toukokuuta 31, 2015

Fruticetum on puhjennut kukkaan

Jos missasit hanamin muutama viikko sitten voit kokea jotain melkein yhtä kaunista ottamalla suunnaksi Malminkartanon ja tarkemmin osoitteen Kartanonkaari 29. Pari päivää sitten on portti avattu fruticetumiin eli valtavaan entiseen yliopiston hedelmäpuiden täyttämään koetarhaan. Hedelmatarha on Helsingin kaupungin omistuksessa nykyään ja sinne pääsee muutamia kertoja vuodessa. Keväällä on puiden leikkaustalkoot, puiden kukinnan aikaan saat mennä ihailemaan kukkivia puita ja syksymmällä on pariin otteeseen mahdollista poiketa tarhassa poimimassa omenasatoa. Vanhimmat omenapuut ovat 1940-luvulta saakka. Tämän kevään kukkimisen ajan 29.5.-3.6. voit mennä vaikka viettämään sinne omenankukka piknikiä. 
Tänä vuonna en ehtinyt sinne ihan piknik-korini kera mutta pari kevättä sitten siellä herkuteltiin lämmössä joten ajattelin lainata sieltä pari kuvaa tähän postaukseen. Keväällä 2013 oli selkeästi ollut paljon paljon lämpimämpi ilma päätellen siitä, että minulla on ollut hihaton hellemekko ja sandaalit kun tänään kuljin kukkivien omenapuiden alla nilkkureissa ja maiharissa huivi tiukasti kaulan ympärillä. Melkoinen tuuli vaikka aurinko paistoikin lähes pilvettömältä taivaalta. Kaupunki oli tuonut paikalle taas penkit ja pöydät ja muutamia seurueita siellä jo olikin. Hedelmätarhaa voi viedä myös koiria kunhan siistii niiden mahdolliset jätökset itse. Roskiksia puistosta ei löydy joten viethän tuomasi roskat pois myös mukanasi. 
Hedelmätarhassa on myös mehiläispesiä, joiden lähettyvillä ei kannata kovin paljon liikuskella eikä ylipäätänsä häiritä mehiläisiä tärkeissä puuhissaan. Tilaa puutarhassa on yllin kyllin ja osassa puisto on ruohikko leikattu lyhyeksi niin on helpompi liikkua. Minä kahlaisin nilkkureissani vähän pidemmässäkin heinässä ja nokkosten seassa tänään.

Täällä on niin kaunista ja muutaman päivän päästä kaikki kukat ovat auenneet parhaimmilleen. Puut ovat valkoisten ja vaaleanpunaisen kukkien peitossa. Koko puisto tuoksuu omenakukille! 
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Toivoisin olevani omenapuu
jonka oksalla voisit levähtää,
kun väsynyt olet.
Joka sinulle varjonsuojaa antaa,
kun elämän paahteessa olet.
Toivoisin olevani omenapuu,
jonka juurella voisit istua
ilman huolia onnellisena
ja uusia voimia saamassa
kun huolten painamana olet.
Toivoisin voivani olla
se onnellinen omenapuu.
-Marleena Ansio-
Onnellinen omenapuu
♥ ♥ ♥ ♥ ♥


2 kommenttia:

 1. Asuin lapsuuteni kävelymatkan päällä tuolta, ensimmäisinä vuoaina siloisella maatalouden tutkimuskeskuksen koetilalla oli vielä viljapeltoja, lehmiä ja possujakin tuon omenatarhan lisäksi.

  Omenapuiden kukkimisaika on lempihetkiäni kesässä. Kotikadulla on muutama sata koristeomenapuuta, niiden kukkiminen on juuri alkamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa todella ihanalta paikalta asua...hämärästi muistan sinun maininneen tästä joskus. Mieti Helsingissä lehmiä ja possua kävelymatkan päässä omasta kotitalosta.

   Ajoin teidän kotitalon ohi tänään ja näyttivät ihan valkoisilta :) Nautitaan nyt tästä kukkaloistosta...

   Poista