tammikuuta 26, 2017

Katri Helena Suomi Finland Collection by Tammer-Tukku


"Uneni ja unelmieni maisema on aina ollut sininen. Olen ehkä 
pudonnut lapsena siniseen väripataan. Sininen on innoittajani, sieluni 
maisema ja se väri, johon aina palaan harharetkiltäni.

Tämä Hannele Kiviniemen suunnittelema mallisto on kuin suoraan unestani: 
suomalainen, tyyni järvimaisema sekä maalauksellinen, tuoksuva metsä 
ja sinivalkoinen tähtitaivas. Olen todella iloinen, että saan antaa nimeni 
tälle kokoelmalle. Toivon sen tuottavan paljon hyvää mieltä ja harmoniaa 
suomalaisten kotien arkeen ja juhlaan."

Katri Helena


Eilen lanseerattiin Finlandia-talon Terassisalissa Tammer-Tukun Katri Helena Suomi Finland Collection. Kuluva vuosi on tärkeä juhlavuosi meille kaikille suomalaisille kun Suomi täyttää pyöreät 100 vuotta. Tammer-Tukku on jo yli 60 vuoden ajan ollut yksi Pohjois-Euroopan johtavista tukkukaupoista ja pitkäjänteisen työnsä tuloksena yritys sai vuonna 2016 Vuoden perheyrittäjä -tunnustuksen. Onnea vielä tätäkin kautta Tammer-Tukku - hieno saavutus!

Tammer-Tukun tuotepäällikkö Riikka Vilmusenaho, suunnittelija Hannele Kiviniemi, toimitusjohtaja Zachary Mäenpää ja tilaisuuden juontaja Jaakko Selin.

Tammer-Tukun suunnittelija Hannele Kiviniemellä syntyi idea lähteä kehittelemään Suomi 100 kuosia ja juhlamallistoa, joka olisi sinivalkoinen, harmoninen ja Suomen luonnon ainutlaatuisuutta toistava. Mallistolle tarvittaisiin toki myös keulakuva ja kuka edustaisi paremmin sivivalkoisuutta ja suomalaisuutta kuin koko kansan oma sinivalkoinen Katri Helena. Hannele Kiviniemi ja Katri Helena tuntevat toisensa myös entuudestaan yhteisen harrastuksensa perhokalastuksen kautta. Malliston kulmakivinä on suunnittelijan ja Katri Helenan kiinnostus suomalaisen luonnon metsään, järviin ja tähtitaivaaseen, josta syntyi ensin kuosi sinisävyisestä metsämaisemasta. Kuosin ympärille alkoi muotoutumaan sitten koko mallisto, jonka tuotteet valittiin tarkoin suunnittelijan, tuotepäällikkön ja Katri Helenan yhteistyönä.


Sitten lavalle astui malliston keulakuva sinivalkoinen Katri Helena, jonka kaunis mekko oli tehty Tähtitaivas kankaasta erityisesti tätä tilaisuutta varten. Saimme kuulla Katri Helenan tulkinnat kahdesta hänen laulustaan, jotka ovat toimineet innoittajana tälle Katri Helena Suomi Finland Collection mallistolle. Ensimmäinen laulu oli itselleni vähän vieraampi mutta äärimmäisen kaunis Unten erämaa, joka Katrille on kuulemma Lappi. Toinen kappale oli Jukka Kuoppamäen Anna mulle tähtitaivas on tuttu klassikko, joka sai melkein laulamaan mukana.

Anna mulle tähtitaivas, anna valo pimeään
anna mulle aamurusko, anna usko elämään
anna mulle rohkeutta, että jaksan huomiseen
anna edes vähän, rakkautta tähän
yksinäiseen sydämeen


Katri Helena Suomi Finland Collection tuotteet kantavat Design from Finland merkkiä. Suomalaisen työn merkitys kotimaamme kasvulle ja hyvinvoinnille on tärkeää ja yhdessä voimme tehdä suuria asioita ja arkisilla valinnoillamme myös vaikuttaa.


Mallistosta löytyy tuotteita kodin piensisustukseen, keittiöön ja saunaan. Sinivalkoiset asusteet täydentävät mallistoa. Tähtitaivas löylytuoksussa oli huumaavan ihana metsän tuoksu. Pidin myös valtavasti noista sinivalkoisista kumissaappaista. Katri Helena kertoi, että saappaiden väritys on siksi sininen alaosasta ettei lika näy niissä helposti. Minähän olen sellainnen kumisaapas fani joten nämä voisivat olla kiva lisä niiden keltakukallisten kumppareitteni kanssa. Menit mietintämyssyyn! Mallistossa on totta kai mukava myös termokannu, jotta metsässä voi istahtaa kivelle nauttimaan kahvit retkeilyn lomassa. Jaakko Selin toivoi innokkaana sieni-ihmisenä myös sienikoria ja Katri Helena sai salaperäisesti, että sellainen saattaa vaikka tullakin mallistoon.,,Ja sitten me pääsimme välillä maistelemaan Cocktailbuffet Suomi100 "Metsä" antimista ja Tähtitaivas kuohuviinistä. Pöydässä oli huikeita suomalaisia makuelämyksiä: marinoitua punajuurta, kotimaista sinihomejuustoa, hampunsiemenkeksejä, sokeri-suolattua Hauhelan hanhea, riimiporoa, pikkelöytyjä kantterelleja, katajanmarjagraavattua merisiikaa.... mums mums mums... Buffet pöydät oli äärimmäiset kauniisti katettu ja valkoiset kukat kruunasivat vielä kokonaisuuden.


Katri Helena Suomi Finland Collection mallisto tulee kauppoihin toukokuussa. Tässähän on oivallisia lahjaideoita vaikka kevään valmistuville nuorille. Tuotteet ovat ajattoman tyylikkäitä ja vuoden itsenäisyys teemaan sopivia. Itse haluan ehdottomasti kyllä hankkia nuo sinivalkoiset kumisaappaat mustikka- ja sienimetsää varten!

"Katri Helena Suomi Finland Collection on hieno esimerkki Tammer-Tukun vahvasta kokemuksesta kuluttajatotteiden suunnittelussa ja brändäämisessä".
Suurkiitos Katri Helena, Tammer-Tukku, Finlandia talo ja Success Story upean tilaisuuden järjestämisestä. Kohotan maljan 100 vuotiaalle Suomelle Tähtitaivas lasillisella! 

12 kommenttia:

 1. Upea tilaisuus! Ja tähän olet hienosti kerännyt nuo pääkohdat. Kauniit kuvat!
  Minulta jäi tuo menu-lista tallentamatta, mutta onneksi löydän sen nyt täältä.
  Oli kivata tavata sinut myös tuolla kauniissa ja viihtyisässä tilaisuudessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula ♥ mukava oli tavata sinut ihan livenä ja olit ihan sellainen kuin olin sinun ajatellutkin olevan. Tilaisuus oli hienosti järjestetty ja kauniin sinivalkoinen kuten myös Katri Helena.
   Huomenna nähdään taas :)

   Poista
 2. Kyllä on kauniita kuvia ja niin sinivalkoista kotimaista. Erittäin onnistunut kamppis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aikku! Tuotteet olivat niin peri suomalaisia ja muotoilultaan hyviä. Näitä on kiva saada tai antaa itse lahjaksi.

   Poista
 3. Näyttää kivalta, varsinkin saappaat ovat mieleeni. Harmi, ettei työpäivä antanut myöten osallistua

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saappaat olivat superihanat ♥ Näen itseni ne jalassa sateisessa kesäsäässä tai marjametsässä.
   Harmi ettet ehtinyt mukana mutta huomenna nähdään.

   Poista
 4. Pyyhkeet, termarit ja kumpparit on niin makeet! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonna - juuri samat suosikit täälläkin päässä ♥

   Poista
 5. Sininen on niin lempiväri, että nuo tuotteet kolahtaa ihan kaikki. Uskoisin myös tulevan hyviä unia noin kauniin rauhoittavissa lakanoissa. <3 Katrin asu on ihana!

  Kivaa viikonloppua Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katri asu oli uniikki mutta juurikin kantajansa näköinen. Sinivalkoisuus on rauhoittavaa ja sopii myös useimmille suomalaisille.
   Mukavaa viikonloppua ja huomenna nähdään ♥

   Poista
 6. Upeita kuvia ja upea oli myös tilaisuus. Oli kiva nähdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maiju ♥ Kiva oli nähdä sinuakin pitkästä aikaa!

   Poista