kesäkuuta 18, 2015

Varaslähtö juhannukseen

Otin pienen varaslähdön juhannukseen jo eilen illalla. Säätiedotus lupasi sen verran sateista keliä keskikesän juhlaan; että päätin kerätä juhannuskukat jo ennakkoon. Luonnonkukkien sijaan sain kimppuuni vanhan, autioineen ja metsittyneen tontin reunalta joskus kukkapenkistä levinneitä kukkia. Kimppuuni päätyi päivänkakkaroita ja akileijoja mutta tuota valkoista kukkaa, joka kasvaa hauskasta "pussista" en tunnista. Olisikohan jollain teistä tarkempaa tietoa mikä tämä melko voimakkaalle tuoksu kukka mahtaa olla? Yritin googlettaakin mutta tuloksetta.

Kiitos Päivi kun tunnistit kukan ja kerroit sen eli kukka on valkoailakki.
En saanut kasaan vaadittavaa seitsemään kukkaa mutta päätin tulkita tämä siten, että kun ei ole luonnonkukista kyse niin kolmekin erilaista kukkaa riittää juhannuskimppuun. En myöskään laittanut kukkia tyynyn alle vaan päätyivät maljakkoon. Jalkani ovat muutenkin itikoiden puremissa joten yhtään enempää luonnon kosketusta en nahkaani kaipaa. Alkukesästä itikat ovat vielä niin viheliäisen voimakkaita, että niistä jää melkoisia paukamia tällaiselle itikka-allergiselle.

Siinä kukkien poimimisen lomassa alkoi kuulua tasaista tuhinaa ja kukas sieltä tulikaan. Herra tai Rouva Siili käveli muutaman sentin jalkateräni ohi mutta koska kameraa ei ollut heti käsillä jäi tämä nyt sitten todistamatta teille. Siileillä on kyllä söpöt kasvot ja hassut, vähän tassumaiset jalat, joilla se viipotti eteenpäin. Ja sitten äkkiä heinien sekaan piiloon. Siilit ovat hellyttäviä olentoja.Koko aaton aatto on ollut sekä töissä että liikenteessä ihan rauhallinen päivä. Moni on varmaan jo eilen aloittanut juhannuksen vieton, koska autoja ja ihmisiä on näkynyt todella vähän tänään. Toisaalta eipä tuo jatkuva sade ja harmaus houkuta vapaaehtoisesti tekemään pitkiä lenkkejä ulkosalla. Toivotaan, että huomenna edes kirkastuu jos ei lämpiä.Viime juhannusaaton aloitin Haartmannin sairaalan hammaspäivystyksessä. Huomenna toivottavasti iisisimpi aaton aloitus kahvikupposen ja Hesarin kera. Miten teidän juhannus tulee sujumaan? Mökille? Matkalle? Maaseudulle? Kokkoa katsomaan vai miten juhlistatte?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti