kesäkuuta 04, 2015

Kesäkuuta ja kaikkea kivaa

Hei, se on sitten virallisesti kesä kun on jo kesäkuun 4.päivä :) Kiireinen mutta äärimmäisen mielenkiintoinen viikko menossa ja kaikkea kivaa tapahtunut ja tulee tapahtumaan - hymyilyttää! Huhtikuussa tupsahti postiluukusta hyvän ystävän hääkutsu ja nyt sitten lauantaina pääsen pitkästä aikaan häihin ja hääpaikkana kaunis Itä-Suomi. Täytyy myöntää, että vähän perhosia vatsassa ehdinkö ajoissa kirkkoon kun aamulla kampaaja kello 8.00 ja häätilaisuus alkaa 14.00. 

Ainoa pysähdys voi olla juhlavaatteiden vaihtaminen päälle jossain halkopinon takana vai pitäisikö sitten mennä ABC:lle ettei kävisi kuten yksiin häihin Paneliaan mennessä muinoin. Me tytöt riisuimme farkut ja topit pois tienvarren ladon takana huomaamatta, että muutaman sadan metrin päässä kulki yleinen hiekkatie, jossa liikkui ihmisiä samalla kun yritimme mahdollisimman nopeasti ja elegantisti sujahtaa juhlapukuihimme.  


Mekkoa häihin olen metsästänyt kissojen ja koirien kanssa useita viikkoja. Ja tänään sitten vihdoin tärppäsi. Päädyin keltaiseen pitkään ja valuvaan häämekkoon, jonka seuraksi pääsee entinen pitsinen pikkubolero. Vähän vielä harkinnassa laukku ja kengät tulevaan lauantaihin. En ole vielä varma on helmilaukku sittenkään se oikea valinta kun kenkien osalta mietin on järkeä laittaa kovin piikkikorkoisia kenkiä vai sittenkin valita, jotka leveämmällä ja maltillisemmalla korolla varustetut... 

Kyllä miehillä juhlapukeutuminen on paljon helpompaa .... Sain eilen vihdoin myös ostettua kesäkukat tai ainakin osan niistä parvekkeelle. Meillä on ollut taloyhtiössä julkisivuun liittyvää pientä remonttia, joten en ole halunnut laittaa kukkia aiemmin mutta nyt pihamaalta ovat hävinneet kaikki nostimet ja työmiehet joten päättelen heidän työnsä valmistuneen. 

Ajoin ihan sattumalta Variston Kodin Ykkösen ohi eilen ja siellä oli vastustamaton tarjous sekä pelargonioista että marketoista joten voiko viherpeukalo kieltäytyä jos saa kymmenellä eurolla neljä hyvää ja isoa kasvia? Ei tietenkään voi ja kun olen vielä ihan hulluna "mummokukkiin" vaikka tällä kertaa valitsinkin kirkkaanpunaisen sijaan hieman oranssiin vivahtavat pelargoniat. Markettoja sekä lobelioita tarvittiin myös, pari säkkiä multaa ja muratteja. 

Yritin hamuta ostoskärryyn vielä amppelissa roikkuvaa kesäkukkaan mutta ei millään sopinut enää mukaan ja puuskissa riehuva tuuli teki muutenkin täpötäyden kärryn työntämisen melko haastavaksi joten amppeli ja pari muuta juttua jäi sitten toiseen kertaan.... 


Metsässä on muuten samottu tällä viikolla sateista iltaa lukuun ottamatta joka ilta. Ihan käsittämätöntä miten kauniisti lintujen kuoro lurittelee. Kuulin myös satakielen ja oli ihan pakko pysähtyä kuuntelemaan sen monipolvista ja vivahteikasta laulua. En ole koskaan onnistunut näkemään tätä laulutaituri mutta laulu on ihan uskomatonta. 

Vaaleanvihreää uutta kasvustoa kaikkialla, kukkia, pieni citykanikin onnistuttiin näkemään, orava ja pari rusakkoa. Koiran kanssa liikkuessani metsäneläimet vain onnistuvat aina pujahtamaan paikalta niin nopeasti ettei niistä koiranomistaja saa kuvaa. Kyllä se oma nelijalkainen haistetaan tai kuullaan ja sitten menoksi.... Kotiloiden kuvaaminen onnistuu kyllä oikein mainiosti!
Kävin myös tarkistamassa salaisen "metsämansikkapaikkani" ja hyvältä näyttää. Paljon isoja kukkia joten mansikoita tulossa ihan varmasti kun ilmat vähän lämpenevät. MUMS! Syreenikin kukkii jo ja villiomenapuut metsässä. Olen myös kohdannut ensimmäiset hyttyset joten kohta sitten raaaps-raaps-raaps.....kesässä vihaan hyttysiä ja niistä itselleni tulevia valtavia paukamia. 
Piipahdin eilen pitkästä aikaan Viirin kirppiksellä kun sattumalta ajoin Klaukkalan ohi enkä ollut käynyt siellä todella pitkään aikaan. Löysin hauskan lasipurkin nauhalla ja kotona jo toista viikkoa sitten ostettu Reilun Kaupan valkoiset neilikat vaihdettiin siihen kotosalla. Kirppiksellä oli ihania vanhoja matkalaukkuja valtaisa pino. Hauskat tuolit myös kiinnostivat minua mutta ainakin toistaisesi jätin ne ostamalla. Ehkä maalasin tuolin rungot valkoiseksi...
Kohta pitäisi kömpiä suihkun kautta nukkumaan. Lattialta kuuluukin jo tasainen tuhina....
Mukavaa perjantaita kaikille....ihan kohta on viikonloppu!

2 kommenttia:

 1. Munkin salainen mansikkapaikkani näyttää sangen lupaavalta. Ehkä jo enne juhannusta pääsee maistamaan ensimmäisiä, suojaisassa kallion kolossa kypsyneitä marjoja.

  Kaunis bolero! Ajahan varovasti, vaikka kiire olisikin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos....bolero on löytö parin kesän takaa Fiskarsista :) Yritän ajaa varovasti ja löytää sen sopivan vaatteiden vaihtopaikan vaikka sitten ABC:ltä.

   Mansikkapaikkani näytti myös todella lupaavalta....epäilen silti tulisiko marjoja ennen juhannusta...

   Poista