kesäkuuta 21, 2015

Kesäiset juhannusruuat

Juhannuksen ruokapöytään ja herkkuihin kuulu aivan ehdottomasti alkukesän kypsynyt, uusi sato: uusia perunoita, vihanneksia, tuoreita mansikoita, raparperia. Suomessa kesässä tulee nauttia kotimaisista ihanan tuoreista vihanneksista ja kasviksista kun niitä vihdoin on saatavilla ja runsain mitoin. Kylmä ja sateinen alkukesä on valitettavasti vain hidastanut mansikkasadon kypsymistä. Kotimaista mansikkaa en täksi juhannukseksi edes haaveillut hankkivani. Ostin sen sijaan belgialaisia mansikoita omasta K-lähimarketista - olivat melko maukkaita mutta eivät toki kotimaisen veroisia. Tekivät kyllä sen verran hyvin kauppansa ettei niistä ehditty edes ottaa valokuvaa :) Kävin hyvän ystäväni luona juhannuspäivänä ja kätevä emäntä tarjosi kevyesti Insalata Capresen paahdetun saaristolaisleivän kanssa kun muu perhe oli maaseudulla juhannuksen vietossa Pohjois-Karjalassa. Juuri sopivan pieni suolainen pala vuolaan jutustelumme lomaan :) Kyllä siinä taas käsiteltiin naisten kesken paljon tärkeitä asioita ja laitettiin asioita järjestykseen. Sellaisia me naiset olemme. Puhumme paljon kun meillä niitä sanoja on niin runsaasti ja vaihdamme ajatuksia toistemme. Hyvät ystävät tekevät niin ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ Juttua pystytään jatkamaan sujuvasti vaikka ei oltaisi pariin kuukauteen nähtykään. Ja totta kai sitten jälkiruuaksi cafe latten kera jäätelöä ja mansikoita MUMS! Tunnelmallista istua lasiverannalla sateen ropistessa lasikattoon mutta pakko myöntää, että lämpöpuhallinta tarvittiin. Kiitos Alli inspiroivasta jutustelutuokiosta!
Juhannuksen kunniaksi ostin itse ensimmäistä kertaa uusia perunoita. Kaupassa ei ollut enää riittävän pieniä multaperunoita joten jouduin hieman pitkin hampain tyytymään pestyihin perunoihin. Eivät olen ihan niin hyviä kuin em. mutta kyllä näistäkin tuli se taivaallinen kesän makua kielelle. Uudet perunat maistuvat parhailta sillin tai voinokareen kanssa. Näitä tuli syöty melko monta....Kyllä se hyvin grillattu lihakin on hyvää. Tällä kertaa marinoin possun ulkofilettä yön yli ja hyvä oli vaikka itse sanonkin. Paljon taas kasviksia, salaattia, pari palaa silliä ja maissia sekä niitä uusia perunoita. Onneksi juhannuksen juhlinta päättyy nyt niin ei ihan halkea tästä syömisestä.Koiran kanssa iltalenkillä huomasin miten ensimmäisenä kukkineet voikukat siementävät jo seuraavaa kierrosta varten. Pihasiiliä ei tänä iltana näkynyt mutta kaksi rusakkoa istui läheisen talon ruohikolla ja pupelsi keskittyneesti tuoretta ruohoa. Eivät edes huomanneet meitä kun kävelimme ohi. Ihailin myös naapuritalon valtavaa pionipuskaa, jonka pulleat nuput puhkeavat ihan lähipäivinä. Täytyy seurata pioneita silmä kovana päivittäin milloin puhkeavat.

Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille :)

2 kommenttia:

  1. Tarkkailen oman talon sivustalla kasvavia pioneita, ne kukkivat ehkä vasta ensi viikolla. Sen sijaan naapuritalon aurinkoisella seinustalla ne ovat jo täydessä kukassa. Kesän kaunottaret!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eivät ole vielä puhjenneet nämäkään nuppuset! Juuri mentiin iltalenkillä ohi ja mietin mahtavatko varret kestää piiskaavan sateen ja nuppujen painon...toivottavasti. Vähän vaaleanpunaista näkyi jo... :)

      Poista