tammikuuta 03, 2017

Sushi & Co. - Tallink Siljan herkullinen sushitaivas


Sain nauttia ennen joulua ja aattoiltaa yhden gourmet joululahjani kun pääsin piipahtamaan Silja Symphonyn aivan mielettömässä sushitaivaassa - Sushi & Co. Yhdessä tätä makunautintoa olivat kanssani jakamassa viisi muuta 40+bloggaajakollegaani: Minäkö keski-ikäinen, Kulinaari, Lumo lifestyle, Habanerokitchen, Kivi ja Kakku sekä PauMau. Joten tästä tulisi selkeästi hyvä lounas!

Sushi & Co. menun ensimmäiselle sivulle on hyvin kiteytetty missä ollaan ja mitä voi odottaa :)

Sushi & Co.
Terveellistä, raikasta ja suussa sulavaa ruokaa pieteetillä.
Herkullisten sushien ohella voit nauttia raikkaita ja paikanpäällä 
valmistettuja salaatteja, smoothie-juomia ja herkullisia leipiä.
Lapsetkin on huomioitu omalla sushi-annoksella!


Olen joskus pohtinut koska minua "riivaama" sushi-himoni on oikein alkanut ja päätynyt siihen, että varmaan jo kohta 15 vuotta sitten :) Alusta saakka "pakko saada herkku" on hivellyt makuhermojani ja makuelämys vain paranee vuosien mittaan. Koskaan en ole Japanissa käynyt mutta toivon pääseväni jonain päivänä näiden merilevään käärittyjen riisi-, kala., äyriäis-, kasvis- ja kananmunaherkkujen kotimaahan herkuttelemaan. Tai eiväthän kaikki niistä ole edes merilevässä kun susheja on niin paljon erilaisia - maki, nigiri, gunkan-maki, futomaki, uramaki, temaki...


Kun tätä upeaa tarjoilupöytää katsoi tuli väjäämättä mieleen tutun joululaulun sanat "herkkua on siinä monenlaista". Ja kuin Pavlovin koirille myös minulle tämä huikea näky aiheutti sylkirauhasten aktivoitumisen :D Mutta totta kai ennen syömistä piti meidän vähän tallentaa tätä kauneutta valokuviin. En ole muuten koskaan itse tehnyt susheja mutta haluaisin kyllä joskus kokeilla olisiko minulla kärsivällisyyttä ja ennen kaikkea taitoa saada näin kauniita luomuksia aikaan. 


どうぞ召し上がれ

Me aloitimme perinteisellä japanilaisella misokeitolla. Minä korvasin tällä kertaa vihreän teen Arizonan Original Green Tea with Honey juomalla. Tätä tulee ostettu kotiinkin joskus :)


Ja sitten valitsemaa susheja huolellisesti tarjoilupöydän antimista. Sieltä löytyi ainakin monenlaisia makeja: lohi, nieriä, siika, makrilli, poro, ruotsalainen katkarapu, merirapu, mustekala, tonnikala, siianmäti, muikunmäti, lohenmäti.... Sushivene gunkaneitakin oli tarjolla. Saimme kuulla, että varsinkin japanilaiset turistit ovat innoissaan maistamassa itselleen vähän erikoisempia susheja kuten tuota poroa. Kaikki oli todella tuoretta ja osaa susheista vielä tehtiin kun astuimme sisälle ravintolaan. Susheissa tärkeintä on tuoreus ja raikkaus, jota näistä herkuista löytyi!Jos istuu ruokailemassa SiljanSympony aluksella toisella puolella käytävää olevassa Happy Lobster ravintolassa on sinnekin mahdollista tilata vaikka alkupalaksi sushi-lautanen. TallinkSiljan henkilökunta hoitaa sushit näppärästi myös sinne ja jos vaikka perheessä ruokamieltymykset menevät vähän ristiin saavat kaikki haluamaansa hyvää syötävää itselleen. Plussaa tästä!Mielestäni Sushi & Co. sushilautaset ovat erittäin kohtuuhintaisia verrattuna vaikka moneen sushipaikkaan, jossa olen käynyt syömässä maissa. Nordic Platter, joka sisältää 15 sushia (hyvin pitkälle samoja, joita me nautimme vierailumme aikana) on hinta 25€. Large annos sisältää 14 maki/nigiri sushia ja sen saa 18 eurolla. Vegesushi Platter on 12,50€. Lasten sushi 7,50€.


Joudun tunnustamaan, että allaolevan valikoimani lisäksi kävin vielä santsaamassa kolme sushia. Puolustuksena edellämainitulle totean, että herkuttelin sydämeni kyllyydestä mutta en syönyt enää mitään muuta tämän sushiöverin jälkeen ennen seuraavaa aamua. Toki kyllähän aina löytyy tilaa vielä jälkiruualle...Sushi & Co. jälkiruokavitriinin edessä tuli olo kuin lapselle herkkuja täynnä olevassa karkkikaupassa. Haluaisi vähän niinkuin kaikkea ja valinnanvaikeus ahdisti kun kaikki näytti niin suussasulavan herkulliselta. Lopulta päädyin ottamaan tämän creme brulen, jossa oli mukana myös lakritsia ja vadelmaa - jännä makucombo ja syntisen hyvää!


Jos mielit Ruotsin risteilyllä Sushi & Co. herkkuja valitse SiljaSymphony alus. Ainakaan vielä tätä sushitaivasta ei ole muilla laivoilla mutta mistä sitä koskaan tietää vaikka joskus avattaisiin vastaava muillekin aluksille. Itse suunnittelen tässä keväämmällä Ruotsiin suuntautuvaa risteilyä. Tukholmaan avataan huhtikuussa Djurgårdeniin Vasa-museon ja Sprit-museetin väliin uusi viikinkimuseo Vikingaliv. Kaupungin kulttuuritarjonnassa on paljon muutakin kiinnostavaa.

Tuhannesti kiitoksia TallinkSiljalle tästä huikeasta sushikokemuksesta 
ja menestyksellistä alkanutta uutta vuotta 2017!
10 kommenttia:

 1. Oli kyllä aivan fantastinen sushilounas ja seura myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli :) kiitos itsellesi ja hyvää alkanutta uutta vuotta!

   Poista
 2. Kyllä se on niin, että jälkkäripöydän ääreltä olisi tämä rouva löytynyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voiko ihminen yksinkertaisesti vastustaa jälkkäreitä :)
   Mukavaa talvipäivää!

   Poista
 3. Sushit olivat aivan järisyttävän hyviä! Oli kiva nähdä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä jo mietin sushia lounaaksi tänäänkin...
   Oli tosi kiva nähdä Marika ♥

   Poista
 4. Sushiparatiisissa sydämellisen jengin kanssa, niin mitä sitä ihminen itselleen enää voi toivoa. <3 Kiitos Marjo seurasta ja muiskuja loppiaisviikonloppuun <3

  VastaaPoista
 5. Kiitos Tiia seurastasi❤ oikein mukavaa loppiaista ja kiva kuulla, että flunssakin selätetty.

  VastaaPoista
 6. Minä olen opetellut syömään sushia vasta noin kuusi vuotta sitten. Me olemme tehneet sushia myös itse ja uskon, että onnistuisi varmasti myös sinulta. Kannattaa ehdottomasti kokeilla. Nyt meillä vaan luvattoman pitkä aika edellisestä kerrasta, kun ei olla raaskittu ostaa tuoretta lohta sushien valmistamiseen. Hyvää Loppiaisiltaa Sinulle, Marjo ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että uskot minun pystyvän sushin tekoon :) Täytyy kyllä ehdottomasti kokeilla.
   Oikein mukavaa loppiaisiltaa sinnekin ja toivotaan, että pakkaset hellittäisivät niin voisi ulkoilla vähän enemmänkin ♥

   Poista