tammikuuta 23, 2017

Social Food Burgerjoint avasi ovensa Kurvissa


Helsinkiin avattiin uusi hampurilaisravintola viime perjantaina. Eikä mikä tahansa bursakiska vaan paikka, johon jonottiin jo ulkopuolella ennen oven avaamista lounasaikaan. En valitettavasti ehtinyt avajaishulinaan työmatkan takia mutta sunnuntai iltapäivällä käännettiin Audin nokka kohden Kurvia ja Kulmavuorenkatu 4 metsästämään sitä täydellistä burgeria. Ja edelleen siellä oli jonoa!


Master Chef 2012 voittaja Mika Pikkis Tuomonen on uuden Social Food Burgerjointin takana. Yhteistyökumppanina mukana on myös kokki Herkko Volanen. Olen tuntenut henkilökohtaisesti Pikkiksen jo 2000-luvun alusta ja nyt makkaroihin aiemmin erikoistunut huippukokki on siirtynyt luontevasti hampurilaisten pariin. Ei yhtään huono uusi aluevaltaus sanoisin.


Burgerjoint on pieni ja kompaktin tyylikäs 19 paikkainen ravintola, jonka puiset kalusteet on tehnyt suomalainen Teppo Tebian Lakaniemi. Tebianin huonekalut ovat selkeälinjaisia, kulmikkaita ja funktionaalisia. Ne sopivat kuin nenä päähän tähän betonisen pelkistettyyn tilaan, jossa on upea harmaasävyinen graffiti seinällä. Kaikki sisustuksessa on tarkkaan harkittua teemalla "less is more".Burgerjointin ydin on puuhiiligrilli. Vielä eilen se vähän savutti mutta tänään maanantaina on huuva varmaankin saatu jo korjattua kuntoon kun ravintola oli kiinni yhden päivän. Puuhiiligrillissä valmistetaan sekä pihvit, sämpylät ja sienet joten se maku näissä on juuri sellainen mistä erityisesti pidän. Savun maku tuntuu ja on juuri se juttu.


Burgerjointin listalla on nyt aluksi neljää erilaista hampurilaista. Eilen suuren kysynnän takia oli monen kohdalla jo "sold out" -lappu mutta sehän vain kertoo siitä miten hyvää täällä on tarjolla kun kaikki viedään käsistä :)

Itse päädyin eilen tilaamaan Bronx cheeseburgerin, jossa oli 200gr pihvi. Ihanan mureaa ja sopivan puolikypsää lihaa makuuni höystettynä sillä erinomaisella savun maulla. Kyytipojaksi otin totta kai ranskalaisia plus Cociksen ja sitten herkuttelemaan.


Listalla oli myös toinen mielenkiintoinen lihavaihtoehto WallStreet cheeseburger, jossa taisi olla lisukkeena vielä ilmakuivattua kinkkua ja salaattia. Ketsuppi on täällä myös itsetehtyä.

Kasvispurilaiset olivat eilen valitettavasti päässet loppumaan mutta vaihtoehtoja on kaksi. Toinen on kerätty portobello-sienen ympärille ja toisessa on papupihvi. Kasvispurilaiset saa joko vege- tai vegaanivaihtoehtoina.


Jatkossa Burgerjointiin tulee lisääkin vaihtoehtoja ja erilaisia kuukauden hampurilaisia kun toiminta on päässyt kunnolla käyntiin. Hampurilaisten hinnat ovat 9-11€ ja ne ovat todella hintansa väärtejä. Lounasetelit käyvät - sekin tuli testattua eilen :)


Ehdottomasti Marjon matka tulee viemään tänne vielä monta kertaa sillä haluan ehdottomasti maistaa myös noita muita vaihtoehtoja ja aistia tilaa vielä uudellaan. Annan paikalle eilisen perusteella 9 koska savuisuus vähän häiritsi mutta itse purilainen ja ranet olivat herkullisia.

Onnea uudelle Burgerjointille ja käykääpä herkuttelemassa!


10 kommenttia:

 1. Miten voi alkaa tehdä mieli hampurilaista tähän aikaan yöstä... Siis nam!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hampurilaista voi tehdä mieli ihan kaikkina vuorokauden aikoina :)
   Hauskaa päivää Outi!

   Poista
 2. Näyttää herkullisella, mutta ei mitään lisukkeita? Salaattia yms

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä hampurilaisessa ei ollut salaattia lisäkkeenä mutta tomaattia ja majoneesia kyllä. Toisessa versioissa olisi ollut. Mutta hyvää oli :)

   Poista
 3. Kivan näköinen paikka ja annokset tosi herkullisen näköisiä. Paikalle antaa oman säväyksensä nuo partaäijät tiskin takana :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyylikkään rouhea paikka ja sisustusihmisen mieleen! Jeps....parrat antaa katu-uskottavuutta Kurvissa :D Mukavaa päivää Krisse!

   Poista
 4. Pihvi ratkaisee niin paljon, sen täytyy olla kuin kotona grillillä paistettu. Näyttää niin hyvältä. <3

  Ihanaa tiistaita Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihvi on äärimmäisen tärkeä hampurilaisessa. Monta kertaa olen pettynyt kun burgerin on näyttänyt hyvältä mutta pihvi ollut sitkeä, mauton tai rakenteeltaan outo. Tässä oli kaikki kohdallaan! Hyvää päivää Tiia :)

   Poista
 5. Vaikuttaa kivalta paikalta, ton kokoisest pihvistä saa kyllä hampparista itsensä enemmän kuin täyteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikka oli kiva ja kyllä 200gr saa nälän kummasti pysymään loitolla pari tuntia.
   Aurinkoista päivää Jonna :)

   Poista