tammikuuta 14, 2018

Minnien koirakuulumisia ja Matkamessut -arvonnan voittajat


Vähään aikaan ei blogin puolella ole russeliriiviöni Minnien kuulumisia päivitetty joten nyt on aika korjata tilanne. Minnie täytti 12 vuotta 3.lokakuuta ja juhli synttäreitään totta kai koiramaisen kakun kera. Tällä kertaa ei ollut perinteistä nakkikakkua vaan uusi luukakku versio. Kuvassa päivänsankari yrittää keskittyä ihan hurjasti kun komento "paikka" on annettu ja kakkuun ei saa vielä kajota. Voitte uskoa, että siinä ei mennyt edes sekuntia kun "vapaa" komennon jälkeen kakku katosi jonkun ahnaaseen kitaan :)


Minnie on perinteiden mukaisesti kesän jälkeenkin reissannut mukanani kun olen kierrellyt lähiseutuja. Tässä ollaan lokakuussa Karkkilassa kosken kuohujen rannalla. Ilme kuvassa kertoo siitä, että olisi suuri hinku päästä haistelemaan paikallisten koirien merkintöjä maastossa eikä tässä vain tönöttää tyhjänpanttina jonkun typerän kameran edessä. Toisaalta hän on kyllä tottunut poseeraamaan kun koko ikänsä on sitä tehnyt.


Uusikaupunki, Ugin vanhat talot -tapahtuma, syyskuun alku

Marraskuun 28.päivän iltana Minnien hännästä löytyi outo punainen karvaton läiskä, joka minusta muistutti ihan hotspottia. Koskaan ennen tällaista ei koiruudella ole ollut mutta googlettamalla löysin kuvan ja näytti vähän samanlaiselta. Varasin ajan eläinlääkärin seuraavalle päivälle koska yleensähän koiran "vaivat" huomataan aina iltasella myöhään kuten tässäkin tapauksessa mutta päivitykseen tämän takia ei kannattanut lähteä jonottamaan.


Eläinlääkäri ei ollut ollenkaan niin kiinnostunut russeliriiviön hännästä kun sen oikeasta silmästä. "Oletko huomannut, että Minnien oikea silmä olisi suurempi kuin toinen?" oli seuraava kysymys eläinlääkäriltä. Tarkemmin kun mietin niin ehkä parin viikon ajan olin huomannut "jotain outoa silmässä" tai näin ainakin muistan vastanneeni eläinlääkärissä. Mutta en tiedä oliko se suurempi? Vaikea muistaa tai sanoa kun näkee toisen päivittäin...


Minnien silmänpaineet otettiin eläinlääkärin toimesta ja oikean silmän paine oli kohollaan. Saimme kehotuksen ottaa yhteyttä eläinlääkäriin, joka on erikoistunut silmiin ja onneksi sellainen löytyi Tammiston Evidensiasta vielä samalle illalle. Minnie silmänpaineet mitattiin uudelleen ja oikean paine oli kohollaan tosin ei niin paljon kuin oman eläinlääkärin mittauksissa oli ensin näyttänyt.


Saimme silmätipat eli ihan samanlaisia lääkkeitä mitä meille ihmisillekin käytetään silmänpainetaudin eli glaukooman hoitoon. Trusopt ja Xalatan silmätipat aamuin illoin silmään ja päivällä vielä Trusopt yksinään. Hyvin on russeliriiviö antanut laittaa tipat silmiin emmekä pitäneet "muovikypärää" hännänkään takia päässä kuin muutaman päivän. Häntään tuli rasvaa koska kyseessä on ehkä rasvapatti tai syylä "jota koira on alkanut nuolemalla hoitamaan".


Eläinlääkäri totesi vielä ettei Minnien silmän linssi ole irronnut ja silmänpohjan solut ovat normaaleja. Minnie tulee käyttämään näitä tippoja tästä eteenpäin aina. Minua helpotti myös tietää, että vaivaa voidaan lääkitä. Totta kai matkalla Evidensiaan olin googlettanut, että pahimmassa tapauksessa silmänpaine voi puhkaista silmän ja se voidaan joutua poistamaan. Meidän omassa koirapuistossakin käy koira, jolta toinen silmä on poistettu. Koirille ei laiteta silmäproteeseja.


Olemme käyneet nyt jo kontrollissa silmälääkärin luona viime viikolla ja oikean silmän paine on normaali. Päivätipasta luovutaan mutta edelleen jatketaan aamu- ja iltatipoilla. Ne menevät jo ihan rutiinilla ja namuja siitä saa palkaksi kun silmään jotain tiputetaan :) Tiistaina käymme vielä poistattamassa pienen varren päässä roikkuvan syylän takakintereestä ja sitten toivottavasti ei tarvitse vähään aikaan piipahtaa eläinlääkärin luona.

Ollakseen 12-vuotias on Minniessä virtaa kuin pienessä kylässä ja pehmolelut saavat edelleen kyytiä. Meillä eivät täytetyt pehmolelut kestä kuin muutaman minuutin ennen kuin vanutupot, vinkupillit ja muuta irto-osat ovat pitkin lattioita. Toisaalta omat tavarat saakin rikkoa ja repiä koska koskaan ei russeliriiviö ole hajottanut mitään kodin muuta irtaimistoa, kenkiä jne. ❤️ Minnie ❤️


Tänään on päättynyt Matkamessujen messulippuarvonta.
Ja nyt vihdoin aika paljastaa ketkä ovat
voittajat.

Onnetar eli arvontageneraattori valitsi osallistujien joukosta Minnan ja Marja-Liisan.
Onnittelut ❤️

Suurkiitos teille kaikille, jotka otitte osaa tähän arvontaan.
Kannattaa pysyä kuulolla sillä tulen järjestämään vielä arvonnan juhlistamaan
blogin 5-vuotistaivalta tässä lähiviikkojen aikana.

Voittajille lähetän messuliput sähköpostiinne.

Prahassa ei ole tullut käytyä, mutta matkamessuille olisi tarkoitus mennä hakemaan inspiraatiota häämatkan suunnitteluun! :) minna.vanne@gmail.com

Praha on pitkään ollut todo -listalla :)
Mukana arvonnassa.
postin.tuomaa@gmail.com

24 kommenttia:

 1. Ihana koiravanhus <3 Ihan paras tuo viimeinen kuva kun häntä oikeen naurattaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos tapaisit Minnie luonnossa huomaisit ettei hän todellakaan käyttäydy ikänsä mukaisesti :) Viimeksi eilen lenkillä kuulimme ihmettelyä kun koiran ikä tuli puheeksi. Minnietä luultiin jopa "pennuksi" viime syksynä iltalenkillä kun harmaat kasvoissa eivät näkyneet. Russelit pieninä koirina voivat elää jopa 17 vuotiaiksi. Ja häntä minusta aina naurattaa kun omat lelut on "suolestettu" :D

   Poista
  2. Niin tiedän tuon! Meillä oli labbis joka eli 13-vuotiaaksi ja oli loppuun asti kuin pentukoira. Ihan samoin ihmiset lenkillä kyselivät, että onko tämä ihan pentu vaikka harmaapartainenkin jo oli :)

   Poista
  3. Ihanan pirteä ollut sinunkin labbis😉

   Poista
 2. Minnie on tosi suloinen koira ja kiva että juhlitte synttäreitä. Tuo silmäjuttu on ikävä. Mutta vanheneville koirille, kuten ihmisille, voi tulla kaikenlaista kremppaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marja - me olemme aina juhlineet synttäreitä! Silmäjuttu on onneksi hoidettavissa lääkkeillä. Onneksi koiralla on vahva sydän ja se on äärimmäisen vilkas joten tämä ei haittaa häntä ollenkaan.

   Poista
 3. Suloinen pikkuinen <3 Kunnon viikari.
  Onnea voittajalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Melissa :) hän on todella viikari sanan varsinaisessa merkityksessä.
   Russelin luonne on sellainen duracell-pupumainen eli koko ajan touhotetaan mennä.

   Poista
 4. Onnea Minsu💜💕💙 Onneksi vsivoja on pystytty hoitamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silmätipat ovat helppo juttu ja kun ne auttavat niin niitä käytetään. Minnie on aina ollut hyvin yhteistyöhaluinen näissä jutuissa ja käyttänyt jopa muovikauluria kun tarve on niin vaatinut.

   Poista
 5. Minnie on oikea raitamummo! Eikös hän ole jo mummoiässä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis rautamummo. Mukavaa maanantaina ❤️

   Poista
  2. Kaipa hän koirien iässä on jo mummoiässä :) mutta ei henkisesti eikä fyysisestikään.

   Poista
  3. Ja Outi hän voi olla sekä raitamummo että rautamummo ❤️
   Kivaa maanantai iltaa!

   Poista
 6. Voi mikä ihana pieni! Ihanaa kun virtaa riittää vielä "eläkepäivinäkin" :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) hän on todella pirteä ja kukaan ei usko hänen ikäänsä.

   Poista
 7. Onnea kulttuurikoira Minnielle ja Salla-muorikin haukahtaa onnittelut. Hienoa, että apu löytyi ja virtaa riittää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos :) Salla-muorille myös terkkuja täältä.

   Poista
 8. Vanhuus ei tule näemmä todellakaan yksin; voi Minnie <3. Iloista syntymäpäivää arvon koiralle ja onnellisia talvipäiviä emännälle <3!! Halauksia!

  VastaaPoista
 9. Wau, 12v. koira ja noin energinen. Ihanaa että kaikki vaivat pystyi hoitamaan <3

  VastaaPoista
 10. Minniellä on ollut kyllä monella tapaa kaikenlaista jännitystä, kuten emännälläkin. Onneksi silmäasia selvisi lääkityksellä. <3 Ihanaa, kun Minnie pääsee reissuun mukaan ja pääsee näkemään monia seikkailuja. <3

  Mukavaa torstaita Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on joo ollut vähän sellainen "koetteleva syksy". Onneksi silmänpaineet nyt kohdalla. Syylä poistettu ja jalka ihan kunnossa. Kauluria tosin pidettävä ensi tiistaihin saakka ettei potilas aloita "omahoitamista" nuolemalla tassua.

   Mukavaa viikonloppua Tiia!

   Poista