tammikuuta 21, 2018

Matkamessujen eksoottiset ja kotimaiset kohteet


Matkamessujen toiseen postaukseeni päätin valita mukaan sellaiset "once in lifetime" -kohteet, joista olen haaveillut yhtä kauan kuin lottovoitosta :) Kaukomatka kohteet ovat eksoottisia minulle koska en ole käynyt Aasiassa, Afrikassa enkä Etelä-Amerikassa. Enkä kenguruiden kotimaassakaan Australiassa. Kaikki nämä kohteet ovat toki pitkien lentomatkojen päässä mutta niistä löytyisi samettisia hiekkarantoja, kristallinkirkkaita vesiä, viidakoita, historiaa, isoja metropoleja ja totta kai sitä eksotiikkaa hyvän ruoan lisäksi.

Ikuisesta suosikistani kotimaan matkailusta haluan nostaa myös esille muutamia juttuja. Ihan uusiakin kohteita on mukana ja näissä ehkä tullaan vierailemaan vuoden 2018 aikana. Katsotaan nyt miten tämä vuosi tulee muotoutumaan matkailun suhteen ja mihin kaikkialle Marjon matkassa tullaan pääsemään. Haluan myös aina säilyttää pienen yllätyksellisyyden mukana mitä tulee tapahtumaan...


Japani on aina kiinnostanut minua eikä syynä todellakaan ole pelkästään se, että ole suuri sushin ystävä :) Ehdottomasti haluaisin joskus päästä viettämään hanamia Japaniin ja katselemaan kirsikankukkia mankain aikaan. Pääsaarilla paras kukinta-aika on maaliskuun loppupuolella. Tokion suurkaupungin sykkivän tunnelman kokeminen ja ruuhkaisuus värivaloineen houkuttavat. Toisaalta parhaat temppelit löytyisivät kuitenkin Kiotosta. Haluaisin nähdä myös aitoja geishoja (LUE: valokuvata myös) ja heidät kauniita pukujaan. Fuji-vuori olisi myös ehdottomasti "must to see" -listallani. Ja totta kai sushia haluaisin syödä ja paljon!Dominikaaninen tasavalta kiinnostaisi minua luonnon, ilmaston ja valkoisten hiekkarantojen takia. Dominikaanisesta tasavallasta löytyy peräti 16 kansallispuistoa ja 67 muuta luonnonsuojelualuetta. Haluaisin päästä näkemään saaren runsasta linnustoa ja merikilpikonnia, jotka pesivät rannoilla. Myös Santiagon vuoristoalue olisi ehdottomasti kokemisen arvoinen alue.

Jo vuonna 1496 Kristoffer Kolumbuksen veljen perustama Dominikaanisen tasavallan pääkaupunki Santo Domingo olisi nähtävä. Kaupunki on vanhin eurooppalaisten perustama kaupunki Uudessa maailmassa ja myös Unescon maailmanperintökohde, jossa nähtävää ja koettavaa riittää.

Dominkaanisen tasavallan messuosastolla oli todella letkeä meno ja merenguen ryhmien tahdissa siellä tanssittiinkin. Upeat kansallispuvut myös lisäsivät osaston eksotiikkaa. Ehkä Karibian alueeseen tutustuminen olisi hyvä aloittaa juuri täältä. Ja lisäksi totta kai karibialainen ruokakulttuuri ja jambalaya, mahi-mahia, hummerit ja kaikki muut merenelävät maistuisivat minulle :)


Meksikosta olen haaveillut vuosia. Mexico Cityn museoissa voisin ihailla Frida Kahlon maalauksia ja Diego Riveran freskoja sekä tutustua atsteekkien aarteisiin. Mexico City on 20 miljoonan ihmisen kaupunki, joten tämän ihmisvilinän tahtoisin kokea edes hetkellisesti. Ehdottomasti haluaisin matkustaa Jukatanin niemimaalla ja nähdä Chichen Itzan, joka on yksi maailman seitsemästä ihmeestä. Olisi upeaa ja ehkä vähän karmivaakin seisoa pallokentällä, jossa intiaanit ovat pelanneet koripallon kaltaista mesoamerikkalaista peliä. Tässä pelissä nimittäin hävinneen joukkueen kapteeni tai ehkä koko joukkuekin saattoi päästä hengestään pelin loputtua...


Australia on ollut listallani jo vuosia. Hyvä ystäväni avioitui aussin kanssa ja on asunut Sydneyssä jo vuosia. En ole vieläkään vieraillut heidän luonaan vaan tapaamme aina ystäväni käydessä Suomessa. Totta kai Sydneyn arkkitehtuuri ja kaupunki itsessään kiinnostaa mutta silti haluaisin liikkua Australiassa muuallakin. Ehdottomasti Uluru eli Ayers Rockin mystinen punainen kivimuodostelma pitäisi nähdä. Suurta Valliriuttaa ei voisi jättää kokematta edes purjeveneestä käsin. Kakadun kansallispuisto on yksi Unescon maailmanperintökohde ja ehdottomasti "must to see"-kohde. Totta kai jos näin pitkälle matkustaa haluaisin myös poiketa Tasmaniassa ehkä myös Uudessa-Seelannissa... Huomaatteko kuinka "nälkä kasvaa syödessä" ja matkakohteet alkavat lisääntymään kun miettii tarkemmin mihin haluaisi matkustaa :)


Indonesia, maailman suurin saarivaltio on hyvin kaukainen haave vielä. Lähinnä luonto, meri ja temppelit houkuttaisivat tänne ja Balihan valitsin jo edellisessä postauksessa elämyskohteekseni. Osastolla tarjottiin muuten hyvää kahvia, joka ei kuitenkaan tainnut olla Kopi Luwak "kissan kakkakahvia" :D


Afrikka on ikuisuushaave! Karen Blixenistä kertova Minun Afrikkani -elokuva teki joskus nuoruudessani minuun lähtemättömän vaikutuksen. Vaaleapunaisia flamingoja suurina parvina turkoosissa vedessä, savanneja, norsuja, leijonia, kauniita maisemia silmänkantamattomiin. Muutama ystäväni on ollut Keniassa safarimatkalla ja heillä on ollut pelkästään positiivisia asioita kerrottavana Afrikasta.


"Earth is calling" joten siirrytäänpäs takaisin nyt haaveiluista Suomen kotoisalle maaperälle. Lapissa olen käynyt lapsuudessani ja nuoruudessani todella monen monituista kertaa vanhempien kanssa kun kiersimme Suomea. Aikuisiällä en ole vieraillut kuin Rovaniemellä joten olisiko aika ottaa suunnaksi kaukainen pohjoinen tänä vuonna?

Inari-Saariselkä matkailun osasto oli Matkamessuilla hyvin esillä ja osastolla oli paikallistakin väriä saamelaisten kansallispukujen muodossa. Inari-Saariselkä lupaa tarjota ainutlaatuista luontoa ja elämyksellisyyttä; kansallispuistot, järvialueet, joet ja tunturit. Revontuletkin loistavat taivaalla jopa 200 vuorokautta vuodessa! Porojakin olisi kiva taas nähdä todella pitkästä aikaa.


Toinen kiinnostava kohde voisi olla Pyhä-Luoston kansallispuisto. Itä-Lapissakin olen lapsena käynytkin ja mieleen ovat jääneet kauniit tunturimaisemat, erämaa-alueet ja ihana hiljaisuus. En tiedä olisiko minusta vaeltamaan Lapissa päivätolkulla mutta lyhyitä päiväretkiä voisin hyvinkin tehdä. Lapin lumo oli myös mukava kokea näin aikuisena.


Ähtärin eläinpuisto on tuttu kohde minulle lapsuudestani. Muistan kuin sudet ulvoivat kun kävelimme Hotelli Mesikämmenestä takaisin mökkikylään, jossa asuimme. Lapsesta se oli tosi jännää! Ähtäriin saapuivat viime viikolla Pyry ja Lumi pandat, jotka eivät muuten nuku talviunta. Ähtäri on ihan varmasti yksi matkakohteeni tänä vuonna. Ja jos hyvä tuuri käy voitan itselleni arvonnassa "paikan eläinhoitajana" yhdeksi päiväksi :) Näen jo sieluni silmin kuinka kiikutan bambua pandoille!


Porin asuntomessut järjestetään 6.7. - 5.8.2018 ja täällä tullaan ihan varmasti poikkeamaan. Tänä vuonna messuteemana on asuminen läpi ihmiselämän. Porissa on toki paljon muutakin nähtävää, joka sitten yhdistetään vierailuun: Yyteri, Keski-Porin Kirkko, Juseliuksen mausoleum, Porin taidemuseo ja Rosenlew museo.


Totta kai Raaseporin ja Hangon seuduilla varmasti liikutaan tänäkin vuonna. Kestosuosikkini! Tuo Hangon Regatta Spa olisi mukava päästä kokeilemaan ja katsomaan onko sen maisema merelle todella niin upea mitä muut ovat hehkuttaneet.


Seikkailua Saariston Rengastiellä jatketaan varmasti myös ensi kesänäkin. Otetaanko haltuun joku uusi kohde ja mikä se mahtaa olla jää nähtäväksi. Iniö ja Rymättylä kiinnostaisivat. Ikuinen suosikki Kustavi myös ja totta kai Taivassalo. Kaikkea kivaa olisi tarjolla ja tässä on ihan vaikeuksia valita!


Myös Ahvenmaalla olisi kiva piipahtaa. Olen lukemattomia kertoja pysähtynyt matkalla Ruotsiin Maarianhaminassa mutta mielestäni en ole siellä käynyt. Pitää varmasti tarkistaa isältäni olemmeko käyneet siellä lapsuudessani. Itse muistan etten olisi käynyt mutta hyvin voin muistaa myös väärin.


Löytyikö minun eksoottiset ja kotimaiset listauksesta yhtään teitä lukijoita kiinnostavia kohteita? 
Jos kävit Matkamessuilla löysitkö uusia matkakohteita tai saitko ideoita mihin matkustaa? 
Mihin olet ajatellut matkustaa seuraavaksi koti- ja ulkomailla?

Hyvää sunnuntaita kaikille 

24 kommenttia:

 1. Voi että, nää kuvat nostatti kauhean matkakuumeen! Japani on itsellänikin yksi pitkään travel bucket list - listalla olleista maista, juuri kiehtovan kulttuurin ja maisemien takia. Tänä vuonna sinne asti tuskin tulee lähdettyä, mutta eiköhän tässä vielä joku vuosi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Neea ihanuus :) Minulle tuli messuilla on krooninen matkakuume ja arvaa kun tein näitä postauksia helpottiko yhtään :D
   Hauska kuulla, että sinullakin Japani listalla. Kyllä me molemmat joku vuosi sinne pääsemme. On hyvä olla tavoitteita! Kivaa alkaa viikkoa :)

   Poista
 2. No täällä yks vain yhden maanosan kolunnut tytteli ilmottautuu ja siis se maan osa on Eurooppa. Ei siinä mitään, kovin erilaista on pohjoissa tai etelässä samoin kuin idässä ja lännessä. Yhtä kaikki kaunista ja mielenkiintoista nähtävää on löytynyt. Mutta, mutta..... kyllä sitä voisi pidemmällekin lentää ja juu Uusi-Seelanti olisi ihan ykkönen ja samalla voisi kiertää Australiassa ja ja ja... maailmanympärysmatkan :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se Sari on, että itselläni Eurooppa oikein hyvin hallussa ja Jenkeissä olen käynyt mutta muu maapallo vielä odottaa valloitusta. Mutta hiljaa hyvä tulee vain mitä :) Kun riittävän pitkään haaveileen sitä ehkä jonain päivänä huomaa haavestaan tulevan totta.
   Kivaa alkavaa viikkoa sinulle ihanuus ♥

   Poista
 3. Mukavia reissuhasveita sinulla! :)

  Itse haluaisin käydä Australiassa, koska siellä asuu serkkuni. Hän asuu Gold Coastilla. Ei tule kyllä toteutumaan lähitulevaisuudessa.
  Eräs ystäväni on kotoisin Dominikaanisesta Tasavallasta, mutta tällä hetkellä asuu Suomessa. Olisi varmasti mielenkiintoista käydä Dominikaanisessa ja yleensä espanjan kielisissä maissa. Mieheni haaveilee Pääsiäissaarista. Minusta se on vähän pieni paikka siihen nähden mitä sinne maksaa lennot. Mieheni osaa melko hyvin espanjaa, itse ymmärrän sitä jonkin verran.
  Suomessa on oaljon hienoja kohteita. Viime kesänä olin perheeni kanssa Porissa ja sen lähiseuduilla. Hienoa seutua kesällä, meitä tosin ei ilmat oikein suosineet. Urheasti poika meni kuitenkin kastautumaan Yyterissä, vaikka lämpötila oli +13. Kotiin tulomatkalla kävimme Vanhassa Raumassa. Se oli hieno paikka, kannattaa käydä, jos ei ole koskaan käynyt.
  Raaseporissa kävimme päiväreissulla, sekin hieno kesäkohde. Viime kesänä tuli harrastettua kotimaan matkailua tavallista enemmän. Porvoossa oli kiva käydä joskus. :)

  Seuraava reissu mieheni kanssa kahdestaan suuntautuu Romaniaan. Kierrellään Bukarestissa ja käydään ystäväperheen luon Brasowin lähistöllä. Uskon, että tulee mielenkiintoinen reissu. :)

  Mukavaa reissuvuotta sinulle! :)

  P.s. Olen kerran käynyt matkailumessuilla vuonna 2001 muistaakseni. Asuimme silloin Vantaalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maisa :)

   Australiassa taitaa monella suomalaisella olla sukulaisia tai ystäviä mutta koska on niin kaukana niin siellä kyllä pitäisi olla pidempään. Pääsiäisaaret olisivat kyllä varmasti myös upea kokemus. Uskon, että sellainen "once in lifetime" kohde mutta todella pieni kuten totesit.

   Suomessa on todella paljon hienoja kohteita. Vanhasta Raumasta olen tehnyt blogiin postauksenkin ja erittäin kauniita vanhoja taloja täynnä. Poika oli todella urhea! Minä en itse menisi uimaan noin kylmässä mutta eihän sitä lapsena kylmyyttä tuntenut.

   Romania ja Bukarest kuulostaa myös mielenkiintoiselta.

   Kiitos ja hyvää reissuvuotta myös sinulle :)

   Poista
 4. Ihania kohteita, ja sinulla on kyllä hyviä matkahaaveita:) Nuo Helsingin matkamessut ovat mahtavat, täällä on ensi kuussa matkamessut,mutta paljon pienemmät kuin nuo. Veljenikin oli noilla messuilla myymässä italialaisia herkkujaan.
  Mukavia reissuja sinulle tälle vuodelle Marjo:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On niin ihanaa haaveilla :) tosin se toteuttaminen sitten on asia erikseen...
   Matkamessut olivat tänä vuonna erittäin onnnistuneet. En ole itse käynyt muutamaan vuoteen ja olin positiivisesti yllättynyt.
   Harmi etten ehtinyt ollenkaan sinne ruokapuolelle, jossa veljesi oli herkkuineen.
   Kiitos Jael ja ihanaa alkavaa viikkoa sinulle ja Bambille rapsutuksia ♥

   Poista
 5. Australia kuuluu myös omiin haavematkakohteisiini. Kesällä olisi tarkoitus tehdä päiväreissu Hankoon ystävän kanssa, en ole sinne vuosiin päässyt käymään.
  Ihanaa sunnuntai-iltaa ja jatketaan haaveilua ja toivotaan, että johonkin kivaan paikkaan pian päästäisiin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on Outi samanlaisia haaveita ♥ hyvä me!
   Ihanaa, että menette Hankoon - se on vaan niin ihana paikka sekä kesällä että talvella.
   Kivaa sunnuntai iltaa sinullekin ♥

   Poista
 6. Japani -ja etenkin Tokio- teki niin suuren vaikutuksen, että sinne taidamme matkata kesällä. Japanilainen ruoka on ihanaa, mutta sushia on paljon oletettua vähemmän tarjolla. Mm. jakitoria ja ramenia söimme useana päivänä, sushia vain muutaman kerran.

  Auatraliassa ajattelimme matkanneemme laajasti, mutta kartasta katsottuna ja mantereen kokoon verrattuna vain pienellä alueella Queenslandsissa tuli liikuttua. Lisäksi olimme Sydneyssa toista viikkoa. Sydneyn lisäkai haluaisin Melbourneen, Gold Coastillakin meillä olisi sukulaisten talo kokonaan käytössämme. Matkaan pitäisi kuitenkin varata ainakin viisi viikkoa, niin kauas ei kannata mennä vain kääntymään.

  Meksikossakin olen käynyt, tosin vain pikaisesti. Kävimmme Teksasista veneellä ja aaseilla ratsastamalla pikku kylässä Meksikon puolella, täysin laittomasti ilman passin tarkastuksia. Saman iltapäivänä uin vielä Rio Granden yli edestakaisin Meksikon puolelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Japani on varmasti hyvä valinta kesälomakohteeksi myös :)

   Australian ongelma on juuri tuo, että siellä pitäisi olla 4-5vk koska paljon olisi nähtävää ja matkat pitkät.

   Ihanaa, että olet käynyt Meksikossa. Ystäväni kävi nyt ennen joulua ja kertoi pelkkää positiivista. Rio Granden yli uinti oli varmasti myös kiva kokemus. Laiton aasiratsastus myös :D

   Poista
 7. Minulla on ikuinen matkakuume :) Mainitsemistasi kohteista onkin tullut suurimmassa osassa käytyä. Suurimpana haaveena olisi päästä useamman päivän mittaiselle safarille Keniaan, Tansaniaan tai Botswanaan. Työmatkani yhteydessä vietin safaripäivän Pilanesbergissa, Etelä-Afrikassa ja tykkäsin hurjasti. Afrikan ohella haaveilen Uzbekhistanista :)

  Kesähaaveissa meillä on pandat. Olin ajatellut, että helppohan siellä on Virroilta käydä, mutta olemmekin kallistumassa siihen suuntaan, että mökki taitaa mennä heti keväällä myyntiin. Ehkä kuitenkin toivon pidempää myyntiaikaa ja ryntään kesällä mökille ja pandoja katsomaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikuista matkakuumetta taitaa olla liikkeellä :) Arvasin, että kun olet niin paljon reissannut jo työsi puolesta nämä minun haaveilukohteet ovat sinulle jo tuttuja. Miksi muuten haaveileivet Uzbekhistanista? Onko siellä jotain erikoista...

   Pandat taitavat olla aika monen listalla ensi kesänä. Voi, älkää nyt myykö mökkiä vaan alatte vuokrata sitä Ähtärin menijöille kun itse ette mökillä ole.

   Poista
 8. Itse olen todella huono matkailemaan Suomessa mutta Ahvenanmaa sekä lappi kiinnostaa kyllä paljon kohteina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt Ahvenanmaa ja Lappi ensi kesän kohteiksi :)

   Poista
 9. Maailma on kyllä täynnä liian upeita kohteita. Indonesia oli upea, mutta sairastuin niin pahasti, että se ehkä "painaa" sen kokemuksen taustalla. Australiassa olisi pitänyt olla pidempään, ehdimme kahdeksi viikoksi paikalle. Mutta Afrikka, ne viisi viikkoa, mitkä olen eri reissuilla saanut siellä viettää. Ei ole mikään jäänyt niin lähtemättömästi mieleen. Malarialääkkeiden syöminen on vähän inhottavaa, mutta toisaalta, enpä saanut sitä ja Indoista sain denugueen, jota vastaan ei voi suojautua.

  Saas nähdä mihin seuraavaksi, huomasit miten kahvilla olin niissä pohdinnoissa! Oli kivaa törmätä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten ikävä kuulla, että olet sairastunut Indonesiassa. Itse olen sairastunut Kreikassa kerran ja minut lähetettiin Suomeen erityksessä lentokoneen takaosassa kun epäiltiin keltatautia mitä minulla ei itse asiassa kyllä ollut.

   Sinä onnellinen olet saanut kokea sekä Australian että Afrikan. Malarialääkitys on asia, joka minua myös inhottaa jo etukäteen mutta tietenkään en halua sairastua.

   Toivottavasti löytyi matkakohde :) ja oli TOSI kiva törmätä.

   Poista
 10. Wow! Ihana matkapaketti. Sinä saisit tehdä ja sinulta ostaisin matkapakettini, jos olisit matkatoimistossa työssä.
  Mielenkiintoisia paikkoja ja itsellekin monet unelmointien kohteita. Minuun on aikoinaan tehnyt suuren vaikutuksen myös Minun Afrikkani ja Kenia! Ja Frida Kahlo ja Meksiko. Ja luin tuolta myös, että Rymättylä kiinnostaa :) Rymättylään kuuluu yli 400 saarta. Ja siellä on sinulle tuttujakin ainakin yhdellä pikkuisella saarella. Tervetuloa käymään, Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on selkeästi samanlainen maku :) Katsotaan päästäänkö koskaan Meksikoon tai Keniaan mutta ihan varmasti kyllä Rymättylään. Täytyy laittaa korvan taakse tuo pieni saari :)

   Poista
 11. Australia! 😍 just puhuin ystäväni kanssa kuinka kiva sinne olisi joskus matkustaa. Kyllä vielä joskus. Tänä vuonna jos nyt kesällä ainakin sinne Hankoon pääsisi, viime vuonna kun sekin jäi. Ihania kohteita olet kerännyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on sama haave Johanna😍 Kyllä me joskus sinne vielä päästää katsomaan kenguruita. Tai sitten Hankoon.
   Hauskaa viikkoa😉

   Poista
 12. Aika monet haaveilemistasi kohteista on jo tullut koluttua, eli tervetuloa vaan etsimään juttuja kohteista Meriharakka-blogista :-)
  Aidon geishan valokuvaamisen voit melkein unohtaa - sen verran vaikeaa ellei mahdotonta se on. Kiotossa olimme alkuillasta katsomassa, että josko heitä olisi liikkeellä ja vilaukselta moisen saattaakin nähdä, mutta he eivät yleensä pysähdy valokuvattavaksi.
  Dominikaanisen tasavallan, toivottavasti yhdistettynä Haitiin, nostimme mekin jo melko varmasti tämän vuoden matkalistallemme messutapaamisten innoittamana.
  Frida Kahlon ja Diego Riveran Mexico City on ihana! Muuten kaupunki on ... hiukan vaarallinenkin ja kaaoottinen.
  Suurella valliriutalla suosittelen helikopteriretkeä, ilmasta näkee alueen suuruuden hyvin.
  Kopi Luwakista pääosa on epäeettisesti tuotettua, eli kannattaa harkita kahdesti.
  Kenian safarimatkaan kannattaa liittää käynti Blixenin farmilla. Ja jos ihan heti ei Keniaan ole menossa, niin Blixenin Tanskan talossa on helppo poiketa Kööpenhaminan reissulla - vaikuttava sekin.
  Olisiko tässä jo riittävästi pariksi vuodeksi "neuvoja" :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirkko! Harmi kun ei törmätty messuilla.
   Dominikaanisen tasavallan osasto oli iloinen ja värikäs. Ja se tanssi....rytmi veressä.
   Mexico Citystä olen kuullut hurjia juttuja ja yksi tuttavani ryöstettiin siellä.
   Valliriutta ilmasta voisi olla myös upea kokemus..
   Blixenin Tanskan taloon en ole vielä ehtinyt mutta olisihan se vähän Keniaa lähempänä.
   Meriharakoilla maapongaus jatkuu😉ja postauksia odotellen.

   Poista