tammikuuta 01, 2018

Hyvää uutta vuotta 2018


Hyvää uutta alkanutta vuotta 2018 ♥ 

Tänä aamuna herätessäni (LUE: myöhään koska valvoin eilen aivan liian myöhään) mietin miten juhlallisen kauniilta kalenterin aloittava päivämäärä 1.1. näyttääkään. Jos omistaa vielä paperisen kalenterin ovat sen kaikki sivut vielä aivan koskemattomia ja neitseellisen puhtaita. Vailla merkintöjä, sovittuja tapaamisia, hammaslääkäriaikoja, lomamerkintöjä, laskunmaksupäiviä tai ystävien syntymäpäiviä. Kalenterissa 365 sivua ilman mitään merkintöjä!

Tosin eipä siinä kauaakaan kulu kun ne tietyt vakiomerkinnät siirtyvät siihen uuteen kalenteriin luoden sinne sen "luurangon". Mutta kaikki muu onkin sitten avoinna tapahtumien osalta. Jokainen tuleva päivä tuo mukanaan asioita, sattumuksia ja tapahtumia meidän jokaisen "elämänkalenteriin". Osa "saapuvasta" on meille hyvinkin mieluisia, osa taas "kaikki mikä ei tapa vahvistaa" -osastoa ja sitten on niitä täysin "villejä kortteja". 


Jotkut meistä lukevat horoskooppeja tulevan vuoden osalta. - Lupaako vuosihoroskooppi ravulle tänä vuonna rahaa vai rakkautta? Onko kauriin parempi odottaa vielä ennenkuin tekee isoja päätöksiä elämässään? - Toiset puolestaan käyvät ennustajien ja kädestäkatsojien luona tietääkseen tulevasta enemmän. - Teenkö oikeita ratkaisuja parisuhderintamalla vai pitäisikö minun vaihtaa alaa? - Joku toinen taas turvautuu valamaan tinaa (vaikka se siis onkin vaarallista ja kiellettyä puuhaa) nähdäkseen uudenvuoden yönä tasan kello 24 mitä tuleva vuosi tuo tullessaan. Me ihmiset olemme malttamattomia koska haluaisimme nähdä mitä sinne tyhjän kalenterin sivuille tulee ilmestymään.


Elämää ei voi kuitenkaan ennustaa. Elämä on tässä ja nyt joten siksi yritän aina säilyttää carpe diem -asenteen ja tarttua niihin tärkeisiin hetkiin. Myönnän ihan rehellisesti, että olen itsekin jossain elämänvaiheessani käynyt ennustajalla kuulemassa mitä tulevaisuudessa tulisi tapahtumaan. En tiedä uskoinko yhtään siihen mitä minulle kerrottiin tapahtuvaksi mutta ainakaan en alkanut elää siten, että se olisi johtanut jonkun ennustetun asian tapahtumiseen.


Ehkä elämästä tekee elämisen arvoisen juuri se ettei todellakaan tiedä mitä kuluva päivä tuo tullessaan. Elämä on vähän kuin hyvä romaani, jonka juoni paljastuu vai "lukemalla" sitä sivu kerrallaan eteenpäin. Eihän sitä hyvää lukunautintoakaan pilaa sillä, että menee kurkistamaan 20 sivun päähän missä nyt mennään juonen osalta. Ei kukaan Agatha Christien dekkarissa käy kurkkaamassa oliko Miss Marple tai Hercules Poirot oikeassa ennustuksissaan murhaajan suhteen.


Toinen asia, jota herätessäni mietin tänä aamuna (LUE: aamupäivällä) ovat uudenvuodenlupaukset. Olen varmaan todella tylsä ihminen tai jotenkin näköalaton mutta en ole koskaan elämässäni tehnyt yhtään uudenvuodenlupausta. Asetan itselleni päämääriä, välitavoitteita ja olen joidenkin asioiden suhteen hyvinkin suunnitelmallinen mutta toisaalta olen todella paljon hetkessä elävä. En koe, että uudenvuodenlupaukset olisivat minun juttuni enkä varsinkaan jos niitä olisin tehnyt listaisi niitä vaikkapa tänne blogiin. Mutta tämä on vain minun suppea näkökantani asiaan enkä missään tapauksessa julista etteikö uudenvuodenlupauksia pitäisi tehdä. Ne vain eivät sovi minulle! Jokainen taablaa tyylillään, kuten edesmennyt isoäitini sanoi aina.Uudenvuodenjuhlinta oli omalta osaltani hyvin rauhallista. Kotona hyvin syöden ja kuplivaakin kilistellen. Karvakaveria lääkittiin uudenvuodenraketteja varten kuten jo parina vuotena aiemmin. Tänä vuonna meni ensimmäistä kertaa Sileo-geelin avulla niin hyvin, että olin oikein ylpeä Minniestä. Ei läähättämistä, sängyn alle piiloutumista, huoneesta toiseen rauhatonta kulkemista ja anaalirauhasten tyhjentämistä. Raketteja ammuttiin kotimme lähellä myös aika maltillisesti joten sekin saattoi vaikuttaa. Upea juttu oli myös se miten hyvin ihmiset pitivät kiinni annetuista kellonajoista! Roskaakin oli aamulla ympäristössä paljon vähemmän kuin aiempina vuosina.
Huomenna alkavat taas työt mutta ei voi vielä sanoa arki koska loppiaista tässä jo odotellaan kovasti. Monet taitavat pitää vielä tässä lomiakin eli teille haluan toivottaa mukavia lomapäiviä. Meille, jotka suuntaamme työpaikalle iloista mieltä ja enää neljä päivää niin on taas viikonloppu! Ja nyt aletaan täyttää uudelle innolla niitä tyhjiä sivuja kaikella kivalla sen "luurangon" ympärille - eikös joo!

Edessä on taas jälleen kerran

12 kuukautta
52 viikkoa
365 päivää
8750 tuntia
525600 minuuttia
3153600 sekuntia 


10 kommenttia:

 1. Hyvää alkanutta vuotta

  Itse pidän vapaata vielä tämän viikon, ihanaa ottaa vielä rauhallisesti.

  Olen siirtynyt nettikalentetiin jo vuosia sitten, voin tarkastella milloin ja miltä laitteelta vain menoja, synttäreitä ja muita tärkeitä päivämääriä ja laittaa hälytyksiä muistuttamaan. Eikä tarvitse raahata kalenteria mukana Omaa elämää helpottanut, vaikka tiedänkin monien pitävän enemmän perinteisistä paperikalentereista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää alkanutta vuotta ja lomaviikkoa sinulle :)

   Viime vuonna minulla oli käytössä kotimainen Unelmieni vuosi -kirja/kalenteri. Tämän takana ovat ihanat Frida ja Merja. Pidin kalenterista todella paljon - sen visuaalisuus ja kiitollisuuspäiväkirja ja aarrekarttakin olivat ihania. Toki käytän myös netti/mobiilikalentereita.

   Poista
 2. Hyvää uutta, alkanutta vuotta Sinulle, Marjo ♥ Empä olekaan vielä ottanut laatikosta uutta kalenteria. Pitääkin tehdä se heti ja merkata sinne muutama meno ja työvuoro. Keittiön seinälle pitäisi osta seinäkalenteri, että mies pysyisi kärryillä siitä, missä milloinkin olen, koulussa vai töissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää uutta vuotta Krisse ♥ Eihän tässä nyt mitään kiirettä ole. Vastahan on vuoden 2.päivä menossa. Unelmieni vuosi -kalenteri oli huippu ihana ja nyt on vähän orpo olo kun en ole hankkinut uutta. Tuo keittiönseinäkalenteri on tuttu minun lapsuuden kodistani.

   Poista
 3. Uuteen kalenteriin on kirjoitettu vasta rakkaiden syntymäpäivät, muuten se odottaa vielä kaikkea kivaa sivuilleen.
  Ihanaa uutta vuotta sinulle Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää alkanutta uutta vuotta Outi ♥
   Vuodenvaihtuminen on aina jännä paikka ja monnia juttuja kalenterin lisäksi kaipaa päivittämistä.

   Poista
 4. Täällä on oltu töissä koko ajan. Eipä ole muuten vielä uutta kalenteria edes hankittu:O
  Kivan juhlavia kuvia. Upeaa uutta vuotta Marjo<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sinua ahkeroitsijaa ♥ Hyvää alkanutta vuotta Pauliina!

   Poista
 5. Hyvää uutta vuotta! Tuo on totta, että neitseelliseen kalenteriin on tavallaan syntiä tehdä merkintöjä, mutta onhan ne johonkin laitettava:) Oma kalenterini on vielä aika tyhjä, mutta kohta alkaa tulla merkintöjä ja menoja. Tein juuri blogiini myös kierrättäen kalenterin ja siinä tehdään vain yksi kalenterikuukausi kerrallaan. Jos saisi siten aina haluttunsa yhden kalenterikuukauden kerrallaan:) Noh, totuus on toinen, joten pakko on tulevan talven ja kevään menoja myös merkitä ylös, joten pakko varmaan on pakertaa lisää noita kuukausia:) Minä lomailen vielä, tosin ommellen, joten ei tässä paljoa kerkeä muuta tehdä. Tyttärellä kun on tulossa wanhaintanssit!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää uutta vuotta ♥ Huomasin sinun kierrätettävän kalenterin ja se oli kiva idea. Hyvä lomaa sinulle ja ahkeraa ompelua. Mielenkiinnolla jää odottaman tyttäre wanhaintassipukua...kuvia odotellen... ;)

   Poista