kesäkuuta 10, 2015

Iltakävelyllä Mansessa

Tampereen tavaratalo Kekäleen ikkunassa seisoo kissankokoisilla kirjaimilla "Hei kesä". Tekisi mieleni jatkaa lausetta "Hei kesä....koska sinä oikein tulet?" kun yritän koleassa illassa vetäjää huivia tiukemmin kaulani ympärille ja työntää palelevia käsiä taskuuni. Ihan sairaan kylmä ilma sekä tuulee ilkeästi ja kesäkuun 10. jo menossa. Ensi viikolla on keskikesän juhla, juhannus ja vielä kertaakaan en ole rohkaistunut laittamaan sandaaleita jalkaan. Tällekin työreissulle olisi todellakin pitänyt ottaa mukaan kevyttoppis ohuen kesätakin sijasta. Missä ne helteet oikein luuraavat? 

Takana mielenkiintoinen työpäivä mutta iltaruokailun jälkeen oli ihan pakko päästä pienelle happihyppelylle säästä huolimatta Mansen kaduille, toreille ja veden äärelle. Kovin pitkälle en hotelli Scandic Tampere Stationin liepeiltä jaksanut lähteä vaikka mieli olisikin tehnyt. Aamuherätys kello 5.00 ja pitkä työpäivä pitävät huolen siitä, että uni tulee varmasti tänä iltana. 

Hämeensiltaa yli ja Keskustorille. Edellisen kerran täällä käydessäni oli torilla iso joulukuusi vähän vinossa ja joulumarkkinat alkamassa. Nyt Tampereen Teatterissa näyttäisi menevän SUGAR Piukat paikat näytelmä iloisesta ja kepeästä 20-luvusta. Marilyn Monroen tähdittämä elokuva on yksi leffasuosikkini joten aloin tuumia pitäisikö tehdä teatterimatka Tampereelle ja tulla katsomaan tätä näytelmäversiota aiheesta? Onko kukaan mahtanut nähnyt tätä versiota?


Tampereella kulkiessa kannattaa myös katsella upeita jugend taloja. Tirkkosen talo Kauppiaskadun ja Kuninkaankadun kulmauksessa on yksi omista suosikeistani vaikka monia muitakin helmiä kaupungista löytyy.

Keskustoria vastapäätä Hämeenkadun toisella puolella on Jugendtori, jossa sijaitsee oikeita jugendpalatseja. Liike- ja asuintalo Commerce Hämeenkadun ja Aleksis Kiven kadun kulmassa on ihan huikean kaunis. Samoin sen viereiset Palanderin ja Sumeliuksen talot, jotka ovat täynnä upeita yksityiskohtia. Tuolla tornissa voisi olla hauska asua....


Jugendtorin lähellä on myös Koison muotiliike, jotka on ollut samalla paikalla jo vuodesta 1897. Huh huh....se on kyllä tosi pitkä aika. Liike on nykyään keskittynyt vain miesten muotiin mutta aiemmin sieltä sai myös naisten vaatteita. Ihana vanha mainoskyltti. Tampereella on muuten paljon hauskoja vanhoja mainoskylttejä joten niitäkin kannattaa pitää silmällä.


Matkalla Laukontorille näin parikin hauskaa pientä ruokapaikkaa, joita voisi kokeilla seuraavilla Tampereen reissuilla. Nyt ruokailimme vain hotellin ravintolassa. Nälkä on sen verran valtava etten pystynyt ajattelemaan siirtymistä jonnekin muualle nauttimaan illallista. Hyvää ruokaa hotellin Bistro Julienne tarjosi ja ystävällistä palvelua myös. Häränseläke katosi vilahduksessa vatsaani.  


 
Laukontori laidalla vähän erilaista kaunista arkkitehtuuria punatiilestä. Torilta saisi sitä perinteistä tamperelaista mustaa makkaraa mutta tori ei ollut enää auki ja kaikki myyntikojutkin oli jo korjattu pois. Tosin en halua syödä mustaa makkaraa koska sen ulkonäkö ei miellytä minua enkä muutenkaan syö veriruokia. Vannoutuneet mustanmakkaran ystävät näkevät varmaan nyt punaista. Laukontorilla olen myös joskus käynyt kirpputorilla penkomassa vanhoja tavaroita. Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka koska vesi ja laivat ovat myös lähellä.Matkalla Kehräsaareen ihailen aina ihania graffitimaalauksia aidassa. Upeita värejä ja kiva kun kaupunki antaa luvan maalata ja toteuttaa taidetta näin. Maalaukset eivät ole todellakaan mitään töhryjä vaan aidosti hienoja ja värikkäitä taideteoksia. 


Kehräsaaren pikkupuodit olivat jo valitettavasti kiinni joten jouduin tyytymään ikkunaostoksiin. Näitä moumou DESIGNin Lost in Tampere? kukkaroita olen katsellut jo aiemmin useissa eri kierrätystapahtumissa. Jäi nyt sitten tälläkin kertaa ostamatta. Käsityökorttelissa on paljon katsottavaa mutta jää nyt toiseen kertaan ne ostokset. Myös kaupungilla vain harvat isot, ketjuliikkeet pitivät ovensa auki klo 21 saakka muuten liikkeiden ovet sulkeutuivat jo klo 20.Lisää Tampereen reissun postauksia tulossa. Nyt silmäni painuvat ihan väkisin kiinni ja pitäisi jaksaa kömpiä kylpyhuoneeseen pesemään hampaat. Miksi muuten hotellihuoneissa aina tuulee ja vetää ilmastointilaitteista? Yritin äsken vähän säädellä tuuletusta siinä onnistumatta. Vedän vielä vähän pimennysverhoja eteen ettei aamunkajo herätä huomennakin kukonlaulun aikaan.

Hyvää yötä....ja palataan!2 kommenttia:

 1. Tampere on ihan tuntematon minulle, en ole ollut siellä kuin joitain kertoja. Lomalla on tiedossa edestakainen pikareissu Ikaalisiin, ehkä silloin voisin pysähtyä Tampereellakin takaisin ajaessani.

  Nyt on kylmin kesäkuu miesmuistiin, kuulemma keskimäärin kylmempi kuin viime vuonna, vaikka muistelen viime kesäkyytä poikkeuksellisen hyytävänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tampere on kiva kaupunki. Teatterissa on tullut käytyä ja työmatkojen lisäksi vierailuita ystävien luokse :) Käy ihmeessä jos Ikaalisten reissullasi ehdit.

   Jos eilen oli kylmä niin tänään paistoin aurinko ja melkein kuuma....Suomen kesä...niin vaihteleva. Sadetta ei reissunii aikana tullut :) ja siitähän pitää huolen mukana kulkeva sateenvarjo - ihan varma kikka välttää sade.

   Poista