tammikuuta 30, 2018

Izlabrandin ihanat, turkkilaiset peshtemalit ja Teemu Järvi arvonnan voittaja


Tuskailin viime viikonloppuna pyykkejä viikatessani miten tuhottoman paljon froteiset pyyheliinat vievät tilaa liinavaatekaapistani. Isosta kylpypyyhkeestä viikattuna siistiin pinoon tulee niin pullea ettei yhteen kaapin hyllyväliin mahdu kuin max kaksi pyyheliinaa päällekkäin. Rakastan isoja kylpypyyhkeitä ja niitä on myös kertynyt melkoinen määrä kaappiini. Havaitsin myös sen tosiasian, että nykyinen liinavaatekaappini on niin pinkeänä pyyheliinoista, että jos sieltä haluaa jotain ottaa pitää koko pyyhepino nostaa ulos yhden pyyheliinan takia. Minulla on joko liikaa pyyhkeitä tai ne ovat liian paksuja, tuumin. Siis selkeä ongelma, joka jäi kummittelemaan päähäni pariksi päivää!


Muistin hatarasti nähneeni jossain "tapahtumassa, myymälässä tai pop up -kaupassa" ihanan isoja mutta ohuita pyyhkeitä. En millään saanut vain aivolokeroistani ulos missä näitä ongelmani ratkaisevia tuotteita oli ollut myytävänä. Ei auttanut muu kuin alkaa selailemaan ottamiaan valokuvia läpi koska minulla oli myös etiäinen, että olin jopa kuvannut näitä pyyheliinoja. Aloitin viime kesäkuusta ja jo elokuun valokuvakansiosta löytyi vastaus. Loviisan Wanhat Talot -tapahtuma elokuussa 2017 ja Izlabrand! 

Muistan nyt ihan selvästi, että tulimme Villa Aaltosen puutarhasta ja menimme pitämään sadetta siihen Mariankadun pieneen puistikkoon. Ja siellä tuuheiden puiden alla oli näitä ihania ohuita Izlabrandin pyyheliinoja ja kaikkea muutakin kivaa. Jotenkin sadeilma ja kiertelyä ei silloin innostanut ostamaan mitään mukaansa kun kierrettäviä talojakin oli vielä katseltavana.


Katsoessani näitä valokuvia muistin jopa saaneeni nimikortinkin tältä viehättävältä suomalais-turkkilaiselta naiselta, joka pyyhkeitä tuo maahan. Muistan jopa sen, että hän kertoi Izla nimen tulevan vuoristosta Turkissa ja hänen pienellä tyttärellään on sama nimi. Joten googletin ja löysin Izlabrandin omat nettisivut. En ollut siis nähnyt unta näistä pyyheliinoista vaan ne olivat ihan totta!


Izlabrandin kotisivuilla on myynnissä juuri näitä ihanan ohuita perinteisiä turkkilaisia pyyheliinoja peshtemaleja. Pyyheliinat ovat valmistettu luonnonkuiduista ja ne on värjätty kasviväreillä. Pyyheliinat valmistetaan myös eettisesti paikallisilla yrittäjillä. Hinnatkin ovat ihan kohtuullisia minusta.


Iskin silmäni erityisesti Izla Bal Hamam Towel Royal Blue sinivalkoiseen pyyheliinaan. Myös Izla Bodrum Hamam Towel White on Blue sopisi oman kylpyhuoneeni sinivalkoiseen värimaailmaan. Tilausta en ole vielä tehnyt mutta luulenpa, että tulen näitä muutamia tilaamaan tässä lähipäivinä. Ehkä en vielä hankkiudu eroon kaikista froteisista pyyheliinoista, mutta ainakin kevennän liinavaatekaappiani ohuilla peshtemal-pyyheliinoilla.

Izlabrandin nettisivuilta löytyy muitakin mielenkiintoisia tuotteita, joita voi kurkistaa tästä. Samalla voit lukea myös tarkemmin Izlan tarinasta ja perustajan taustasta. Ihania tuotteita!


Nyt on aika julkistaa kuka onnellinen saa omakseen
Teemu Järvi Forest Greetings seinäkalenterin ja tulitikkurasian.

Onnetar eli arvontageneraattori valitsi osallistujien joukosta Teija Hämäläisen.
Onnea voittajalle ja kiitos teille kaikille arvontaan osallistuneille. ❤️
Teijaan olen yhteydessä vielä voitosta sähköpostilla.

Näköjään seuraajana jo valmiiksi kaikissa eli seitsemällä arvalla mukaan.
hamalainentm@gmail.com

16 kommenttia:

 1. Peshtemal-pyyhkeet ovat ihania. Ostin muutaman Istanbulista jokunen vuosi sitten matkapyyhkeeksi. Ne ovat pehmeitä, kevyitä, kuivaavat hyvin mutta myös kuivuvat nopeasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin minäkin olen kuullut ja siksi haluan nyt näitä itselleni. Paksu froteepyyhe on myös aika painava ja kuivuukin todella hitaasti suihkun jälkeen.

   Poista
 2. Meillä on muutama vastaava Hamam pyyhe. Näissä on hyvää myös se, että kuivuvat todella nopeasti.
  Mukavaa keskiviikkoa sinulle Marjo ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla toinenkin käyttökokemus😊keveyden lisäksi kuivuminen on tärkeä juttu.
   Mukavaa päivää Outi❤

   Poista
 3. Upeuksia <3 Seesteisen näköistä ja sopisi myös tähänkin kotiin. Ei ole vastaavia itsellä ollutkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piiku ❤ Esteettisyyden lisäksi nämä ehkä helpottaisivat minun räjähdyspisteessä olevan liinavaatekaapit tilannetta.

   Poista
 4. Jess! Nyt löytyi kivan näköisiä pyyhkeitä. Olenkin etsinyt Kivelään -siis maalle kivan näköisiä ja mukavia pyyhkeitä. Hamam-tyyypiset sopii sinne ja näissä Izlan pyyhkeissä on tosi kivat värit :)
  Ja nämä on kyllä hyviä salillekin - ei tartte froteepyyhettä yrittää reppuun tunkea! ;)
  Kivaa alkavaa helmikuuta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä Annu ❤ ja kiva jos voin olla avuksi. Harmittaa nyt kun en silloin elokuussa ostanut ja sitten hukkui jo nimikorttkin ja firman yhteystiedot. Onneksi minunlaiseni "valokuvahamsteri" oli edes kuvannut nämä tuotteet.
   Kivaa helmikuuta sinullekin ja crossfitiin vaan pyyhe mukaan :)

   Poista
 5. Voi miten mukavia ja käytännöllisiä nuo olisivat meillä saaressa. Ja tuo riippumatto. Kerrassaan houkuttelevan ihana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saari oli muuten näille oivallinen paikka. Ei paljoa kantamista ja kuivuvat todella nopeasti :) Juuri nyt olisi muuten ihana maata riippumatossa ja katsella sinistä taivasta...no, parin kuukauden päästä ehkä...❤

   Poista
 6. Mä olen myös ihastunut näihin hamam pyyhkeisiin. Itseltä löytyy Sera Helsingin keittiöpyyhkeitä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että olet pitänyt. Muistan, että meillä olisi ollut tällaisia lapsuudenkodissani ja pidin niistä jo silloin.❤

   Poista
 7. Ihania pyyhkeitä, kelpaisi tuollaiset itsellenikin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Noora😊 kohta näitä löytyy meiltäkin ihan varmasti!

   Poista