary Katrantzou SS18

Olen ehkä luonteeltani epätyypillinen suomalainen koska rakastan värejä sekä printtejä pukeutumisessa. Vaikka talviaikaan tuleekin usein vedettyä ylle mustaa tai muita tummia sävyjä niin kevään koittaessa kaikki muuttuu taas värilliseksi valon lisäännyttyä. Olen myös armoton haaveilija ja nettisurffailija. Omaan myös aivan uskomattoman kyvyn bongata ihania luksusmerkkejä, jotka kolahtavat minuun kuin metrin halko. Vaatebrändejä, joiden hintalaput on aivan liian kalliita minun kukkarolleni mutta silti jaksan unelmoida "jonakin päivä minulla on tällainen". Yksi haaveiluni kohde on Mary Katrantzou - värien ja printtien kruunaamaton kuningatar!

Mary Katrantzou SS18

Mary Katrantzou SS18

Mary Katrantzou (1983) on syntyperältään kreikkalainen mutta hän muutti 2003 USA:han opiskellakseen arkkitehdiksi (Rhode Island School of Design). Maryn äiti toimi Ateenassa sisustusarkkitehtina ja hänen isänsä vaateteollisuuden parissa joten luovuutta löytyy ihan lähipiiristä. Mary ehti opiskella arkkitehtuuria kandin tutkintoon saakka ennenkuin hän päättikin vaihtaa oppilaitosta. Siirtyminen takaisin Eurooppaan ja Lontooseen opiskelemaan muotisuunnittelua (Central Saint Martins College of Art and Design) oli seuraava etappi äärimmäisen lahjakkaalle nuorelle naiselle. 

Mary valmistui 2005 maisterinpaperein ja samana vuonna hän esitteli jo ensimmäisen omaa nimeään kantavan mallistonsa. Muutaman vuoden kuluttua London Fashion Week muotitapahtumassa olikin jo catwalkilla syys-talvimuotia AW2009. Ja yhtäkkiä Mary Katrantzoun nimi olikin jo lupaavimpien suunnittelijoiden joukossa ja kaikki puhuivat hänestä uutena tähtinimenä. 

Mary Katrantzou SS18

Mary Katrantzou

Mary Katrantzou on niittänyt mainetta ja saanut useita muotialan tunnustuksia: Swiss Textiles Award, British Fashion Award for Emerging Talent in Womenswear, British Elle Style Awards jne. Vaatteiden lisäksi Mary on lanseerannut myös laukkuja ja kenkiä. Vuonna 2012 Mary sai tehtäväkseen suunnitella Lontoon Design Museon kolme metriä korkean joulukuusen, jossa näkyi hänen sen vuoden vaatemallistonsa värejä, Swarovskin kristalleja ja Lesage helmikirjontaan. Tuon joulukuusen olisin halunnut niin päästä näkemään ihan livenä!

Mary Katrantzou SS18

Mary Katrantzou SS18

Mary Katrantzou SS2017 psykedeeliset kuosit


Mary Katrantzou on tehnyt myös lukuisia yhteistyömallistoja mm. vaateketju Topshopin ja Longchampin kanssa. Totta kai nämä mallistot on myyty hetkessä loppuun. Viimeisin yhteistyö taitaa olla Adidaksen kanssa tehty capsule-mallisto, jossa tutut Adidaksen kengät ovat saaneet ylleen Maryn upean värikkäitä printtejä. Näitäkin himoitsen!





Maryn arkkitehtuurin opinnot näkyvät minusta hänen tavassaan suunnitella vaatteita ja käyttää kangasta kuin rakennusmateriaalia työstäessään sitä. Vaatteet ovat ehdottomasti näyttäviä ja ne varmasti huomataan kantajansa yllä. Pidän myös siitä, että hänen tyylinsä uusiutuu koko ajan ja mallistot eivät toista itseään vaan ovat raikkaan erilaisia jokaisena sesonkina. Esimerkiksi vuoden 2014 mallistossa oli käytetty paljon erilaisia symboleita. Muuntautumisesta huolimatta jokainen mallisto on juuri Maryn näköinen - rohkean värikäs ja ihan supernaisellinen. Mary löytää vaatteisiin myös veistoksellisuutta, joka korostaa meidän naisten parhaita puolia.

Kaikki postauksen kuvat on lainattu netistä

Odotan jo innolla minkälainen mahtaa olla seuraava Mary Katrantzoun mallisto!

Jos et ole osallistunut blogin Teemu Järvi Illustration arvontaan niin ehdit vielä sillä arvonta sulkeutuu 30.1. klo 18.00.


18 kommenttia:

  1. Siis osaapa olla ihania värejä ja kuoseja näissä vaatteissa. Tuollainen pallomallinen hame olisi kyllä aivan ihana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on samanlainen maku Outi :) Nyt vaan sitten säästämään rahaa näihin...
      Tiedätkö, että olen aina pitänyt pallohameista - ollaan samiksia :D

      Poista
  2. Upeita värejä!<3 Mahtavat asut :)

    http://www.jeannays.fi/?m=1

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) nyt pitää vain alkaa säästämään rahoja näitä varten tai jatkaa sitä ikuista haaveilua.... :D

      Poista
  3. Hauska tapa yhdistää sporttisuutta ja naisellisia kuoseja.

    Digiprinttaamien on mahdollistanut uniikkien, värikylläisten kokoelmien tekemisen ihan uudella tavalla. Itsekin olen tänän etsinyt googlaamalla villakoiria ja kissoja asiakkaan omaan digiprinttiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mary uusin mallisto on mielestäni ehkä kaikkein "sporttisin" mutta naisellisuus on aina mukana. Ehkä tuo capsule-malliston suunnittelu Adidakselle on herättänyt kiinnostuksen myös muuten "urheilulliseen".

      Digiprinttaus monissa tuotteissa kuten vaikka lattiamatoissa on ihan käsittämätöntä. Siinä on rajattomat mahdollisuus ja hyvä paikka personoida vaikka omaa kotiaan.

      Poista
  4. Uusi tuttavuus minulle tuo merkki. Upeita vaatteita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuire ❤ Itse en ole ihan alusta lähtien seurannut Maryn uraa mutta aika pitkään kuitenkin.

      Poista
  5. Aivan ihania printtejä ja oikein tulin kesämielellä ja huolisin tuolta kyllä vaikka mitä. Kivaa keskiviikkoa Marjo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jännä juttu Tiia, että minulla on pari päivää ollut pakkasista huolimatta ihan keväinen fiilis. Ja kyllä näin värikylläiset vaatteet vielä lisäävät sitä tunnetta. Mutta keväthän on ihan ovella. Kohta jo helmikuu ja sehän on lyhyt.
      Mukavaa iltaa Tiia ❤

      Poista
  6. Mukavan näköisiä kesävaatteita, tosin jotenkaan nämä ei olisi itselleni tarkoitettu, mutta ihanaa kun on tarjolla jokaiselle jotakin. Olen aika värinirso vaatteissa, mutta taas lapsen vaatteissa haluan värejä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ymmärrän sinua hyvin :) Jotkut kokevat olevansa mieluummin itse melko yksivärisissä ja lapsilla värejä voi olla enemmänkin. Toisaalta näiden luksushintalaput hillitsevät minua hankkimasta Maryn luomuksia mutta onneksi haaveilu on ilmaista.

      Poista
  7. Ihania kuoseja, vaikka en ehkä kaikkea osaisi itselleni kuvitella. Tykkään itse melko hillityistä värimaailmoista, mutta pieni printtilisä ei ole ikinä pahitteeksi :)

    https://heidi-karoliina-a.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heidi kommentistasi :) Printit eivät koskaan ole pahitteeksi.
      Kivaa päivää!

      Poista
  8. Osa näistä näyttää ihanilta! Mutta nuo psykedeeliset housut jäisivät ainakin minulla kaupan rekkiin. :D :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo psykedeliamallisto ei minuakaan kovasti puhuttele mutta siinäkin oli käytetty jännästi mukana antiikin ajan koristelua :) Mary jaksaa yllättää.

      Poista
  9. Ou nou, nyt on iloittelua väreillä! Kivahan noita on katsoa noiden pitkien hoikkien mallien päällä, mutta itselle en todellakaan voisi näitä kuvitella (mä rakastan mustaa, :D). Marjo sulle sopii kyllä näistä mikä vaan ja olenkin ihastellut sun päälläsi niin keltaista kuin punaista. Mukavaa viikonloppua <3. Mielettömän ihania kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta on aika tyylikäs valinta😍 itsekin käytän sitä myös vaikka väreistä pidänkin.
      Mukavaa viikonloppua Sari❤

      Poista