kesäkuuta 26, 2015

Kauniisti joka paikkaa koristaa kukkanen

Ajelin eilen töiden jälkeen Tammiston Plantageniin hankkimaan vähän lisää kukkia parvekkeelle :) Enkös sitä aavistuksen edellisen käyntikertani jälkeen uumoillut ettei tämä kukkien hamstraaminen tähän vielä lopu. Ostin kellokukkaamppelin ihan naurettavan halvalla - tarjous 10€ sekä vähän muutakin kivaa kesäkukkaa ruukkuihin. Lisäksi mukaan lähtivät vihdoin kukat myös hautausmaalle. Kauniit valkoiset kesäbengoniat sekä isolankaköynnökset istutettiin Irjalan vehreään maisemaan. Kuin hain vettä uusille istuksilleni näin tämän hellyttävän kyltin, jonka sanoma ei varmasti jää kenellekään epäselväksi. Isoon vesiastiaan pudonnut orava parka pääsee kipittämään lankkua pitkin ylös ja välttyy varmalta hukkumiskuolemalta. Ihanaa välittämistä tupsukorvista!


Tätini sai vaivanpalkaksi ison riippupelargonian avustaan minulle tässä kuluvan kevään aikana. Tädin omassa puutarhassa - vanhassa mummolassani - särkyneet sydämet kukkivat kilpaa syvänpunaisten, upeiden pionien sekä juhannusruusun kera. Tuli taas niin nostalginen olo Peltolan talon ja pihapiirin maisemissa. Muistui mieleen lapsuuden kesiä ja sattumia menneisyydestä.
Kotiin ajettaessa tietämme reunustivat ihan valtaisat villit lupiini pellot. Violettia, vaaleanpunaista ja valkoista. Joskus muinoin en voinut sietää lupiineja mutta nyt pidän valtavasti niiden muodosta ja ylväästä suoraselkäisestä olemuksesta tienpientareella. Lupiineja voi hyvin myös tuoda maljakkoon koska kestävät sitä mutta jätin tällä kertaa keräämättä. Ehkä huomenna kerään kuitenkin...

Lupiinien sijaan minun maljakossani ruokapöydällä on vaaleanpunaisia pioneita, joita nappasin mukaan myös Tammiston Plantagenista. Kyllästyin odottamaan naapuritalon pionipuskan aukeamista silmä kovana aina koiralenkeillämme paikan ohi aamuisin ja iltaisin. Pioninippu taisi maksaa 8€ ja puntissa luvattiin sen sisältävän viisi pionia.


Kesä ja lämpö saavat kasvit puhkeamaan kukkaansa hyvinkin oudossa paikassa. Tämäkin yksinäinen päivänkakkara osui silmiini tänään. Kukka oli päättänyt kasvaa pihapiirin ulkopuolella ja onnistunutkin siinä oikein hyvin .


Olen hörppinyt parina hieman viileänä iltana iltateetä näistä PIP Designin kukallisista mukaista, jotka raahasin Pietarin Stockmannin Hulluilta Päiviltä....ja olivathan mukit todella siellä halvempia mutta raahaaminen ja kuljettaminen junassa olivat hieman haastavampaa.


Oli pakko myös pujahtaa tänään H&M liikkeesseen etsimässä muutamaa sukkaparia kesärientoihin. Siinä ne sitten roikkuivat kassajonossa silmieni korkeudella aivan ihanat kukalliset tennistossut. Näitä käyttämällä on varmaan ihan kukkamaisen kevyt olo. Alennusrekit pursusivat muuten tavaraa mutta itse otin vain nuo tennarit mukaani. Mikä itsekuri :)


Aamukahvini hörpin useimpina aamuina näistä kauniista hieman retrohenkisistä kupeista. Viikonloppuna olen päättänyt syödä ensimmäisen kerran aamiaisen parvekkeella vaikka sataisi rakeita ja salamoisi. Parvekekaffet on ihan ehdoton kesänavaus.


Huomenna on tiedossa juhlaa ja kaikkea muutakin kivaa.
Hyvää viikonloppua kaikille :)

4 kommenttia:

 1. Hauskat tennarit!

  Keräilen kesäisin vain luonnonkukkia maljakkoon..Tajusin kuitenkin juuri yhden interfloran lahjakortin umpeutuvan pian ja nyt "täytyy" ostaa leikkokukkia sillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etsin kukkatennareita viime vuonna nyt löysin😊
   Luonnonkuvat ovat todella kauniita mutta eivät vain kestä kovin pitkään maljakossa.

   Poista
 2. Minä olen vasta tänä keväänä raaskinut alkaa keräämään maljakkoon kukkia omasta kukkapenkistäni, jossa todellakin niitä riittää. Harmittaa vaan, kun juuri eilen huomasin rusakon taas käyneen popsimassa campanulan nuppuvarret, ARGH! Luonnonkukkia löytyy meidän kotitien varrelta myös runsassti, erityisesti lupiineja ja päivänkakkaroita. Peukutan, ettet sortunut muihin ale-ostoksiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rusakolla on ollut varsinainen herkutteluhetki kukkapenkissäsi😉
   Luulenpa, että joudun pistäytymään alessa tällä viikolla joku päivä.....

   Poista