tammikuuta 30, 2017

Tallink Megastar - neitsytmatkalla Tallinnaan ja takaisin


"MEGASTAR ON IHMISTEN, KOKEMUSTEN, LUONNON, TARINOIDEN JA HISTORIAN MUOVAAMA LAIVA. SIKSI SE ON KUIN OMAAN OLOHUONEESEEN ASTUISI. TERVETULOA TEILLE."

Sunnuntaina oli melkoisen jännä päivä kun Länsiterminaalista starttasi Tallink Siljan uuden Tallink Megastar risteilyaluksen neitsytristeily. Me 40+ bloggaajat olimme kutsuvieraiden joukossa tällä huikealla uudella aluksella ja pääsimme ihastelemaan sekä kiertelemään vuonna 2017 Turun Meyerin telakalta valmistunutta laivaa. Tarja Halonen on 212,2 m pitkän laivan kummitäti. Megastar vetää 2800 matkustajaa ja kansia laivassa on 12. Konetehoa löytyy 40600 kW ja nopeutta 27 solmua!


Me aloitimme matkamme 8.kannen keulassa sijaitsevasta Comfort Loungesta kohden Tallinnaa. Tarjolla oli pientä suolaista sekä makeaa ja totta kai me kohotimme myös maljan neitsytristeilyn kunniaksi. SKÅL! Laivamatka Megastarilla tulisi olemaan ihan uudenlainen elämys. Suomalaisten suunnittelema ja Turussa rakennettu Megastar on meidän kaikkien luoma alus: suunnittelussa on huomioitu luonto ja historia sekä ihmisten kokemukset ja toiveet.


Sisätilojen interiööreistä ovat vastanneet sisustusarkkitehtitoimisto dSign Vertti Kivi & co sekä sisustussuunnittelutoimisto Aprocos. Mukana risteilyllä olivat sisustusarkkitehdit Vertti Kivi ja Samuli Hintikka. He kertoivat, että suunnittelun visiona on ollut, että laiva palvelee julkisena olohuoneena ja on yhtä aikaa avoin ja kutsuva. Laiva on myös ympäristöystävällinen käyttäessään polttoaineenaan LNG:tä.


Visit Tallinnan Mall Oja kertoi meille uusista vinkeistä tulevia Tallinnan matkoja varten. Tallinna Card on kätevä tapa tutustua paikkoihin ja hankkia muitakin etuja. Muutamia vuosi sitten uusittu TV-torni ja muutkin Tallinnan tornit on erilainen tapa nähdä kaupunkia uudesta näkövinkkelistä. TV-tornissa voi huhtikuussa myös osallistua porrasjuoksuun. Kalamajaan kohoaa uusia mielenkiintoisia ravintoloita ja kesällä siellä aukeaa myös uusittu tori. Tallinnasta löytyy vaikka mitä mielenkiintoista!


Ja sitten lähdimme tutustumaan Tallink Megastariin. Kannelta 9. löytyy klassinen Victory Bar, jonka maanmerkkinä on valtava musta hevosvalaisin. Tästä Front Desingin suunnittelmasta "hevosesta" tulee ihan varmasti hyvä kohtaamispaikka laivalla. Ja totta kai sen kanssa on pakko ottaa selfie! Victory Bar tarjoaa juomien lisäksi myös pientä syötävää. Tilasta löytävät myös peliautomaatit ja isoilta TV-näytöiltä voi seurata vaikka urheilua. Upottavia nojatuoliryhmiä ja baarijakkaroita.Laivalla liikkuessaan kannattaa kiinnittää huomiota myös pieniin yksityiskohtiin, jotka kaikki ovat suunnittelutoimistojen tarkasti harkitsemia ja suunnittelemia. Tämä baaritiskin puinen etuosa oli tyylikkään kaunis. Myös lattioita kannattaa katsella "sillä silmällä". Lattioissa näkyy trendikkäitä erilaisia vinyylilaattoja mutta myös kudottuja villamattoja kuoseilla. Matoissa on kivaa graafisuutta ja myös värejä tukemassa sisustusta. Väreillä on myös erotettu erilaisia tiloja toisistaan.Seuraava pitstop meillä olikin 9.kannen Sea Bar, jossa pääsimme nauttimaan illan yllätysesiintyjästä ja Divet Showsta. Dragtaiteilija Marko Vainion vauhdikkaan shown energisyys pani ihan pään pyörälle. Miten nopeasti Divetin hahmot vaihtuivat Kaija Koosta Paula Koivuniemeen, Haloo Helsingin Elliin, Presidentti Tarja Haloseen, Tina Turneriin, Katri Helenaan, Celine Dioniin, Saara Aaltoon, Beyonceen, Conchita Wurstiin..... huh huh! Miten ihmeessä ne vaatteet ja peruukit eivät mene sekaisin kun itselläni on joskus kaksi eri väristä sukkaa jaloissani kun lähden töihin :D


Tallink Megastarilta löytyy myös yllätys yllätys Burger King ravintola 9.kannen keskiosasta. Jos tekee mieli hampurilaista tuoreista raaka-aineista niin tänne kipin kapin herkuttelemaan. Kaikkialla laivan sisustuksessa oli muuten paljon silkkiviherkasveja, jotka loivat ihanaa vihreyttä tiloihin. Jopa viherseiniä näkyi jakamassa käytävätilaa pöytäryhmistä.


 

Fast Lane ravintola on paras vaihtoehto niille, jotka haluavat nopeasti jotain herkullista syötävää. Ravintolasta löytyi ihanan raikkaita salaatteja, luksus hampurilaisia, jopa lihapullia on kuulemma tarjolla, smootheja, virvokkeita ja kahvia. Laivan astioissa näkyy tämän ajanhenkeä "puristekristallilaseissa" ja pelkistelyn yksinkertaisissa astioissa. Jokainen yksityiskohta on tarkkaan mietitty. Ja katsokaa tuota lattiaa....ihana!9.kannen keulaosassa on valtavan suuri Delight Buffet eli laivan seisova pöytä. Ravintolan ruokasaarekkeista voi valita kylmiä kala- ja lihaherkkuja salaattien ja mädin kera alkupalaksi. Lämmintä pääruokaa voi myös kerätä lautaselleen ja lopuksi runsaan jälkiruokapöydän antimien pariin kruunaamaan ateriansa. Delight Buffetin voi myös yhdistää viereisen a la carte -ravintolan menuun eli käydä noukkimassa täältä alkupalat ja jälkkärin syöden silti pääruoan a la carten puolella. Itse valitsin tämän vaihtoehdon niin pääsin maistelemaan vähän kaikkea. 

 

 

Jos haluaa voit matkustaa myös Business Loungessa, joka löytyy myös 8.kannelta. Liikematkustamiseen oivallinen tila, jossa voit rauhassa hiljaisessa, tyylikkäässä ja rauhallisesti sisustetussa tilassa tehdä vaikka töitä matkan aikana. Täällä on tarjolla oma noutopöytä matkustaville. Sekä Comfort että Business Loungeissa on runsaasti sähkölaitteiden latauspisteitä ja wifi.Tallink Megastarin neitsytmatkalla me valitsimme ruokailupaikaksi The Chef's Kitchen ravintolan, joka on Delight Buffet ravintolan vieressä. Valitsin Matti Jämsenin tekemästä menusta pääruuaksi suussa sulavan Flank steak 200gr, jolla kyllä lähti nälkä oikein hyvin kun alle oli syöty vielä kalabuffet. Sisustus tässä tilassa on väritykseltään ehkä harmonisin koko laivalla. Hauskan läpinäkyvät, kulmikkaat näkösuojat ja beigeä, harmaata ja mudan sävyjä yhdessä.

Tallink Megastarilta löytyy myös 9.kannelta Lasten leikkihuone. Paikka on lähellä buffetia ja siellä on lelujen lisäksi mahdollista katsella piirrettyjä tai pelata PlayStationia.


Kurkkasimme myös Lumon kanssa kovin tuuliselle terassille näin tammikuussa mutta keväällä ja kesällä tämä on varmaan ihana paikka paistatella päivää ja nautiskella jotain viilentävää juomaa.


Ja totta me bloggaajat pääsimme myös kurkistamaan komentosillalle. Pelkästään univormupukuisten miesten näkeminen on iloa silmälle ja jos siihen voi vielä yhdistää selfien ottamisen niin ollaan kyllä jo ihan taivaassa! Täällä oli hurjan paljon erilaisia monitoreja, ohjauspöytiä, nippeleitä ja nappeleita mutta se itse ruori on onnettoman pieni - ihan vain sellainen pieni joystick, jolla tätä laivaa ohjaillaan ellei ajeta automaattiohjauksella. Aika huikeat näkymät näin yhtäältä oli mutta tällä reissuilla tyydyimme vain kurkistamaan Tallinnan valoja koska emme käyneet maissa neitsytristeilyllä.Tallink Megastarilla on mahdollista tehdä myös ostoksia. Laivan peräosassa on kansien 7. ja 8.alueella Itämeren suurin 2800m² Traveller Superstore. Tämä marketti oli ihan valtavan suuri ja siellä tuli jännän epätodellinen olo ettei laivalla olisi ollutkaan. Kerrosten välillä on portaat ja tuntui kuin olisi ollut jossain kauppakeskuksessa. Kosmetiikkaa, koruja, vaatteita, asusteita, makeisia, juomia jne. Täältä löytyi myös Kiehl's kosmetiikkapiste. Kassoja ja myyntihenkilökuntaa supermarketissa on runsaasti ja palvelu oli ystävällisen nopeaa. Matka Tallinnaan kestää 2 tuntia joten täällä on kyllä aikaa shoppailla ihan rauhassa matkan aikana :)Kiitos Tallink Silja ja viestintäjohtaja Marika Nöjd tästä upeasta neitsytristeilystä!
Ihan varmasti Marjon matka tulee suuntautumaan kesällä Tallinnaan tällä huikealla 
uudella Tallink Megastar aluksella. 

Tallink Megastar aluksen kuva lainattu Tallink Siljan nettisivuilta.

19 kommenttia:

 1. Tuosta maakaasun käytöstä polttoaineena ja uusien päästörajoitusten täyttymisestä olisin voinut kuulla enemmänkin. Mutta siis; kestääkö matka todellakin vain kaksi tuntia? Miten kaikesta tuosta tarjonnasta ottaa siinä ajassa irti mitään? Vai onko ns. risteilylaiva eli toiseen suuntaan ollaan yön ylikö?
  SIsustus on kivasti fressin näköistä, alkoi kummasti tehdä mieli Tallinnaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Megastar käyttää polttoaineenaan siis LNG-kaasua, mutta alus toimii myös meridieselillä. LNG (liquefied natural gas) on nesteytettyä kaasua, jota saadaan maakaasusta jalostamalla. Maakaasu on syntynyt ajan saatossa biomassan hajotessa maan uumenissa anaerobisen bakteeritoiminnan ja maaperän lämmön vuorovaikutuksesta. LNG-kaasun käyttö polttoaineena on tehokas tapa vähentää laivan ympäristövaikutuksi koska sen rikkidioksidi-, hiukkas-, typenoksidi- ja hiilidioksidipäästöt ovat erittäin vähäiset. Muun muassa Itämeren rehevöitymisen kannalta erityisen vahingollisia typpioksideja ei moottoreiden pakokaasut sisällä juuri lainkaan. LNG:llä käytettäessä laiva tuottaa myös vähemmän melua.

   Megastar liikennöi siis Tallinnan ja Helsingin väliä ja matka todella kestää vain tuon kaksi tuntia. Megastarin kyydissä kulkee päivittäin paljon rekkoja omalla kannella eli toimii siis myös "rahtilaivana". Tallinkin muilla aluksilla voi tehdä noita yön yli kestäviä risteilyitä.

   Vaikka tarjontaa laivalla on paljon niin mahtuuhan sinne myös 2800 matkustajaa, joilla on erilaisia mieltymyksiä ruokailun suhteen. Ehkä menomatkalla kokeilee yhtä ravintolaa ja paluussa sitten toista. Ja kyllähän ruokailun lisäksi myös ehtii taxfree myymälään jos on tarvetta ostaa jotain.

   Kiva, että pidit raikkaasta sisustuksesta. Ehkä poikkeat Tallinnassa tässä kevään tai kesän aikana tällä uudella aluksella :)

   Poista
 2. Upean näköinen laiva, sisustus on todella tyylikäs. Olisipa kiva ollut olla teidän mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laiva oli vaikuttavan tyylikäs ja erilainen. Olisi ollut kiva nähdä sinut Itämeren aalloilla myös :)

   Poista
 3. Jopas sinä olet ehtinyt käydä tuon matkan aikana vaikka missä... mun pitää varmaan lähteä uudelle reissulle, koska on näköjään jäänyt vaikka mitä näkemättä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedäthän sinä Frida minut "Like a rolling stone" ja olihan meillä siellä laivalla aikaakin :D Silti paljon jäi minultakin näkemättä joten uusintareissua tässä jo suunnittelen.

   Poista
 4. Ihania yksityiskohtia olet kerennyt laivalla kuvaamaan, minulla taisi jäädä paljon näkemättäkin, kun laiva oli niin täpötäysi. Kiva risteily ihan parhaassa seurassa, tuonne on päästävä pikimiten uudelleen. Aurinkoista päivää sinulle ystäväiseni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari ja mukavaa oli myös olla sinun seurassasi :) Minähän laukkasin siellä jossain vaiheessa kuin aropupu kun halusin nähdä ja kuvata paikkoja Lumon ja Tinskun kanssa. Mutta paljon jäi näkemättä. Hyvää yötä sinulle!

   Poista
 5. Voi miten upeita kuvia - ja todellakin, olen samaa mieltä Fridan kanssa: minulta jäi vielä paljon näkemättä joten pakkohan se on uusi reissu vielä tehdä ja lähiaikoina;)
  Oli kiva nähdä livenä sinutkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lady of The Mess :) Sinut oli TODELLA mukana vihdoin nähdä ihan livenä myös ja toivottavasti pian uudelleen.

   Poista
 6. Wau ihan mieletön postaus ja niin upeita kuvia, jotka kertoo laivasta paljon. Kiitos ihanuus matkaseurasta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana matkaseuralainen Tiia myös sinulle :) Tässä jo katselin mitä Tallinnassa on tulossa nyt keväällä jos sitä jonain viikonloppuna piipahtaisi siellä - tosin tuon tornijuoksun jätän kyllä sporttisemmin :D

   Poista
 7. Taas kerran niin huikean hieno postaus ja esittely laivasta! Ja minäkin täällä samaa pohdin kuin muut tuossa edellä; paljon jäi näkemättä. Mutta oli meillä kivaa matkaseuraa, vaikka jutusteleminen vähiin jäikin. Uusiksi!
  Mukavaa viikkoa, Marjo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula ja en minäkään vielä kaikkea nähnyt. En ehtinyt sinne hyttikierrokseen mukaan ollenkaan mutta onneksi komentosilta tuli tarkistettua ja se joystick :D
   Mukavaa viikkkoa Tuula!

   Poista
 8. Kiva juttu ja hienot kuvat!

  Minäkin yritin painaa sitä LNG-sanaa, kaipasin vähän lisätietoa polttoaineesta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna :) Availin tuota LNG-polttoainetta tuolla ensimmäisessä vastauksessa Vintagentille. Pahoittelut ettei siitä ollut enempää tietoa itse postauksessa.

   Poista
 9. Hienolta näyttää ja toivotaan ,että sellaisena pysyy kun suomijuopot yli matkustaa. Tuo musta hevonen on ällö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinun täytyy kesällä lähteä testailemaan laivaa kun olet taas Suomessa.
   Mukavaa viikonjatkoa ja terkkuja serkulle :)

   Poista
 10. Hello I would like to know the brand of the light fittings having dome shades with zigzag stands. Does anyone know the brand of these please?

  VastaaPoista